• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Pil Hakkında Sorular

VCANGULER

Community
Thelema solo + kykin mini v2 + 0.7 ohm clapton tel kullaniyorum sony vtc6 ile
Simdi 21700 pil almak istiyorum molicel ve efest markalari var sony bulamadim
Biri 30A biri 45A nedir bu Amper degerleri ne ise yarar ne yapar az cok olmasi ne ile ilgilidir hangisini tercih etmeliyim?

18650 pilde 30A ve 45A arasındaki fark, maksimum deşarj oranlarındaki farktır. Deşarj oranı, bir pilin belirli bir süredeki maksimum akım çıkışını ifade eder. 30A pil, maksimum 30 amper deşarj edebilirken, 45A pil maksimum 45 amper deşarj edebilir.

Molicell işinizi fazlasıyla görecektir hocam efestin değerlerinin balon olduğunu yıllarca tartıştılar zaten çok güvenilir bir pil değil kendisi bu yazan 30A 40A gibi değerlerde anlık olarak pilden çekilebilecek maximum akımı ifade ediyor. 0.7 ohm ile 40 w ta tüketim yapsanız bile 7.5-8Amper gibi bir değer kullanırsınız o yüzden çok yüksek bir değerli pile ihtiyacınız yok.

Diyelim ki 0.1 ohm 100w tüketim yapıyorsunuz onda bile pilden çekeceğiniz anlık akım 31-32A gibi bir değer olur

Kısacası molicell gayet kurtarır sizi

Molicell işinizi fazlasıyla görecektir hocam efestin değerlerinin balon olduğunu yıllarca tartıştılar zaten çok güvenilir bir pil değil kendisi bu yazan 30A 40A gibi değerlerde anlık olarak pilden çekilebilecek maximum akımı ifade ediyor. 0.7 ohm ile 40 w ta tüketim yapsanız bile 7.5-8Amper gibi bir değer kullanırsınız o yüzden çok yüksek bir değerli pile ihtiyacınız yok.

Diyelim ki 0.1 ohm 100w tüketim yapıyorsunuz onda bile pilden çekeceğiniz anlık akım 31-32A gibi bir değer olur

Kısacası molicell gayet kurtarır sizi
Dl hep masraf Hep masraf Üstat

Mtl için 0,7 ohm ile 4amper falan çekeceksiniz pilden. Boşuna 4000 mah pile 250 lira verip ütülmeyin. LG 5000 mah piller var m50 kodu. Anlık 14 amper sürekli 7.3 amper çekebilirsiniz ve piller 5000 mah. 150 liradan aldım geçen ay zamlanır kesin diye 200 olmuş tanesi

18650 için powerxtra marka vtc 5 özelliklerinde 12c olan piller 100 lira , ucuz ve güvenli . 200 cycle oldu şarjı hala 2590mah.
Mtl için de aspilsan 2800mah piller bulunabilir ve yerli, güvenli.
Sony ve benzeri her yerde klonu satılan, orijinal veya raf ömrünü tamamlamamış olduğundan emin olmadığınız pil almanızı tavsiye etmem.

Daha önce yazmış olduğum bir mesajı bırakayım belki yardımcı olur
MTL kullanacak arkadaşlar sadece mAh değeri yüksek olan pilleri alabilir
DL kullanacak arkadaşlar için küçük bir hesaplama

ASPİLSAN
15x3,2x0,9= 43,2 W tek pil için çıkılabilecek en yüksek watt değeri
43,2x2 =86,4 W çift pil için çıkılabilecek en yüksek watt değeri

(ORJİNAL) SONY VTC6
20x3,2x0,9=57,6 W tek pil için çıkılabilecek en yüksek watt değeri
57,6,2x2 =115,2 W çift pil için çıkılabilecek en yüksek watt değeri

ASPİLSAN

(ORJİNAL) SONY VTC6
Tesekkurler carpimlardaki degerler nedir peki katsayilar vs var hatirliyorum da digerlerini cikaramadim

Benim niyetimde voopoo seal içindeki 1100.mah olan pili değişmek 3000,mah pil yeri olabiliyor üstden altdan az bir yontma ile yer açılabiliyor. yani imkan var.
bu pil değişince wat oranı değişiyormu 40.wat olan bir cıhaz sonuçta.
Not: telefon servis arkadaşıma yaptıracam kendim değil :)

ASPİLSAN

(ORJİNAL) SONY VTC6
eksiden hatırladığım hesaplama yöntemi
amperxvoltx,09 sabit sayısını hatırlamıyorum eskiden 3,2 volt güvenli kullanım için maksimum değerdi şimdilerde değiştimi bilmiyorum ama bu yöntemle kullanmak en güvenlisi yüksek watt lara çıkacaksanız bu hesaplama yöntemini kullanarak pillerinizin en yüksek kaç watt da kullanabileceğinizi bulabilirsiniz

Mtl için 0,7 ohm ile 4amper falan çekeceksiniz pilden. Boşuna 4000 mah pile 250 lira verip ütülmeyin. LG 5000 mah piller var m50 kodu. Anlık 14 amper sürekli 7.3 amper çekebilirsiniz ve piller 5000 mah. 150 liradan aldım geçen ay zamlanır kesin diye 200 olmuş tanesi

18650 için powerxtra marka vtc 5 özelliklerinde 12c olan piller 100 lira , ucuz ve güvenli . 200 cycle oldu şarjı hala 2590mah.
Mtl için de aspilsan 2800mah piller bulunabilir ve yerli, güvenli.
Sony ve benzeri her yerde klonu satılan, orijinal veya raf ömrünü tamamlamamış olduğundan emin olmadığınız pil almanızı tavsiye etmem.
Mah ölçmek için bir şey varmı şarj aletinde almam lazım henüz oda yok elimdeyse mtc6 diye bir pil var IMG_0867.jpeg

Mah ölçmek için bir şey varmı şarj aletinde almam lazım henüz oda yok elimdeyse mtc6 diye bir pil var Ekli dosyayı görüntüle 63118
Ben testi olmayan ve orijinal olduğuna emin olmadığım bir pili kesinlikle kullanmıyorum. Evde ve arabamda sürekli d tipi kuru toz söndürücü bulunmasına rağmen söndürene kadar birkaç yüz derece sıcaklığa çıkabilir ve boyutundan büyük zarar verir.

Pil ölçen şarj aletleri var. Kabaca iç direncini ölçer, deşarj edip tekrar doldurur ve kaç mah kapasite olduğunu size söyler.
Lii500, opus btc3100 ve xtarin bir modeli var ucuz seçenek olarak.

Geri