• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Spica Pro İle Yıldızlarımız Uyuşmadı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Escobar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Escobar

Council
abiler merhabalar dl kullanıcısıyım 4 ay oldu spica pro alalı neymiş ya bu mtl böyle diyerek almıştım ilk sarımımı yaptım aylar önce çook az bir buhar performansı yaşadım boğazıma iki dakıka tekme tokat dalıp sonradan hiçbir his vermemeye başlıyordu bıkmadım her türlü sarımı denedim sardığım pamuklar 2 dakika sonra yanmaya başlıyordu yada dediğim gibi hiç buhar vermiyordu kullanıcı kardeşlerim abilerim yardımcı olursanız çok sevinirim dl dışarda içince soba borusu muamelesi yapıyo bazı vatandaşlar ????

Merhaba,

Ben 2 mm sarım yapıyorum 26 g kanthal tel 0,8 ohm - 17 w da içiyorum
Ayarlanabilir bacayı içimime göre ortalarda ayarladım. ( Aşağı indirdikçe aroma artıyor, boğaz vurumu azalıyor )
5 li pini kullanıyorum şuan
Likit beslemesi tek kanal açık
Hava kanalı en kısık 2 tanesi açık

Sarım resmini atarsan daha tecrübeli arkadaşlar detaylara bakabilir. Pamuk yanma sebebi bence yanlış pamuklamadan kaynaklı gibi.

Atomizeri lateks,nitril ve vinil eldivenlerden hangisi var ise onunla çevirmeyi dene açarsın.

Merhaba,

Ben 2 mm sarım yapıyorum 26 g kanthal tel 0,8 ohm - 17 w da içiyorum
Ayarlanabilir bacayı içimime göre ortalarda ayarladım. ( Aşağı indirdikçe aroma artıyor, boğaz vurumu azalıyor )
5 li pini kullanıyorum şuan
Likit beslemesi tek kanal açık
Hava kanalı en kısık 2 tanesi açık

Sarım resmini atarsan daha tecrübeli arkadaşlar detaylara bakabilir. Pamuk yanma sebebi bence yanlış pamuklamadan kaynaklı gibi.

Atomizeri lateks,nitril ve vinil eldivenlerden hangisi var ise onunla çevirmeyi dene açarsın.
Az buhar vermeside sarımdan kaynaklimi peki abi

Çok kullanmadım Spica Pro ama önce buhardan başlayalım,
Onun sebebi genelde çok likit beslemesi yahut ohm-watt ilişkisi kaynaklı
Pamuk tele sıkı girecek şekilde takılmalı taktıktan sonra havuza yerleştirmeden önce pamuğun uçları tiftiklenmeli daha sonra az bir likit ile ıslattıktan sonra pamukların lif yönüne dikkat ederek yerleştirilmeli.

Sarım konusu da benim genel kullanımım 28ga 2.5mm 6-7 tur arası oluyor genelde.

Çok kullanmadım Spica Pro ama önce buhardan başlayalım,
Onun sebebi genelde çok likit beslemesi yahut ohm-watt ilişkisi kaynaklı
Pamuk tele sıkı girecek şekilde takılmalı taktıktan sonra havuza yerleştirmeden önce pamuğun uçları tiftiklenmeli daha sonra az bir likit ile ıslattıktan sonra pamukların lif yönüne dikkat ederek yerleştirilmeli.

Sarım konusu da benim genel kullanımım 28ga 2.5mm 6-7 tur arası oluyor genelde.
Abi kaç ohm çıkıyor kaç waat basıyorsun bide ????

Sıkı pamuklama likitin coil merkezine ulaşmasını zorlaştırır , ilk ateşlemede de coil ortadan (merkezden) dışa doğru ısınmaya başladığı için pamuk yavaş yavaş yanmaya başlar.
Gevşek pamuklama da ise pamuğun likit tutma kapasitesi artar, verdiğimiz güç coilin içinde artan likiti buharlaştırmaya yetmeyebilir.Buna bağlı olarak da aroma da azalma olur.

mtl başlangıç için spica pişmanlık uyandırmıştı bende uzun zamandır son zamanlarda satmayı bile düşündüm bakalım dedikleriniz hepsini deniyeceğim abiler :)

Ciktigindan beri kullaniyorum. En ideal sarim khantal a1 28ga 2mm capa 6 tur aralikli sarim. 0.94 ohm falan veriyor. 14 watt civari iyidir. Biraz daha soguk buhar icin 29 ga yine ayni sarim. 1.2 ohm civari cikar 11 watt ideal. Atomizer fazla pamuk sevmiyor. Tatli sıkı pamuklama iyidir. Pamugun yanmasi besleme az demektir. Spica pronun beslemesinde problem olmaz. Bir seyiniz hatali foto atarsaniz anlariz belki

Ciktigindan beri kullaniyorum. En ideal sarim khantal a1 28ga 2mm capa 6 tur aralikli sarim. 0.94 ohm falan veriyor. 14 watt civari iyidir. Biraz daha soguk buhar icin 29 ga yine ayni sarim. 1.2 ohm civari cikar 11 watt ideal. Atomizer fazla pamuk sevmiyor. Tatli sıkı pamuklama iyidir. Pamugun yanmasi besleme az demektir. Spica pronun beslemesinde problem olmaz. Bir seyiniz hatali foto atarsaniz anlariz belki
Eve gidince foto atarım hocam 28 ga tel alıcam zaten sizin dediğiniz sarım şeklinide denerim ????

Eve gidince foto atarım hocam 28 ga tel alıcam zaten sizin dediğiniz sarım şeklinide denerim ????
yaklaşık 2 aydır kullanıyorum yaşadığın problemi yaşamadım hiç. hem bende acemi sayılırım. :) 6 aylık bi geçmişim var daha.
28 ga kantal 2.5 mm aralıklı 6 7 tur sarıyorum. pamuk delikten zorla geçmeyecek sıkılıkta. eğer zorlar girmezse biraz alıyorum tekrar sokuyorum tele. genelde tek besleme açık 2nci hava deliğinde 1,2 1,3 ohm 10 11 watta buharlıyorum. gayet güzel buhar ve sıkılık yeterli geliyor bana.
atomizer sıkıştıysa lastik eldiven yada gözlük silme bezinin faydası olabilir. eğer varsa şişe kapağı açmak için olan aparatlar var o da işe yarar
6350

Geri