Anlık Sihirli Anlıklar - 2022|2023

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
konu dışı yazalım azcıcık:)
muhabbet kuşu aldım ama daha getirmedi arkadaş
bunun kafes seçimi yemi şusu busu nasıldır bilen var mı acaba forumda
kuşlara eziyet etmiyim diyorum bizle yaşasınlar mutlu mutlu
mesela kafes ne kadar geniş olsun? fazla genişi zarar mıdır?

Gelecek olan yavru mu ?
Evde koyacağınız yeri de gözönüne alarak/(yetişkin haldeyken bile)kafes içinde kanatlarını açıp gerindiginde kanat uçları kafes tellerine değmeyecek genişlikte bir kafes seçimi yapin/kafesin içini çok fazla ıvır zıvır ile doldurmayı düşünüyorsanız alacağınız boyutu bir miktar daha artirin/seyahat eden biriyseniz içine iki adet tünek bir salincak(aynalı veya düz) sığacak kadar küçük bir tane daha edinmeniz iyi olacaktır/minimal kalarak gezerken de evdeyken de aynı kafesi kullanayım ıvır zıvır la işim yok derseniz de yine içinde rahatça gerinebilecegi bir boyut idealdir/hatta bu olçütün bir boy üstünü isteyin daha iyi/
Son olarak alacağınız boyuta göre
İki tunek-bir salincak- zil -torpu tasi-bir yemlik - bir suluk-disaridan kafesi yarıya kadar kapatacak lastikli örtü (tüyleri vs sağa sola cok saçıyorlar????) minimal ihtiyaçlar
İlaveten yine boyuta göre içeriye ses çıkaran zilli top-donmedolap-cesitli oyuncaklar da koyanlar var
Not: tünekleri ahşap almanız ayak sağlığına çok faydalı olacaktır
Yem konusunda bulunduğunuz yerde zahireciler varsa yavru içinse yavru olduğunu belirtecek şekilde muhabbet kuşu yemi alabilirsiniz ekonomik olması açısından/tabi bunu biraz araştırmanız gerekebilir
Diğer yandan belirli marketlerde yine yavru için satılan yemlerde mevcut
Son olarak tavsiye
Suyunun her daim içme suyu olmasına özen gösterirseniz uzun dönem sağlığı için iyi olur
Her suyunda 1-2 damla sirke yine sağlığına faydası olacak detaydır
Yine vit-mineral takviyesi yapmayı düşünürseniz bunları da suyuna katiyorsunuz ancak vit-mineral eklemesi yaptığınızda sirke katmamaniz iyi olur
Son bir dipnot daha
En iyi kafes dikdörtgen yapıda olan kafeslerdir/ama malum evde hanımlar vs görselliğe de önem verdiğinden alınan tüm kafesler şekillidir ???????????? ev formunda olanindan,eski usul yapilardaki cumbaliya kadar seçenekler evleri suslemislerdir hep ????????????

Bakır alasimli boyasız kafesleri tercih edin. Boyutu kuşu rahatsız etmez. Gaga taşı yerine kafese kalamar takın. 2 yemlik taktiginizdan ve 1 suluk taktiginizdan emin olun. Yem olarak içinde renkli ekmek olmayan herhangi taze karışım yem alıp verebilirsiniz. Maydonoz, limon, portakal gibi asitli seyler sakın kusunuza yedirmeyin. Takıldığınız birşey olursa özel mesajdan ulaşabilirsiniz ???? tüyü kadar ömrü olsun inşallah ❤????

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri