• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Reçeteyle Likit Nasıl Yapılır ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan legefelex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

legefelex

Community
E-liquid sitesinde bulunan reçeteye göre Tekil aromalar ile evde mix likit yapmak istiyorum gerekli araçlar gereçler listeledim sipariş geçmeden tavsiye almak isterim.
Reçete 2015 yılına ait ancak çok beğenilmiş ve ağız tadıma hitap eden aromalar içeriyor . Son kullanıcı yorumlarında 2021 için aromaların daha güçlü olduğundan aroma yüzdesini düşük şekilde demlenmesi önerilmiş. 100 ml de 12 ml aroma kullansam 80 / 20 (sigma - merck) Nbase ile uygun olur mu ?
Katılan aromaları eşit şekilde nasıl düşürebilirim nasıl hesaplanır ?

Son düzenleme:
Merhabalar, bu tarif klasik unicorn tarifinin atası. Aynı tarifin FA versiyonunu şu an sitemizde ki unicornda yapıyoruz. Şahsi fikrim maceraya gerek yok. 10ml bizden alın deneyin. UNICORN Şayet beğenmeyecek olursanız sizin TFA tarifini hiç beğenmezsiniz. İlle de kendim yapacağım ama bana %10 orana nasıl yaparım derseniz tafir :
Hepsi TFA
Bavarian Cream 1,55ml
Chessecake Graham Crusth 1,9ml
Strawberry Ripe 3,86ml
Sweet Cream 1,55ml
Vanilla Custard 1,14ml

Son düzenleme:
Merhabalar, bu tarif klasik unicorn tarifinin atası. Aynı tarifin FA versiyonunu şu an sitemizde ki unicornda yapıyoruz. Şahsi fikrim maceraya gerek yok. 10ml bizden alın deneyin. UNICORN Şayet beğenmeyecek olursanız sizin TFA tarifini hiç beğenmezsiniz. İlle de kendim yapacağım ama bana %10 orana nasıl yaparım derseniz tafir :
Hepsi TFA
Bavarian Cream 1,55ml
Chessecake Graham Crusth 1,9ml
Strawberry Ripe 3,86ml
Sweet Cream 1,55ml
Vanilla Custard 1,14ml
eyvallah hocam

hocam geç cevap için kusura bakmayın
atomaburada arkadaşın mixi sizin için doğru tercihtir ancak genel bilgilendirmeyi de yapmış bulunalım kaynak olarak dursun (o siteden 2020 öncesi reçete bakmayın, baya baya herkesin firmaların tatlarını tutturmaya çalıştığı dönemlerdi, aromaların abd ve avrupa tarafından sağlık için kırpılması öncesi ile şuanki halleri arasında farklar vardır)
reçetede graham ve çilek haricindeki diğer aroma oranlarında tatlı bir mix aranıyorsa değişiklik yapılmasına gerek yok (5yıldır felan formülü aynı çileğin ama emin olamadım, graham kırk kere değişmiştir belki) ancak sade ve yormayan bir mix için ripe %3-5 diğerleri direk yarı yarıya indirilmeli (adv için bu, sadece akşamları bir saat içicem diyen biri o reçeteyi %1 aromaları azaltıp, %6-8 strawberry ripe indirerek yapsa yeter)
çilek %10 çok çok yüksek, %8 civarı tekli demleme %3-5 arası ise mixlerde uygundur, almak istediğiniz çileğin yoğunluğuna göre artabilir (ben en son sadece whipped cream+tfa strawberry ripe demledim sene 2018 felandı baya olmuş)
bu mixi yapmak size nereden baksanız 5aroma aldıracak 150tl bizim ülke için gereksiz aksiyon bu denem yanılma işleri

hocam geç cevap için kusura bakmayın
atomaburada arkadaşın mixi sizin için doğru tercihtir ancak genel bilgilendirmeyi de yapmış bulunalım kaynak olarak dursun (o siteden 2020 öncesi reçete bakmayın, baya baya herkesin firmaların tatlarını tutturmaya çalıştığı dönemlerdi, aromaların abd ve avrupa tarafından sağlık için kırpılması öncesi ile şuanki halleri arasında farklar vardır)
reçetede graham ve çilek haricindeki diğer aroma oranlarında tatlı bir mix aranıyorsa değişiklik yapılmasına gerek yok (5yıldır felan formülü aynı çileğin ama emin olamadım, graham kırk kere değişmiştir belki) ancak sade ve yormayan bir mix için ripe %3-5 diğerleri direk yarı yarıya indirilmeli (adv için bu, sadece akşamları bir saat içicem diyen biri o reçeteyi %1 aromaları azaltıp, %6-8 strawberry ripe indirerek yapsa yeter)
çilek %10 çok çok yüksek, %8 civarı tekli demleme %3-5 arası ise mixlerde uygundur, almak istediğiniz çileğin yoğunluğuna göre artabilir (ben en son sadece whipped cream+tfa strawberry ripe demledim sene 2018 felandı baya olmuş)
bu mixi yapmak size nereden baksanız 5aroma aldıracak 150tl bizim ülke için gereksiz aksiyon bu denem yanılma işleri
hocam teşekkür ediyorum haklısınız o kadar cesit alıp tekte tutturamamak ziyan zarar olur.

Ne yani bana laf mi atiyorsunuz su an????

Kirk kere denerim kirk kere yanilirim uleeeğn! Ben bununla geldim bununla giderim????‍????️????‍????️
hocam valla gereksiz aksiyon şuanki ekonomide...
ben o deneme yanılmaya vereceğim parayla bir yıllık likit yapıp içiyorum, tütün aromasının gözünü seveyim????
eskiden defter tutardık, hassas terazi ile gram gram ölçerdik numaralandırıp formülleri yazar demlenince rda ile deneyip notlar alırdık ederdik sonra şuna bunu ekledik diye tekrar demleyip... ooof yazarken bile bunaldım manyak gibi neler yapmışız
o vakitte üç kitap okurum ben valla kendime yazık
bu arkadaşın reçetesinden gidelim
en az 3şişe 10ml tfa çilek alacak ki deneme yanılma yapsın
bavarian 2 graham 3şişe diğerleri 1er desek 10şişe aroma almak lazım
o paraya 6-8şişe mix aroma alınır

hocam valla gereksiz aksiyon şuanki ekonomide...
ben o deneme yanılmaya vereceğim parayla bir yıllık likit yapıp içiyorum, tütün aromasının gözünü seveyim????
eskiden defter tutardık, hassas terazi ile gram gram ölçerdik numaralandırıp formülleri yazar demlenince rda ile deneyip notlar alırdık ederdik sonra şuna bunu ekledik diye tekrar demleyip... ooof yazarken bile bunaldım manyak gibi neler yapmışız
o vakitte üç kitap okurum ben valla kendime yazık
bu arkadaşın reçetesinden gidelim
en az 3şişe 10ml tfa çilek alacak ki deneme yanılma yapsın
bavarian 2 graham 3şişe diğerleri 1er desek 10şişe aroma almak lazım
o paraya 6-8şişe mix aroma alınır
Ama böyle daha zevkli yav napiyim. Hazir mix alinca tatsiz tuzsuz geliyor keyifsiz????

Geri