• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | E-Likit Nbase’de Aynı İçerik, Farklı Fiyat, Neden?

A firmasında carlo vg merck pg merck nikotin nbase 160 tl
B firmasında 200 tl
C firmasında 230 tl
Tüm firmalar tanınmış ve güvendiğim firmalar ama fiyat farkı 60 ile 70 tl arası olunca acaba neden diye düşünüyorum konuyla alakalı bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi
Öncelikle selamlar sn. @serdarbaser bey ;
Tedarikçi olarak genel konuşmak yanlış anlaşılmalara sebebiyet verir diye herzaman çekiniriz!
Lakin sn. @Koba üstadımız kıymet vermiş mikrofon uzatmış bir iki kelam etmezsek olmaz !

Her firma fiyat çalışırken diğer firmaları kontrol eder bazı ara oranlarda fiyat hataları bunları ele verir .
Bu konuyu defalarca teyit ettik hesaplamalar bi hayli zordur tabi acele etmeyip sistemli gidildiğinde ve sistem çözüldüğünde gayet basittir.

Aradaki fiyat farklarına gelicek olursak , misal siz örnek verdiğiniz için oradan yola çıkalım :
carlo erba vg , merck pg , merck nik'den oluşan bir nbase sattığını iddia eden x firma atıyorum 100 tl ye satıyor .

Diğer y firması aynı setup ile ürün satışa sunuyor rekabet için 3 lira 5 lira 10 lira aşağısına ürün satıyor buraya kadar normal rekabet sonuçta .
Ama Ğ firması bu ürünlerin sadece adını kullanarak çok alakasız bir ürünü hazırlayıp ortalaması 90 tl olan bir ürünü 50 tl ye koyuyor , işte burda işler kızışıyor kullanıcılarda soru işaretleri oluşuyor ve bu durumu uzun süredir aynı marka sek nbase tüketenler anlayabiliyor
Biraz uzun oldu umarım anlatabilmişimdir kafanıza takılan soruları hiç çekinmeden sorabilirsiniz . sevgiler

A firmasında carlo vg merck pg merck nikotin nbase 160 tl
B firmasında 200 tl
C firmasında 230 tl
Tüm firmalar tanınmış ve güvendiğim firmalar ama fiyat farkı 60 ile 70 tl arası olunca acaba neden diye düşünüyorum konuyla alakalı bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi
Merck nikotin den fark ediyordur.
2 çeşit Merck nikotin var. Pharm kalite olan pahalı. Ve daha az bulunuyor.
Ayrıca firmaların anlık, haftalık, aylık indirimleri olabiliyor...

Merck nikotin den fark ediyordur.
2 çeşit Merck nikotin var. Pharm kalite olan pahalı. Ve daha az bulunuyor.
Ayrıca firmaların anlık, haftalık, aylık indirimleri olabiliyor...
Selamlar sn . @azash bey evet farklı cas. no ile farklı ürün var ama fiyat farkları aynı efendim biz bu konuyu duyduğumuzda bir kullanıcımız rica etmişti araştırmamızı toptancımıza sormuştuk camia ile alakası olmayan tamamen hammaddeci toptancı 2 ürün arasında fiyat farkı olmadığını söylemişti her yerde aynımıdır bilemiyoruz tabi

Selamlar sn . @azash bey evet farklı cas. no ile farklı ürün var ama fiyat farkları aynı efendim biz bu konuyu duyduğumuzda bir kullanıcımız rica etmişti araştırmamızı toptancımıza sormuştuk camia ile alakası olmayan tamamen hammaddeci toptancı 2 ürün arasında fiyat farkı olmadığını söylemişti her yerde aynımıdır bilemiyoruz tabi
Teşekkür ediyorum aydınlatıcı bilginiz için.
Bugüne kadar bazı firmalar fiyat farkını bu şekilde nikotine bağlıyorlardı.
İşin içinde olmayınca da açıklamalara güvenmek zorunda kalıyorduk.
Sanırım bazı konularda kalıpları yıkmak gerekiyor.
Sizlerle farklı bir pencereden bakmak güzel olacak.

Teşekkür ediyorum aydınlatıcı bilginiz için.
Bugüne kadar bazı firmalar fiyat farkını bu şekilde nikotine bağlıyorlardı.
İşin içinde olmayınca da açıklamalara güvenmek zorunda kalıyorduk.
Sanırım bazı konularda kalıpları yıkmak gerekiyor.
Sizlerle farklı bir pencereden bakmak güzel olacak.
Biz teşekkür ederiz. Özellikle vakit ayıırıp forumlarda araştırma yapıp bilinçli kullanıcılarımıza :love:

Bence boyle soğuk karışım yarı mamullerde marka fiyat belirlemesi olmaz,o niye o fiyata bu niye bu fiyata diye ispatı olmayan işler,kapalı muhurlu ambalaj ato mod gibi aynı mal olsa bi endexi olur herkes bilir.Valla ben merck diye merck veriom diyen olabilir ama gas chormotography cihazına 200bin verip eve koyacak halimiz de yok.Bence bu ayrımı ve aradaki farkı bilimsel deneylere aşina,aynı ortam ve şartlarda ustun set uplarla demleme yapan usta arkadaşlar anlar ,yoksa biri 99.5,diğeri 99.7 saflikta farkı bulabilene helâl olsun. Tedarikcinin vicdanına kalmış gibi geliyor bana.

Bir zamanlar Anadolu’da bu tür tartışmalar olmazdı???? Bu ürünleri bulmak bile meseleydi. Piyasa daha durgun ve seçiciydi. Bir süre sonra maalesef Türk işi bir döngü başladı. “Herkese ben satacağım” adını verebileceğimiz bu komik zanla hizmette ayrışmak yerine, fiyatta ayrışayım modeliyle gerçekten hizmet erbabı olanlar bile bu kaosun içine çekildi.
Bir Nbase’in bileşenleri net ve kesindir. Eğer bu bileşenler pazarlama faaliyetinin aracı haline gelirse elimizde hiçbir zaman ispat edemeyeceğimiz markaların adı yazılı Nbase’ler olmaya başlar. Ve bu kakafoni sürdükçe kötü niyetli tiplerin önü açılır.
Yanlış anlaşılmasın, piyasa da herkes oturan kurallara uyum sağlamaya çalışıyor. Maalesef tüketiciye bu öğretiliyor ve tüketici hiç ihtiyacı olmasa bile “iyisi, daha iyisi” avına başlıyor. Oysa ki tüm karışımların temel özelliği asgari şartları karşılıyor olmaları.
Ciddi şekilde damağa, tat duyusuna sahip insanları tenzih ediyorum. Onlar bu ayrımı yapıyor, yapacaklar. Ancak onlar dahi bu ayrımı iyi-kötü şeklinde değil, daha soft, daha sert, daha tatlı vb. detay ifadelerle yapıyorlar.
Hasılı daima basit hayat akışına inanan bir insan olarak bu tür ayrımlar vs. beni sadece yoruyor. En çok üzüldüğüm ise bu ürün, hammadde ayrımını talep edenlere dürüstçe yaklaşanlarla, bu ayrımı kötüye kullananlar arasındaki haksız rekabet oluyor.

Sek nbase kullanan biri olarak benim dikkatimi de 3m çekmişti bir dönem. A-B firmasında 1 lt 3mg 3m 300 lira bandın da satılırken bir online alışveriş sitesinde aynı ürünü 165 tl bandında görmüştüm ve bu hala aynı şekilde, hoş 165 liralık ürüne de 300 küsür olumlu yorum yapılmış insan bu nasıl olabiliyor diye soruyor kendine ister istemez. Sağlık söz konusu olunca da tabiki bildiğimiz güvendiğimiz tedarikçilerden satın almaya devam ediyoruz.

ağaçtaki armutun maliyeti 3 lira
ürünün sahibi toptancıya verilirken 5 liradan veriliyor
toptancıda hal komisyoncusuna 7 liradan veriyor
hal komisyoncusu hal satıcısına 10 liradan veriyıor
halci pazarcıya 12.5 liradan verirken
pazarcıda tezgahına 18 liradan koyuyor

yukardaki örnek gibi bir durum olma ihtimali var mı tabi bu kadar el değiştirme olayı tamamen farzı misal ama
bazı satış sitelerinin birbirlerine yakın formatlarda hazırlanmış oldukları gözden kaçmıyor ki onlardaki farkların sebebi kendi düşüncem yukardaki örnek
tabi altını çiziyorum üstünüde boyuyorum bu benim düşüncem kimseciklere bişey dediğim yok herkesin çarşına pazar olsun

Merhaba ben mtl atomizerde 50/50 12 mg lilit kullanmaktayım. (sek) Nbase kullanmak istiyorum ve il.. Kimya yetkilisiyle görüştüm şu şekilde almamı tavsiye etti:
Nirvana 3M için 60/40 9mg
Chemnovatic için 70/30 6 mg

Sizce bu şekilde mi sipariş vereyim? Değerler düşük olur mu? (ikisini de denemek istiyorum, çünkü aromalar beni boğuyor)

Merhaba ben mtl atomizerde 50/50 12 mg lilit kullanmaktayım. (sek) Nbase kullanmak istiyorum ve il.. Kimya yetkilisiyle görüştüm şu şekilde almamı tavsiye etti:

Sizce bu şekilde mi sipariş vereyim? Değerler düşük olur mu? (ikisini de denemek istiyorum, çünkü aromalar beni boğuyor)
@comandante damdan düşenin halinden damdan düşen anlar ,fikir verebilir misin arkadaşımıza...

ağaçtaki armutun maliyeti 3 lira
ürünün sahibi toptancıya verilirken 5 liradan veriliyor
toptancıda hal komisyoncusuna 7 liradan veriyor
hal komisyoncusu hal satıcısına 10 liradan veriyıor
halci pazarcıya 12.5 liradan verirken
pazarcıda tezgahına 18 liradan koyuyor

yukardaki örnek gibi bir durum olma ihtimali var mı tabi bu kadar el değiştirme olayı tamamen farzı misal ama
bazı satış sitelerinin birbirlerine yakın formatlarda hazırlanmış oldukları gözden kaçmıyor ki onlardaki farkların sebebi kendi düşüncem yukardaki örnek
tabi altını çiziyorum üstünüde boyuyorum bu benim düşüncem kimseciklere bişey dediğim yok herkesin çarşına pazar olsun
Hocam suç yine mi aracıda (güncel espri yapasım tuttu :))

Kullandığınız likitteki nikotin markası nedir acaba, halihazırda kullanılan sert içimli bir nikotin ise 3M 9mg kullandığınız 12mg yanında çok hafif kalabilir

Chem 70/30 - 80/20 (havalar sıcak 80/20 de kurtarır) 9 mg.

3M alacaksanız sek hali 12 den aşağı olmasın.
İçerisinde aroma olmayınca yumuşacık bir şey oluyor. (Ben chem kullanıcısı olduğum için o şekilde hissetmiş de olabilirim)

Ya da hangi nbase karar verirseniz, 12 ve üzeri alın. en küçük miktar da, düşük nikotinli (0 veya 3) olanından da alın. Nikotinin fazla geldiğini hissederseniz kolayca karışım yapıp nikotin oranını düşürürsünüz.
Aroma olmaması ve aynı marka olması sebebiyle, tad değişimi de yaşamazsınız.

arkadaşlarım gayet güzel açıklamışlar zaten.
ben bambaşka bir açıdan yaklaşayım yine de :)
içim şekliniz nasıl. benim gibi elinizden düşmüyorsa, günde 6-7 ml tüketiyorsanız, atomizeriniz soğuk ve sıkı içimliyse niki fazla önemsemeyin derim.
kendimden örnek verecek olursam 3chem 12 mg ile başladım.
sigarayı bıraktırdı. o zamanlar 3-4 ml içiyordum. ama ilerleyen zamanlarda nik fazla gelmeye başladı
sek CMM 6 mg kullanıyorum şu an. zimcir çekim ve elinden mod-ato düşmeyen birisiyim
umarım faydalı olmuşumdur @yselcuk24 kardeşim :)

Geri