comandante
Council
Ya para ya mendil abim bunun başka Bi şekli yohhhh ????????
o dediğin ramazan. oda geçti bitti
kurbanlık alamadım.
el öpmeye ilk gelenmi olur son gelenmi olur karar verme aşamasındayım

Ya para ya mendil abim bunun başka Bi şekli yohhhh ????????
o dediğin ramazan. oda geçti bitti
kurbanlık alamadım.
el öpmeye ilk gelenmi olur son gelenmi olur karar verme aşamasındayım![]()
kesimmiii???????? Abim sen bizi mi kesicen hayırdır
Yeter la uzatmayın, haydar ı kapıp gelecek şimdi baş @comandante , sonra kaçacak yer arayacaksınız ???? @yobb
Yooo o kadar uzun boylu değil, bu kadar adam çaysız kalırsa dayanırlar kapısına @rap06 ocağına incir ağacı dikilir alimallah ???? ???? ????
Güzel bir mesaj ile cevabımı sonlandırıyorum daha da bu konu hakkında bir şey yazmayacağım.benim yokluğumu mu fırsat biliyonuz siz
iki takka evi süpürdüm kanunlar manunlar
napıyonuz siz
başlatmayın örekeden
burası goygoy. eğlenme dinlenme yeri. kafamızı dağıtıcamıza hukuk mu okuycaz
de gidin
bida böyle şeyler olursa goygoyu bırakırım ben.
yeter yawww
kesimmiii
işte asıl mesele burda
birkaç başka fikir daa var. kararsızım![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Güzel bir mesaj ile cevabımı sonlandırıyorum daha da bu konu hakkında bir şey yazmayacağım.
zülf-i siyâhı sâye-i perr-i hümâ imiş
iklim-i hüsne anın içün pâdişâ imiş
bir secde ile kıldı ruh-i âftâbı zer
hak-i cenâb-ı dost aceb kîmyâ imiş
âvâzeyi bu âleme dâvûd gibi sal
bâki kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş
görmez cihânı gözlerimiz yârı görmese
mir'ât-ı hüsni var ise âlem-nümâ imiş
zülfün esîri bâkî-i bîçâre dostum
bir mübtelâ-yı bend-i kemend-i belâ imiş
şair ne diyo burda. yaşlıyız da bu kadan değil. özet geç özet. yorma beni![]()
1. Zülf-i siyâhı sâye-i perr-i hümâ imiş İklîm-i hüsne anun içün pâdişâ imiş 1. Sevgilinin siyah saçları, hüma kuşunun kanadının talih bağışlayan gölgesi imiş. Onun için o güzellik ülkesinin sultanı imiş. 2. Bir secde ile kıldı ruh-ı âfıtâbı zer Hâk-i cenâb-ı dûst ‘aceb kîmyâ imiş 2. Bir secde etmekle güneş gibi güzel yüzü altına dönüştü Sevgilinin çevresinin toprağı nasıl bir kimya imiş 3. Âvâzeyi bu ‘âleme Dâvûd gibi sal Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş 3. Yüksek sesini bu aleme Davut gibi sal Çünkü bu gök kubbede baki kalan ancak hoş bir seda imiş. 4. Görmez cihânı gözlerümüz yâri görmese Mir’ât-ı hüsni var ise ‘âlem-nümâ imiş 4. Gözlerimiz sevgiliyi görmezse dünyayı görmez olur. Onun güzelliğinin aynası varsa dünya görünür olur. 5. Zülfün esîri Bâkî-i bî-çâre dûstum Bir mübtelâ-yı bend-i kemend-i belâ imiş 5. Bu biçare Baki zülfünün esiridir sevdiğim, Bela kemendinin esaretinin bir tiryakisi imiş.şair ne diyo burda. yaşlıyız da bu kadan değil. özet geç özet. yorma beni![]()
yaww bunu google amcada veriyo. niye yazdın onu diyom1. Zülf-i siyâhı sâye-i perr-i hümâ imiş İklîm-i hüsne anun içün pâdişâ imiş 1. Sevgilinin siyah saçları, hüma kuşunun kanadının talih bağışlayan gölgesi imiş. Onun için o güzellik ülkesinin sultanı imiş. 2. Bir secde ile kıldı ruh-ı âfıtâbı zer Hâk-i cenâb-ı dûst ‘aceb kîmyâ imiş 2. Bir secde etmekle güneş gibi güzel yüzü altına dönüştü Sevgilinin çevresinin toprağı nasıl bir kimya imiş 3. Âvâzeyi bu ‘âleme Dâvûd gibi sal Bâkî kalan bu kubbede bir hoş sadâ imiş 3. Yüksek sesini bu aleme Davut gibi sal Çünkü bu gök kubbede baki kalan ancak hoş bir seda imiş. 4. Görmez cihânı gözlerümüz yâri görmese Mir’ât-ı hüsni var ise ‘âlem-nümâ imiş 4. Gözlerimiz sevgiliyi görmezse dünyayı görmez olur. Onun güzelliğinin aynası varsa dünya görünür olur. 5. Zülfün esîri Bâkî-i bî-çâre dûstum Bir mübtelâ-yı bend-i kemend-i belâ imiş 5. Bu biçare Baki zülfünün esiridir sevdiğim, Bela kemendinin esaretinin bir tiryakisi imiş.
Allah iyiliğini versin komutanım ????yaww bunu google amcada veriyo. niye yazdın onu diyom
bizde seni seviyoz taam taammm![]()
![]()
Allah iyiliğini versin komutanım ????
Şiirin bilerek orjinal çevirisini buraya yazdım ki,yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesin.
Giderim vs dedin ya ona binaen yazdım.
Haklısın komutanım,aynı duygular içerisindeyim.kavga döğüş sevmiyom ben.
öyle ortamlardan uzak dururum.
olursa giderim bu kadar basit.
kişisel tercih![]()
evi süpürdüm yemeği hakkettim.
ben kaçar
sağlıcakla ✌