• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Orjinal - Clon

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CmZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CmZ

Community
Merhaba dostlar orjinal ve clon ürünlerin kıyaslaması ve yeni kullanıcılara bir ışık olması açısından açıyorum bu konuyu.
Konunun temel amacı malum maddi koşullar göz önünde bulundurarak fiyat performans açısından en mantıklı ürünleri bir araya getirmek.
Zaman içerisinde konu başlığı ve içeriği düzenlemeye çalışacağım.
Sizde Orjinal ve clonunu deneyimlediğiniz ürünleri ekleye bilirsiniz. Sadece clonunu kullanıp memnun kaldıklarınızıda ekleye bilirsiniz
Sadece atomizer olarak sınırlandırmayacağım. Likitleride ekliyeceğimi belirtmek isterim.
Profesyonel bir inceleme olmayacağını belirtmek isterim

Başarısız bulduğum ürünleri buraya ilk mesaja zaman içinde güncelleyerek ekliyeceğim.

ULTON Millennium v1 - Başarısız - Çözüm sağlayamadığım akıtma sorunu vardı.

Son düzenleme:
Oyla 0
Flash-e-vapor 4.5s+ [ 150€ ] ????????
Orjinalini yaklaşık olarak 1-2 aydır kullanıyorum.
İşcilik, malzeme kalitesi ben buradayım diyor.
Dlc fitilleri gayet stabil görevini yerine getiriyor.
Ytfk Flash-e-vapor 4,5s+ [ 22$ ] ????????
Orjinalinden önce yaklaşık 6-7 ay kadar kullanmış olduğum ürün.
Dlc fitilleri genel manada işlevsel
İşcilik gayet iyi
İçim kullanım olarak orjinali ile çok yakın hatta BENCE aynı fiyat performans olarak gayet başarılı ve tavsiye ederim.

Ulton, Shenray Clonlarınıda geçmişte kullanmıştım. Ama ytfk kadar başarılı olduklarını söyleyemem.

Esg Skyline rta
Orjinalini kısa süreli kullandığım için yorum yapmayacağım.
Coppervape Skyline rta
Yivleri işciliği gayet başarılı bulduğum bir diğer üründür
Orjinalinin fiyatı malum çok yüksek coppervape clonu gayet başarılı ve tatminkardır.
Drop kiti de aynı şekilde güzeldir.
Diger clonlarını kullanmadım.

Fivepawns Castle Long
Orjinalini deneyimlediğim bir likittir.
Yoğun aromaya sahip olduğu için beni bir tanktan sonra baydı.
Bear kimya - Bearlong
Eğer ki orjinal castle long seviyor iseniz. Mutlaka deneyimlemenizi tavsiye ettiğim bir üründür.
Bence orjinaline göre daha içilebilir kıvamda
Fiyat performans açısındanda uyguna geliyor. Ama piyasadaki clon reçetelere göre pahalı diyebilirim.
Bu pahalılığa değer mi der iseniz BENCE değer

Son düzenleme:
O zaman corbaya biraz tuz ekleyelim :)

Kayfun PRIME :)

SXK Klonu iscilik olarak %90 basariya sahip bir klon. Icim olarak aradaki fark neredeyse anlasilmaz. Su anda bulunmasi neredeyse orijanlinden bile zordur.

Kayfun Lite 19

SXK Klonu, iscilik ve icim olarak % 90 uyumluluk vardir ama malzeme kalitesi ve oringler icin ayni seyi soyleyemem. Oringler cabuk sisiyor ve metal kalitesi cok ince, biraz dikkatli olmak lazim.

Vapor Giant M5

Shenray Klonu, iscilik ve icim keyifleri neredeyse ayni, hatta bazi kisiler malzeme ve isciliginin onde oldugunu soylese de hic bir klon orijinalinden iyi olamaz bence ki buna % 95 uyumlulul diyebilirim.

Skyline R,

Orijinalini denemedim ancak izledigim videolara gore Coppervape klonu iscilik ve malzeme kalitesi olarak ,%85 diyebilirim. Icim icin bir kiyas yapamayacagim ama aromasi sekerli vermeso harici cok yuksek bir klon.

Spica Pro

Malzeme ve iscilik orijinaline gore biraz fazla zayif olsada, icim olarak cok yakin bir klon. Ozellille helix klonu neredeyse ayni ama malzeme ve ultem kalitesi cok zayif.

Gus,

Orijinallerini kisa sureli denemis olsamda, YTFK klonu haric diger tum klonlar tamamen basarisiz. Ytfk ise bu konuda neredeyse %:85 iscilik ve icim uyumu saglamis tek klondur diyebilirim.

Cogunun ilgisini cekmeyecek olsa da azda DL yapim,

Kennedy RDA,

SXK klonu malzeme olarak %80 olsada icim keydi %95 basariya sahiptir.

Petri RTA,

Kullandigim en iyi DL rta ve SXK klonu malzeme ve icim olarak %95 benzerligi vardir, tabi su anda bulmasi orijinalinden daha zordur orasi ayri

Reload RTA,

No name bir klondu. Icimi %85 uyumluluk gostersede , malzeme kalitesi %60 larda kalan bir atomizerdi.

Fivepawns Gransmaster
Deneyimleyip aşırı baskın muz aromasından dolayı memnun kalmadığım bir üründür kendisi
Bear Kimya - Bearmaster
Çok daha içilebilir kıvamda notaları daha iyi aldığım ve memnun kaldığım için bu ürünüde ekliyorum.
Fiyat performans açısındanda uyguna geliyor. Ama piyasadaki clon reçetelere göre pahalı diyebilirim.
Bu pahalılığa değer mi der iseniz BENCE değer

Dinner Lady Lemon tart.
Orjinalini severek tükettiğim bir üründür.

Mobylabs - Lemon Tart
En başarılı bulduğum clon üründür kendisi

Bir çok clonunu kullandım. Arasında memnun kaldığım orjinaline yakın olarak belirte bileceğim tek clon oldu.
Neredeyse bütün clonlar koku olarak olarak orjinalini andırıyor ama tat olarak alakasız geldi.

Dinner Lady Lemon tart.
Orjinalini severek tükettiğim bir üründür.

Mobylabs - Lemon Tart
En başarılı bulduğum clon üründür kendisi

Bir çok clonunu kullandım. Arasında memnun kaldığım orjinaline yakın olarak belirte bileceğim tek clon oldu.
Neredeyse bütün clonlar koku olarak olarak orjinalini andırıyor ama tat olarak alakasız geldi.

Hilmi bunu sevdi, bir tutam deneyelim hemen :)

Dome V2(orijinal): orijinalini bir abi sayesinde deneme fırsatı bulmuştum.tank kısmı ultem ve gerçekten çok kaliteli ve pürüzsüz bir hissiyatı var.içimi gerçekten kuru ve aromatik.aroma konusunda başarılı.hava kaçağı yok ve bence çok yakışıklı.
Shenray Dome V2 : 3 yıldır elimde dir kendisi.orjinaline göre ultem malzeme kalitesi zayıf ama kötü değil.orta kalite.icimi kuru ama orjinalinde ki ne tam yakın değil.yani orta kuru diyebilirim.aroma konusunda bayağı iyi.orjinale yakın.ama biraz kusurlu.mesela çok hava kaçağı var ve ufak dokunuşlar (tadilat) yapmazsanız akıtıyor.ben hava yüzüğünün oradaki oring in altına bir tur teflon sararak hava kaçağını bayağı azalttım.akitma sorunu içinde aynı şekilde besleme yüzüğünün oradaki oring in altına bir tur teflon sararak çözdüm.tavsiye olarak bunları yaptıktan sonra yine havadar gelen arkadaş olursa hava deliklerine koli bandı sarıp daha sonra iğne ile istediğiniz gibi genişletip istediğiniz ayarı yapabilirsiniz.fiyat olarak bilgim yok ama üzmeyecek bir ato.
Dilim döndüğünce bilgilendirmeye çalıştım.kusurumuz varsa affola.

Kayfun lite plus V2
Orjinal ile klonlari arasında içim olarak fark yok. Tüm parçalar uyumlu. Bazı klonlarada hava vidası tam kapanmiyordu. En belirgin fark 510 vidasını açınca orjinalinde yay vardı klonun da yoktu. Bulunabilirse orjinalde klonu da alınabilir.
Le zepyr rdta orjinal ile klon arasında işçilik farkı bariz bir şekilde var. İçim kalitesinde %95 benzerlik var.

Ulton FeV vs ve SXK FeV 4.5s+ almıştım. İkisininde de vida kısmında pas(?) sorunuyla karşılaşmıştım. Orijinalinde böyle bir sorunun olmadığını düşünüyorum. Neyse, bugün İtalyan forumundan biri aynı sorunu fotoğrafla paylaşınca aklıma geldi. Fotoğraflamamıştım ben karşılaştığım durumu. Fakat şu aşağıdakiyle aynıydı,

AAD98A7D-67B0-4346-B495-2BD98A5CB556.jpeg
03789A16-CE40-4930-BF4A-9EAD4F0643FE.jpeg
(SXK)

Yaşadığım pas(?) sorunu ultrasonik temizleyicimi de berbat bir hale getirmişti. ????‍♂️ :mad:

Ulton FeV vs ve SXK FeV 4.5s+ almıştım. İkisininde de vida kısmında pas(?) sorunuyla karşılaşmıştım. Orijinalinde böyle bir sorunun olmadığını düşünüyorum. Neyse, bugün İtalyan forumundan biri aynı sorunu fotoğrafla paylaşınca aklıma geldi. Fotoğraflamamıştım ben karşılaştığım durumu. Fakat şu aşağıdakiyle aynıydı,

Ekli dosyayı görüntüle 61142
Ekli dosyayı görüntüle 61143
(SXK)

Yaşadığım pas(?) sorunu ultrasonik temizleyicimi de berbat bir hale getirmişti. ????‍♂️ :mad:
Sonra orcik alma diyollaaa????????‍♂️

Sorun nedir bilmiyorum ????????‍♂️
Onlarca klon kullandım ve kullanıyorum. Bazılarını kenarda aylarca tuttum, gerek temiz gerek likiti üstünde. Hiç başıma gelmedi.
Şu zamana kadar sadece bir kere paslı bir ato göndermişlerdi o da klon değil ama yine Çinli bir firmanın atosuydu ve 2 yıldır stoktaydi diyip para iadesi yapmışlardı.

Yalnız Avrupalı modörler vidaya kadar kendileri mi yapıyor yoksa tamamıyla kendi ülke üretimi malzemeleri mi kullanıyorlar? Bu soru aklıma geldi.

Geri