• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Orjinal - Clon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CmZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CmZ

Community
Merhaba dostlar orjinal ve clon ürünlerin kıyaslaması ve yeni kullanıcılara bir ışık olması açısından açıyorum bu konuyu.
Konunun temel amacı malum maddi koşullar göz önünde bulundurarak fiyat performans açısından en mantıklı ürünleri bir araya getirmek.
Zaman içerisinde konu başlığı ve içeriği düzenlemeye çalışacağım.
Sizde Orjinal ve clonunu deneyimlediğiniz ürünleri ekleye bilirsiniz. Sadece clonunu kullanıp memnun kaldıklarınızıda ekleye bilirsiniz
Sadece atomizer olarak sınırlandırmayacağım. Likitleride ekliyeceğimi belirtmek isterim.
Profesyonel bir inceleme olmayacağını belirtmek isterim

Başarısız bulduğum ürünleri buraya ilk mesaja zaman içinde güncelleyerek ekliyeceğim.

ULTON Millennium v1 - Başarısız - Çözüm sağlayamadığım akıtma sorunu vardı.

Son düzenleme:
Oyla 0
Sorun nedir bilmiyorum ????????‍♂️
Onlarca klon kullandım ve kullanıyorum. Bazılarını kenarda aylarca tuttum, gerek temiz gerek likiti üstünde. Hiç başıma gelmedi.
Şu zamana kadar sadece bir kere paslı bir ato göndermişlerdi o da klon değil ama yine Çinli bir firmanın atosuydu ve 2 yıldır stoktaydi diyip para iadesi yapmışlardı.

Yalnız Avrupalı modörler vidaya kadar kendileri mi yapıyor yoksa tamamıyla kendi ülke üretimi malzemeleri mi kullanıyorlar? Bu soru aklıma geldi.
Adamlae ağızları İle kuş tutsalar bize yaranamazlar ,ceplerimizdeki telefondan,altımızdaki arabaya ,mutfamımızdaki tava tencereden,odamızdaki.televizyona .,tüm sanayi kuruluşlarının.kalıplarından.bunlar için gerekli takım taklavata.,ağır iş makinalaeından .uzay teknolojisine aklınıza gelebilecek tonlarca ürünlere imza atarlar fakat kıytırıktan 20 dolarlık atoyu yapmayı beceremiyorlar öyle mi.Elin avrupalısının çinde yaptırdıkları ve allayıp pullayıp bizlere 200-250 Eurolara kakaladıkları atolar iyi onların ki tu kaka öyle mi. ,sözüm ona allı pullu firmaların modlarının chiplerini kimler yapıyor acaba... :cool:

Son düzenleme:
Abi sayısını hatırlayamadığım kadar farklı ato kullandım, yalnız Çin ürünlerini kenara koyarsak sadece 3 original Avrupa menşei aldım. O nedenle fazlaca yorum yapmak ahkam kesmek gibi olacaktır kendi adıma. Lakin hep söylüyorum o-ring kalitesi hariç malzeme ve işçilik tarafında özellikle son yıllarda çok bariz bir fark göremiyorum ben ????????‍♂️

Beri yandan sevdiğimiz ve güvendiğimiz dostların bazı orijinal ato hakkında yaptığı yorumlar da klon tarafında yaşadığımız bazı sorunlardan çokça da farklı değil. Evet malzeme kalitesi farklı olabilir ki burada da ucuza kaçma durumu tercih edilir belki ama yine bence namli Çinli kloncular birçok Avrupalı modörden daha iyi tesis ve donanıma sahip. Bak burada kayfun cumhuriyetini ayrı tutacağım zira onlar sektör için aşırı profesyonel görünüyorlar lakin diğerlerini butik üretim yapan ve birçok yan ürünü bir şekilde tedarik eden üreticiler gibi görüyorum. Açık kapı bırakarak en azından görünüm o yönde diyeyim.
Şimdi burada neye ne kadar güveneceğiz. Sağolsunlar kısıtlı imkanlara rağmen çok sayıda ürün ortaya koyan yerli üreticilerimiz var. Hepsi üst düzey kaliteye sahip malzeme ile mı üretim yaptılar? Nereden temin edip nasıl imal ettiler? Kusursuz malzeme ve kusursuz işçilik ile mi son kullanıcıya ürün sundular?

Misal iki tane atmizoo tripod aldım. Her ikisinde de benzer sızdırma problemi yaşarken firmaya konu hakkında mail gönderdim. Utanmadan bana Pamuklama görselleri ve önerileri yolladılar. Ki deneyimli olduğumu başında onlara yazmıştım. Ilerleyen periyotta deck altında birçok kullanıcının varlığından bile haberdar olmadığı bir gasket olarak geçen contada sorun olduğunu teşhis edip çözümü ile gönderdiğim mailime cevap bile vermediler.

Vesselam Orijinal diyip sınırsız bir güven duyamıyorum maalesef.

Çokça bilinmezi barındıran hiçbir denetimi ve standartları olmayan emekleyen bir sektörde işime geleni kullanma özgürlüğüm var ve bunu sonuna kadar kullanırım. Nokta.

Abi sayısını hatırlayamadığım kadar farklı ato kullandım, yalnız Çin ürünlerini kenara koyarsak sadece 3 original Avrupa menşei aldım. O nedenle fazlaca yorum yapmak ahkam kesmek gibi olacaktır kendi adıma. Lakin hep söylüyorum o-ring kalitesi hariç malzeme ve işçilik tarafında özellikle son yıllarda çok bariz bir fark göremiyorum ben ????????‍♂️

Beri yandan sevdiğimiz ve güvendiğimiz dostların bazı orijinal ato hakkında yaptığı yorumlar da klon tarafında yaşadığımız bazı sorunlardan çokça da farklı değil. Evet malzeme kalitesi farklı olabilir ki burada da ucuza kaçma durumu tercih edilir belki ama yine bence namli Çinli kloncular birçok Avrupalı modörden daha iyi tesis ve donanıma sahip. Bak burada kayfun cumhuriyetini ayrı tutacağım zira onlar sektör için aşırı profesyonel görünüyorlar lakin diğerlerini butik üretim yapan ve birçok yan ürünü bir şekilde tedarik eden üreticiler gibi görüyorum. Açık kapı bırakarak en azından görünüm o yönde diyeyim.
Şimdi burada neye ne kadar güveneceğiz. Sağolsunlar kısıtlı imkanlara rağmen çok sayıda ürün ortaya koyan yerli üreticilerimiz var. Hepsi üst düzey kaliteye sahip malzeme ile mı üretim yaptılar? Nereden temin edip nasıl imal ettiler? Kusursuz malzeme ve kusursuz işçilik ile mi son kullanıcıya ürün sundular?

Misal iki tane atmizoo tripod aldım. Her ikisinde de benzer sızdırma problemi yaşarken firmaya konu hakkında mail gönderdim. Utanmadan bana Pamuklama görselleri ve önerileri yolladılar. Ki deneyimli olduğumu başında onlara yazmıştım. Ilerleyen periyotta deck altında birçok kullanıcının varlığından bile haberdar olmadığı bir gasket olarak geçen contada sorun olduğunu teşhis edip çözümü ile gönderdiğim mailime cevap bile vermediler.

Çokça bilinmezi barındıran hiçbir denetimi ve standartları olmayan emekleyen bir sektörde işime geleni kullanma özgürlüğüm var ve bunu sonuna kadar kullanırım. Nokta.

images.jpg

Çinli kloncular birçok Avrupalı modörden daha iyi tesis ve donanıma sahip.

%100 katılıyorum buna. Aklıma Gus Mods ürünlerini getirdi şimdi bu. Özellikle Türkiye piyasasında bir dönem, klonlanamaz şeklinde konuşuldu. Bunu gerek reklam, gerek orijinal ürün sahiplerini farklı kılmak ve gerekse de tuhaf bir ustalık havası katmak için kullandılar. Doğrusu klonlamadılar aslında, klonlayamadılar değil bence. Komik gelirdi bana bu durum.

Bak burada kayfun cumhuriyetini ayrı tutacağım zira onlar sektör için aşırı profesyonel görünüyorlar lakin diğerlerini butik üretim yapan ve birçok yan ürünü bir şekilde tedarik eden üreticiler gibi görüyorum.

Svoemesto sanırım vida işini dışarıdan alarak (outsource) çözüyor. Kırılan vida vakası yaşanmıştı bir dönem. Böyle bir şeyin bahsinin geçtiğini hatırlıyorum.

Çoğu firma aslında sanıldığı kadar profesyonel değil bence. Türkiye piyasasında da hafiften bir ilahlaştırma ile yaklaşıldığını düşünüyorum. Aroma, likit, vs., için de durum benzer.

Buhar endüstrisinde, firmalar konusunda, metrekareye düşen dangalaklığı hafife almamak lazım. Elemana diyorum bu üründe hava kaçağı var, ekstra hava var. Bendekinde yok diyor. ????‍♂️ ???? Sıkıştırınca da hafiften var evet diyor. ????

Fırıldaklık katsayısı tavan olan bir endüstri bence.

Birazda ilgilenmekle alakalı bu durum. Bir çok insan bir iki denemeden sonra erken hüküm verip iyi yada kötü olarak değerlendirebiliyor aldığı e sigara ürünlerini. Biraz detaylara odaklanıp ve bıkmadan yapılınca bence tamamına yakını başarılı. Özünde buhar elde edilen bütün atomizerler candır ????

Geri