Genel Sohbet Savaş Kapıda

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Greedy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sen gurcan'ı alıntıladın, bende seni alıntılayım. Bizi alakadar etmese de, illa bizi alakadar ettirirler.
Bende hem seni hem o.uğur u alıntılayım abi.

Yaşadığın ülkede bir sorun olduğunda, aman benim yaşadığım ilde değil boşver banane dersen,
İlde birşey olduğunda aman benim ilçede değil,
İlçede olduğunda aman benim mahallemde değil,
Mahallede bir şey olduğunda aman benim binamda değil,
Diyerek umursamaz, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile bir el vermez isen,
O sorun senin evine girdiği zaman sana da kimse yardım etmez,
Demişti, kabaca yazayım dedim.

Bu konu çok karmaşık bir konu ve çok sonuçlu bir denklem.
Olası sonuçları, varsayımları, kazançları, kayıpları çok çeşitli olabilir.
Taraf olunsa da, olunmasa da, seçtiğin tarafın osu busu olmadan her halükarda bize doğrudan etkisi olacak bir süreç bu.
2 füze ile altın fırladı. İnşallah, daha fazlası olmaz.
Ekonomimiz pamuk ipliğinde şuan.

Sen gurcan'ı alıntıladın, bende seni alıntılayım. Bizi alakadar etmese de, illa bizi alakadar ettirirler.
Bundan 20 yıl öncesine uluslararası arenada hep arabulucu ortayolu sağlayan tarafları birleştiren pozisyondaydık ve sözümüzün geçerliliği vardı

Yaşayıp göreceğin bu it dalaşında bizi ısırmazlarsa ne ala, zira tedavimize melhemimiz yok

Bende hem seni hem o.uğur u alıntılayım abi.

Yaşadığın ülkede bir sorun olduğunda, aman benim yaşadığım ilde değil boşver banane dersen,
İlde birşey olduğunda aman benim ilçede değil,
İlçede olduğunda aman benim mahallemde değil,
Mahallede bir şey olduğunda aman benim binamda değil,
Diyerek umursamaz, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığı ile bir el vermez isen,
O sorun senin evine girdiği zaman sana da kimse yardım etmez,
Demişti, kabaca yazayım dedim.

Bu konu çok karmaşık bir konu ve çok sonuçlu bir denklem.
Olası sonuçları, varsayımları, kazançları, kayıpları çok çeşitli olabilir.
Taraf olunsa da, olunmasa da, seçtiğin tarafın osu busu olmadan her halükarda bize doğrudan etkisi olacak bir süreç bu.
2 füze ile altın fırladı. İnşallah, daha fazlası olmaz.
Ekonomimiz pamuk ipliğinde şuan.
Yanlış anlaşılmasın Bende sana her satırına katılıyorum abicim

ALINTIDIR

ABD'NİN 2 ÜSSüNE DüZENLENEN SALDIRIDA :
- Ölen tek bir tane bile ABD askeri yok.
- TESADÜF işte üslerden birinde o saatte bir tane bile ABD askeri yok, üs boşaltılmış.
- Füzelerden birisi Erbil Havalimanı yakınlarına düşüyor. Birisi patlamadan düşüyor.
- İran Dışişleri Bakanı Zarif : "Orantılı karşılık verildi"diyor.
- ABD başını : Üslerden biri boştu. Diğerinde de askerlerin sığınaklara girecek zamanı oldu. ŞAKA DEĞIL GERÇEK. Nasıl bir füze saldırısıysa zamanları olmuş...
- Kasım Süleymani'nin cesedi şehir şehir gezdirildi, böylece İranda aylardır süren protestolar bitti...
- SALDIRI TAMAMEN GÖSTERMELİK, AMAÇ İNTİKAM DİYE BAĞIRAN İRAN HALKININ GAZININ ALINMASI...
- İRAN'IN DÜN GECE 2 ABD ÜSSÜNE YAPTIĞI SALDIRININ ÖZETİ IŞTE BU KADAR...
GERISI HİKAYE...

ALINTIDIR

ABD'NİN 2 ÜSSüNE DüZENLENEN SALDIRIDA :
- Ölen tek bir tane bile ABD askeri yok.
- TESADÜF işte üslerden birinde o saatte bir tane bile ABD askeri yok, üs boşaltılmış.
- Füzelerden birisi Erbil Havalimanı yakınlarına düşüyor. Birisi patlamadan düşüyor.
- İran Dışişleri Bakanı Zarif : "Orantılı karşılık verildi"diyor.
- ABD başını : Üslerden biri boştu. Diğerinde de askerlerin sığınaklara girecek zamanı oldu. ŞAKA DEĞIL GERÇEK. Nasıl bir füze saldırısıysa zamanları olmuş...
- Kasım Süleymani'nin cesedi şehir şehir gezdirildi, böylece İranda aylardır süren protestolar bitti...
- SALDIRI TAMAMEN GÖSTERMELİK, AMAÇ İNTİKAM DİYE BAĞIRAN İRAN HALKININ GAZININ ALINMASI...
- İRAN'IN DÜN GECE 2 ABD ÜSSÜNE YAPTIĞI SALDIRININ ÖZETİ IŞTE BU KADAR...
GERISI HİKAYE...
Belki de tam tersidir. Bu alıntının geçerliliğini şu an için bilmemiz mümkün değil.

Apartmanda iki komşun kavga ederken, onları ayırmak sakinlestirmek barıştırmak yerine, güçlü olanla saf tutup zayıf olanın ağzına bir yumruk da sen cakarsan.
Zayıf olan da diğer komşularla birlesip seni dovdugunde ağlama ve yakınma hakkını kaybedersin.
Evet evinde oturma onlar kavga ederken. Çık, onları ayır ve baristirmaya çalış.
Güçlüden yana olmak, güçlüler ile karşılaştığında ya dönek olmana ya da burnunun kırılmasına yol açar...

Apartmanda iki komşun kavga ederken, onları ayırmak sakinlestirmek barıştırmak yerine, güçlü olanla saf tutup zayıf olanın ağzına bir yumruk da sen cakarsan.
Zayıf olan da diğer komşularla birlesip seni dovdugunde ağlama ve yakınma hakkını kaybedersin.
Evet evinde oturma onlar kavga ederken. Çık, onları ayır ve baristirmaya çalış.
Güçlüden yana olmak, güçlüler ile karşılaştığında ya dönek olmana ya da burnunun kırılmasına yol açar...
Şöyle bir nüans var yalnız
Adalet güçlü olanın insiyatifindedir
Gücün varsa haklısındır
Hem güçlü ve haklı isen köpürtmen daha kolay olur

Kesinlikle cambaza bak cambaza oyunu oynanıyor. Danışıklı dövüş var.
ABD nin yaptığı tek kelime ile bir suikast fakat suleymanide çiçek çocuk değildi. 90 li yillarda çok çektiğimiz Hizbullah ve hastişabi terör örgütlerinin lideri kendisi ayrıca Şii hilali düşüncesininde radikal bir destekçisi ve koordinatörü.
ABD bölge için ne kadar tehlikeli ise inanın İran'da o kadar tehlikeli. Ortadoğu İran ve ABD yüzünden huzur bulmadı bulamıyor. İran'ın vurduğu iki hava üssünden biri kurt özerk bolgesi, bir diğeri ise Sünni bölge. Bu iki bölgenin milletvekilleri ABD nin Irak'tan çıkarılma yasasında çekimser kalmışlardı bir hafta önce fakat diğer Şii bölgedeki milletvekilleri ise çıkarılsın oyu kullanmislardi. Şu iki karikatür bencr cok iyi özetliyor durumu.IMG_20200109_061319.jpgIMG_20200109_061331.jpg

Sonuç olarak kazananlar kimler;
Kendi secmenini konsodire eden Trump muhtemelen seçimlerde kazanacak.
Yine aynı sekilde İran'da ekonomik sıkıntılar nedeniyle ayaklanan insanların yatismasi ve bu sene içinde seçimi tekrar kazanacak olan hukumet

Son düzenleme:
Merak ettiğin konu Ukrayna havayollarına ait düşen uçak. Bu kadar tesadüf zor olur diyorum. Binde bir ihtimal olsada belki tesadüftür derken İran'ın düşen uçağın karakutusunun boeing şirketine vermeyi reddetmesi dahada merakımı uyanduruyor. Ayrıca İran'ın nükleer santraline 30km uzaklıkta olan iki depremde var.

Alcaponun da
"Tanımadığım bir adam ile sabah karşılaşırsak günaydın der geçerim.
Aynı adamı oglende görürsem biraz tedirgin olurum. Sabah ve öğlen gördüğüm adamla akşamda karsilasirsam çeker vururum, bu kadar da tesadüf olmaz" dediği gibi. Bu kadar tesadüf olmaz herhalde.

cuma bakımdan cıkan uçağın birkaç gün sonra düşmesi de bunlara eklenecek bir tesadüftür.Dikkatle incelendiğinde yangının en yoğun olduğu bölgeler ucak motoru değil yakıt tanklarının olduğu bölümde gorulmektedir..Motorların alev alması nadir olarak görülse de,motorlar da tutuşmayı engelleme ve yangın söndürme sistemlerine sahiptir.Yüksel olasılıkla bu uçağın her iki devlet arasında olan gerilimden kaynaklı yanlış hedef tanımlama kurbanı oldugunu düşünüyorum.Kesin sonucun uçağın seyir kaydı ve kara kutusunun incelenmesi (yaklaşık en iyi ihtimalle 1-1,5 sene) ile ortaya çıkacaktır

Geri