• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Pod Mu? Mod Mu? Hakanlar Çarpışıyor...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Joe Doe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Joe Doe

Community
Trend bizi bazı yönlere itiyor. Eğer spesifik bir gruptan gelmiyorsanız ve özel bir tarzınız yoksa 80’ler giyim tarzınızın toplumda kabul görmesini istemek için çok az sebebiniz var.

Ya da Erkin Koray değilseniz çenenize kadar uzanan favorileriniz ile sıradışınız.
Ama toplumsal trend çizgisinde kitsch de olabilirsiniz.

Pod’lar, eGo ile başlayan kalem tipi cihazlarının felsefesini modernize ettiler.
Daha düşük batarya ve tank kapasitesi rezervi ancak yüksek oranda mobilizasyon.
Tabii bu kısıtlı kapasitenin ihya etmesi için jet yakıtıyla desteklendiler.
SALT! A-B-C...

Uzun süreli kullanımlarla beraber bir tür oto itaat mekanizması gelişiyor.
Cihazınızı seviyor ve kâfi olduğunu belirtiyorsunuz.
Sonra eski günlere lanet...

Ama gerçek bu mu?
Dar alanda kısa paslaşmalar yapıp doyuma ulaşmak için son nefesleri almaya gayret ederken eski dostunuz, bol ve taze buhar mod’ları unutuyor muyuz?

Belliki.

Bu işin melez kısmında bulunanlar da var: Uyanıklar.
Evde ve sabit iş yerinde mod destekli yaşam ünitesine devam ederken dışarıda bir keşiş gibi sade pod’lar ile dolanmaya devam ediyorlar.

Buna inat trendi kendi çizgisinde yaşayanlar da var. Şaşaalı bol ciğer çekimi atomizer’lar ve heybetli mod’larla yazın sıcağında karşıt durmaya çalışan bir kısım insanlar.

Buhar sempatizanları bu tercih konusunda sınıflara ayrılıyor.

Bazıları tamamen pod ile yaşayıp geri kalan eski günlere ait tası tarağı toplayıp sırtından atıyor.
Başka kimseler melez bir kullanımla hibrit devam ediyorlar.
Bir kısım kimseler de varki, Japon milleti kanaatkârlığında yadigarları her yere taşıyorlar; yeniye inat.

Sonuçta kasa kazanır. Sektör sörf malzemelerini güzel koleksiyonluk kutularda, yüksek kâr marjı ile sunup kendini her iki kullanıcı grubuna da sevdiriyor.
Kartuşlar, coiller, tavşan poposundan yolunmuş ve 848 derecede yıkanıp güneşte kurutulmuş bembeyaz kar pamukları ve saire ve saire...

Öyle ya da böyle düzenli bir harcamamız var. Eğer amatör bir pod tutkunuysanız biraz daha yakanız beyaz demektir.
Yeni çıkan ve öncekinin eksikliklerini tamamlayan cihazları denemek için net ya da brüt bir bütçeniz olmalı.

Bunun dışında yeni bir mod ve atomizer’lar yeniliği hızlıca tükettiklerinden; genelde artık yeni bir Taifun&Kayfun serisi heyecan yaratmıyor eskisi gibi.

Dolayısıyla biraz orta ve orta yaş üstü ihtiyarlık alışkanlığıyla eli sıkı ve ne bildiğinden emin bir şekilde temel ihtiyaçlar dışında harcama yapmıyor mod sahipleri.

Peki siz ne düşünüyorsunuz?
Klasik mi yoksa dijital mi?

Son düzenleme:
Oyla 0
Hepimizin bir seçimi var, kimisi kolay ve taşınabilir aynı zamanda ihtiyacımız olan nikotini karşılasa yeter bakışı, bir başka seçim tatlar keşfedelim beğendiğimiz yemeği yemek ve yeni yemek zevkleri, alışveriş çılgınlığı klasik tüketici davranışı. Bunun yanı sıra araştırmayı incelemeyi seven bilinçli tüketici davranışıyla ne olduğunu araştıran özen gösterenler vs.
Biz hangisiyiz ?
Çok zaman önce salt ile ilgili yazdığım makaleyi forumda reklam diye silinmesinden (ki hiç bir reklam içermemesine rağmen) sonra pek umursamamıştım. O zamanlarda da söylediğim gibi bu tüketici için fayda ve zarar olarak açılarından değerlendirmiştim. Silindi :) Tabi silinme sebepleri malum çok bilenler de bu işin parçası tabi :)
Bu ürünlerin incelenmesi, sunulması, pazara etkisi, kullanıcıya fayda ve zararları açısından bir çok açıdan değerlendirilebilir. @Mir hocamız güzel bir bakış açısı ile değerlendirmiş.
Konuyu kullanıcı ve sağlık açısından toparlamak gerekir diye düşünüyorum.
Evet ben hem mtl, hem dl, hem pod ve bir çok ürün kullanıyorum işim gereği. Eğer sadece bir seçim yapacak olsaydım, pod seçimi cazip gelirdi. Taşınabilir oluşu, ihtiyacıma cevap vermesi ile birlikte tabi ki alacağım ürünlerin içeriklerini ve sağlık olarak güvenebileceğim tercih edebileceğim ürünler tercih etmeye çalışırdım.
Pod modların, yıllar önce kullandığımız cihazların yeni şekillerde bize sunulması ve bunun için ayrıca juul un çalışmaları 3 kg buhar çekip tatmin olamayışımızın da önüne geçti belki. Eski dostlar bilir 24 mg dekang, fa, vs.vs. içtiğimiz günleri, şimdi 25 35 45 50 bunları tüketebilir hale gelmesi acaba nikotin bağımlılığını artıyor mu ? Daha mı bağımlı oluyoruz ? Zararlarını daha fazla mı göreceğiz gibi sorular da yanında getiriyor.
Sanırım bu konuda söylenecek çok şey var.
Hep şunu söylüyorum sizin fizyolojiniz bunu belirler, eğer kalp damar sağlığınız pek yerinde değilse, nikotin etkileri size yüksek geliyor ise biraz dikkat etmek gerekir. Eğer vücudunuz tolere edebiliyor ise neden olmasın ? Yaş ileri ise en doğrusu hepten uzaklaşmak
Benim durumum :)
IMG_E9646 (2).JPG

Pod konusunda bilgi eksikliği var mı acaba? Geleneksel elektronik sigaralara göre eksik kaldığımız bilgi açısından noktalar var mı?
Hangi cihaz daha iyidir.Farkları nelerdir? Salt nikotin konusunda bir aydınlama yaşama ihtimalimiz var mı?
normal de 9mg tüketiyorum saltta kaç mg tüketmeliyim ... tavsiye edeceğiniz cihaz likit var mı(salt likit)

Bunları sorarım eminim soranlarda vardır.

Bende minifit var mesele 12mg nikotinle(salt değil) kullanıyorum. Şarjı bana birgün çıkarmıyor . Çok zor. çok az içmem lazım...bu bir problem...
Buhar hadi yine tamam diyebileceğim bir düzeyde. Aroma bence yokla vasat arası bir durum....

Pod konusunda bilgi eksikliği var mı acaba? Geleneksel elektronik sigaralara göre eksik kaldığımız bilgi açısından noktalar var mı?
Hangi cihaz daha iyidir.Farkları nelerdir? Salt nikotin konusunda bir aydınlama yaşama ihtimalimiz var mı?
normal de 9mg tüketiyorum saltta kaç mg tüketmeliyim ... tavsiye edeceğiniz cihaz likit var mı(salt likit)

Bunları sorarım eminim soranlarda vardır.

Bende minifit var mesele 12mg nikotinle(salt değil) kullanıyorum. Şarjı bana birgün çıkarmıyor . Çok zor. çok az içmem lazım...bu bir problem...
Buhar hadi yine tamam diyebileceğim bir düzeyde. Aroma bence yokla vasat arası bir durum....
Merhaba, aslına bakarsanız pek eksik bir taraf yok diyebilirim, pil, tel, pamuk bu kadar :) Eskiden olduğu gibi yine pod modlarda da ürün kaliteleri ve çeşitleri çok olunca tabi iyisini kötüsünü seçmek zorlaşıyor. Burada önemli olan aslında biraz ekonomi, biraz kullanılabilirlik bir de memnuniyet bakışı ile değerlendirme temel oluyor. Ekonomik anlamda çok fazla sarf harcamayacağımız (yedek coiller), performansı yeni sarım yapıldığında ilk günü aratmayacak ve memnun edecek düzeyde olması önem taşıyor. Bu durumda da deneme ve yanılma ile hangi ürün bu konuda öne çıkıyor belli ediyor kendini.
Örneğin minifit gibi taşınması çok kolay ve tekrar sarım olanağı ile öne çıkmıştı ama pin bacaklarında ve coil çevresinde ısıdan dolayı bozulma nedeniyle kartuşları sarmak çok yüksek performans vermiyordu. Bunun yanı sıra bir çok ürün de de kolay sarım gündeme geldi, zq, zero, aio, vs.vs. bunlara alternatif çok fazla pod hayatımıza girdi. Ancak; temcit pilavı gibi bir ürünü ismini değiştirip değiştirip sunulan ürünler de oldu wan erl, blu v.b. :) Tabi kimse yoğurdum ekşi demiyor. Al kullan at gibi bir yapı söz konusu oldu. Önemli olan doğru pod mod seçimi ve uzun süreli kullanabilme ayrıca kartuş maaliyetlerinin en az seviyede tutmak temel olmalı.
Salt konusunda da ayrıca çok uzun yazabiliriz, bir hayli söylenecek şey var onu da başka zaman inşallah :)

Geri