Sanırım genelleme yapabilirim, bütün pod modlar, kendilerine ait ve sarımı olmayan ve tekrar tekrar yenisini almanız gereken orjinal coil mantığına sahiptir. Bu sizin ki içinde geçerli Nord 4 içinde geçerli. Çok para ödemeyim arayışında olan biz kullanıcılar sarımı mümkün olmayan bu orjinal coilleri bile bir şekilde söküp tekrar sarılabiliyoruz. Fakat Wotofo gibi alternatif firmalar bunu kolaya indirgemek için bazı coil mantıklarını çok basit bir şekilde söküp sarıp tekrar kapatabileceğiniz bir mantıkla satışa sunar. Yukarıda linkini verdiğim bunlardan bir tanesi. Bugün Nord 4 alsanız da yine kendisine ait ve yandığı zaman yenisini alıp değiştirmek zorunda kalacağınız bir coil mantığına sahip. Yani şu an kullandığınız cihazda ki gibi devam edersiniz. Fakat Nord 4 coillerinin alternatifi olduğu için isterseniz wotofo smart coil alarakta kendi coillerinden hariç alıp sarım yapabilirsiniz. Bunun avantajı ne olabilir, her ne kadar güncel fiyatları bir görmek gerekse de, fiyat olarak bir tık daha uyguna gelir ( ilk sefer alımdan bahsetmiyorum). ikinci avantajı ise coil bulamıyorum gibi bir sorunla uğraşmaz tel ve pamuğunu tedarik edebildiğiniz ve cihaz bozulmadığı sürece yola devam edebilirsiniz.
Aşağıdaki resim Nord 4 cihazını aldığınız zaman içinden çıkanlar. Bobin dedikleri coiller, bölme dedikleri ise kartuş yani coili takıp likit dolumu yaptığınız hazne.
Ekli dosyayı görüntüle 64187
Aşağıdaki resim coilleriniz bittiği zaman almanız gereken cihazın orjinal coilleri, internette baktığım bir sitede paket fiyatı 680 TL idi.
Ekli dosyayı görüntüle 64188
Wotofo Smart videosundaki ise yukarıdakilerden hariç olarak coili bir defaya mahsuz aldığınızda tekrar sarıp kullanacabileceğiniz sadece bir tane coil den oluşuyor. Coil paketini aldığınızda içerisinden tel ve pamuğu zaten çıkıyor kaç sarıma yetecek kadar olduğunu hatırlamıyorum fakat bu tel ve pamuklar bittiği zaman artık sadece tel ve pamuk almanız yetecek, aynı coili tekrar tekrar sarıyor olacaksınız.
Mod+atomizer dediğimiz bunlardan tamamen bağımsız bir alan.