• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Nedir? | Nasıl Yapılır? | E-Sigara Stabwood Mod Bakımı Nasıl Yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CnrDnz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CnrDnz

Community
Merhaba arkadaşlar. Şuanda yeni edindiğim ikinci el illusia V2 mini modun ağacı epey kurumuş matlaşmış. Bakımını nasıl yapmalıyım hangi yağı kullanmalıyım bazıları gomalak cilasından bahsederken bazıları da Hindistan cevizi yağı kullan diyor. Stabwood kullanan bakımını yapan arkadaşlar deneyimlerini yazarlarsa sevinirim.

Merhaba arkadaşlar. Şuanda yeni edindiğim ikinci el illusia V2 mini modun ağacı epey kurumuş matlaşmış. Bakımını nasıl yapmalıyım hangi yağı kullanmalıyım bazıları gomalak cilasından bahsederken bazıları da Hindistan cevizi yağı kullan diyor. Stabwood kullanan bakımını yapan arkadaşlar deneyimlerini yazarlarsa sevinirim.
Bende ki stabwood modları ben hindistan cevizi yağıyla canlandırıyorum. Hem bakım amaçlı hemde parlatma konusunda gayet başarılıdır. Bilginize... images (3).jpeg

Her iki ürünü de kullanabilirsiniz, @Pleasewait daha iyi bilir ama Hindistan cevizi yağı fiyat olarak daha uygun ayrıca orijinal gomalak cilası bulmak zor kendi yağını hazırlayan profesyonel kullanıcılarda var, ahşap hobi forumlarında daha açıklayıcı bilgilere ulaşabilirsiniz. Daha önce şu ürünü
$8,30 8deco Tobacco Pipe Polishing Nursing Wax (50g) - 50g (free shipping) - FastTech.com

kullanan arkadaşım memnun kalmıştı.

Soğuk sıkım keten tohumu yağını mikrofiber bez ile uygulayın . Kurumasını bekleyin . Ardından renaissance wax uygulayın .
Gomalak cilası uygulamak ustalık isteyen iş bulaşmayın. Stabwoodlar için en güzel wax renaissance micro crystalline wax adı ile satılan ürün . Ben Türkiye'de eslenigi bir ürün bulamadım . Ya balmumu esaslı yahut cila kıvamında ürünler var hep.

Ahşap için mikro mesh alıp yağ ve wax öncesi inceden temizlik yapabilirsiniz . Çizikleri yahut ahşabın işlemesini gözünüzün önünden alır :)

Soğuk sıkım keten tohumu yağını mikrofiber bez ile uygulayın . Kurumasını bekleyin . Ardından renaissance wax uygulayın .
Gomalak cilası uygulamak ustalık isteyen iş bulaşmayın. Stabwoodlar için en güzel wax renaissance micro crystalline wax adı ile satılan ürün . Ben Türkiye'de eslenigi bir ürün bulamadım . Ya balmumu esaslı yahut cila kıvamında ürünler var hep.

Ahşap için mikro mesh alıp yağ ve wax öncesi inceden temizlik yapabilirsiniz . Çizikleri yahut ahşabın işlemesini gözünüzün önünden alır :)
Ama ülkemizde bir türlü bulunmayan renaissance wax çok güzel bir ürün. ? Bulamadığımız için ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Şimdilik idare ediyorum. Ama bulursam ne mutlu bana. ?

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ediyorum. Bir sorum daha olacak. Acaba gomalak cilasını iyi yapan bir ustaya denk gelirsem yaptırmam sizce nekadar mantıklı? Yani bir Hindistan cevizi yağı aynı işi görür mü?

Ama ülkemizde bir türlü bulunmayan renaissance wax çok güzel bir ürün. ? Bulamadığımız için ben hindistan cevizi yağı kullanıyorum. Şimdilik idare ediyorum. Ama bulursam ne mutlu bana. ?
amazonda türkiyeye gönderen satıcı vardı geçen sene. çok uzun süre gidiyor 2.25 ozluk küçük kutusu dahi. sanırım 20 usd gibi bir fiyata geliyor kargo ile beraber. bence kesinlikle parasını hak eden bir ürün.

Hocam selam,
elimdeki woodlarda benim yöntem; önden kağıt zımpara ile hafifce kuruyan ve pürüzlü yerleri geçip pamuklu bir bezle temizleyip daha sonra da doğal ahşap cilası ve yine pamuklu bir bez ile 1 kat atıp bir yarım saat sonra 1 kat daha en son da parlatmak için temiz bezle iyice ovmak. Uygulamada kullandığım ürün linkini aşağıya bırakıyorum, sentetik olmayıp TR'da bulabileceğiniz fazla ürün yok.

Hocam selam,
elimdeki woodlarda benim yöntem; önden kağıt zımpara ile hafifce kuruyan ve pürüzlü yerleri geçip pamuklu bir bezle temizleyip daha sonra da doğal ahşap cilası ve yine pamuklu bir bez ile 1 kat atıp bir yarım saat sonra 1 kat daha en son da parlatmak için temiz bezle iyice ovmak. Uygulamada kullandığım ürün linkini aşağıya bırakıyorum, sentetik olmayıp TR'da bulabileceğiniz fazla ürün yok.

Üstadım bu üründe elimde bulunmakta. ? Ama şu anda kullanmıyorum açıkcası. Sandığımda duruyor. Sizden detaylı bilgi almak isterim. ?

Geri