• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Pod Mu? Mod Mu? Hakanlar Çarpışıyor...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Joe Doe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Joe Doe

Community
Trend bizi bazı yönlere itiyor. Eğer spesifik bir gruptan gelmiyorsanız ve özel bir tarzınız yoksa 80’ler giyim tarzınızın toplumda kabul görmesini istemek için çok az sebebiniz var.

Ya da Erkin Koray değilseniz çenenize kadar uzanan favorileriniz ile sıradışınız.
Ama toplumsal trend çizgisinde kitsch de olabilirsiniz.

Pod’lar, eGo ile başlayan kalem tipi cihazlarının felsefesini modernize ettiler.
Daha düşük batarya ve tank kapasitesi rezervi ancak yüksek oranda mobilizasyon.
Tabii bu kısıtlı kapasitenin ihya etmesi için jet yakıtıyla desteklendiler.
SALT! A-B-C...

Uzun süreli kullanımlarla beraber bir tür oto itaat mekanizması gelişiyor.
Cihazınızı seviyor ve kâfi olduğunu belirtiyorsunuz.
Sonra eski günlere lanet...

Ama gerçek bu mu?
Dar alanda kısa paslaşmalar yapıp doyuma ulaşmak için son nefesleri almaya gayret ederken eski dostunuz, bol ve taze buhar mod’ları unutuyor muyuz?

Belliki.

Bu işin melez kısmında bulunanlar da var: Uyanıklar.
Evde ve sabit iş yerinde mod destekli yaşam ünitesine devam ederken dışarıda bir keşiş gibi sade pod’lar ile dolanmaya devam ediyorlar.

Buna inat trendi kendi çizgisinde yaşayanlar da var. Şaşaalı bol ciğer çekimi atomizer’lar ve heybetli mod’larla yazın sıcağında karşıt durmaya çalışan bir kısım insanlar.

Buhar sempatizanları bu tercih konusunda sınıflara ayrılıyor.

Bazıları tamamen pod ile yaşayıp geri kalan eski günlere ait tası tarağı toplayıp sırtından atıyor.
Başka kimseler melez bir kullanımla hibrit devam ediyorlar.
Bir kısım kimseler de varki, Japon milleti kanaatkârlığında yadigarları her yere taşıyorlar; yeniye inat.

Sonuçta kasa kazanır. Sektör sörf malzemelerini güzel koleksiyonluk kutularda, yüksek kâr marjı ile sunup kendini her iki kullanıcı grubuna da sevdiriyor.
Kartuşlar, coiller, tavşan poposundan yolunmuş ve 848 derecede yıkanıp güneşte kurutulmuş bembeyaz kar pamukları ve saire ve saire...

Öyle ya da böyle düzenli bir harcamamız var. Eğer amatör bir pod tutkunuysanız biraz daha yakanız beyaz demektir.
Yeni çıkan ve öncekinin eksikliklerini tamamlayan cihazları denemek için net ya da brüt bir bütçeniz olmalı.

Bunun dışında yeni bir mod ve atomizer’lar yeniliği hızlıca tükettiklerinden; genelde artık yeni bir Taifun&Kayfun serisi heyecan yaratmıyor eskisi gibi.

Dolayısıyla biraz orta ve orta yaş üstü ihtiyarlık alışkanlığıyla eli sıkı ve ne bildiğinden emin bir şekilde temel ihtiyaçlar dışında harcama yapmıyor mod sahipleri.

Peki siz ne düşünüyorsunuz?
Klasik mi yoksa dijital mi?

Son düzenleme:
Oyla 0
Mod. :)

POD'ların normal nikotinli içimde mod + ato ikilisi kadar keyif verebilmeleri için aldıkları boyutlar neredeyse küçük bir mod + ato ikilisi kadar yapıyor artık zaten. Bu bağlamda, özelleştirilebilmelerinden ötürü mod + ato ikilisi her şeyden önce "mantıklı" bir seçim oluyor.

Tabi salt nikotin ile içim yapacak kullanıcılar açısından POD'ların daha makul gelmesi olası. Ama o da bana göre değil.

Ben de Sevdiğim Sevdik biriyim, Öyle Bağlandım mı kolay kolay bırakmam, O yüzden Mod + Majör ikilisini tercih ediyorum, Evde İş yerinde sahilde orda burda nerede olursam olayım cebim de Mod değişiklik gösterebilir ama Majör’üm hep yanımdadır, Şıpsevdi olamadım, yeni heyecanlar aramadım, Stabil bir şekilde aşkımızı sürdürüyoruz Majörle ????????

Mirage-Gus'u hiç elden çıkarmayı düşünmüyorum 1 sene kadar evvel 3 kuruşa aldığım ve şuan piyasada bulunmayan fuchai v3'ü de elden çıkarmayı hiç düşünmüyorum. Pod ve Mod farklı kıstaslarda iki farklı ürün. Bunların kıyası bence birazcık yanlış çünkü farklı parkurların koşucuları :)
Pod bazen öyle rahatlatıyor ki, ufacık tefecik, ağırlığı yok, nefsi köreltiyor ama sabit hale geldikten sonra masanın başında elim bi mirage aramıyor değil :)
Velhasılı, duruma, ana, şarta, psikolojiye göre değişir :)
Yarıştırmayalım bu iki ürünü, ikisini de kullanalım :) Podcu modcu diye ikiye mi ayrılacağız :) Daha neler.

Pod olayına bir türlü ısınamadım. Aslında küçük, kullanışlı ve pratik cihazlar ama iş içerken aldığım doyuma gelince zayıf kalıyor. Üstelik öyle çok buhar çıkarma sevdalısı olmayan bir mtl ciyim. Şunu da ekleyeyim 35mg salt likit kullanmış biri olarak yazıyorum bunları.

Modcuyum :) Pod ve salt soranlara da uzak durun diyenlerdenim.
TR şartlarında ato dediğin kullanıcı dostu olmalı ve sarım yapılabilmeli. Örnek pod diye geçmesine rağmen Smoant Pasito dan hoşlaştım, sarımı biraz yorucu olsada.
Salt ise bizim gibi elinde emzik misali gezen millet için tehlikeli (şahsi görüşüm). Günde en fazla 3-5 dal sigara şartlamış adam işi.
Sanırım biraz eski kafayım. Eski nesli güncelleyip adam etmeleri benim için yeterli. Çakmak cebime girsin diye keyfimden ödün veremem.

Bir aroma sever olarak mod diyorum. Küçük buildler yapıyorum kolaylıkla her yere götürüyorum. Hemde 800-900(ortalama verdim 1200 olanda var) puff ömürü oluyor şarjım bitecek mi diye strese de girmiyorum. Sanrım podlar nikotin bağımlılığı çok yüksek olan kişilere hitap ediyor açıkçası tam neden bu kadar seviliyor anlamış da değilim sadece varsayım yapıyorum. Bahsettiğim küçük buildler için öyle ekstrem şeylere de gerek yok bir pico yeter.

Geri