İlke bu sektörün öncülerinden değil, İlke ortada yokken ne firmalar vardı. Onlar çekilince İlke tekel oldu. Öncü diye bir durum yok. Nbase satan çoğu firmanın fiziksel bir kimya firması var. Bunlar kimya firması kurmadan internetten kimyasal satabilir mi? Wogens, Golden, Bear, bunların hepsinin fiziksel yerleri var. İlke’ye gidip içeri giremezsiniz, Wogens’e gidip çayınızı içip ortamı görüp elden alım yapabilirsiniz.
Ayrıca nbase yasak değil diye biliyorum yazmışsınız bir mesajda. Nbase yasak olmasa İlke şişelerinin üstüne “Ar-ge amacıyla kullanılmaktadır” yazmaz herhalde
İçine aroma eklenmediği sürece tam kullanım amacı bilinmediğinden işlem görmüyor sadece. Ve emin olun bir kimya firması denetlenirken nbase’in borusunu temizliyor mu diye bakılmıyor.
Mesajın buradan sonraki kısmı şahsınıza değil, genel yazılmış şahsi görüşlerimdir.
Nbase alırken nbase çeşidi önceliği olmamalı, yok o fotoğraf atabiliyor bu atamıyor da olmamalı.
Bugün yurtdışında bir elektronik sigara kimyasalı sitesine girdiğinizde 10 çeşit VG, 10 çeşit PG, 10 çeşit nikotin seçeneği göremezsiniz. Maksimum 3’er çeşit ürün görürsünüz ve hayatınızda duymadığınız, Türkiyede görseniz bu kalitesizdir içilmez diyeceğiniz markalar. Önemli olan tek şey gelecek ürünlerin kalite sertifikası ve saflığıdır.
Türkiyede Merck kaliteli deyip Merck ürünleriyle oluşturulmuş bir nbase’e binlerce lira ödüyoruz. Hepsinin de saflığı %99.5+ gözüküyor ama emin olun bir çoğu food/pharma grade’de değil, %99.5 üstü saflıkta da değil. Industrial grade %80. Merck hileye en açık ürün.
Ben kimya firması açıp 10-20 lt neyse kalitelisinden alıp bunun faturasını müşterilerle paylaşıp arkada tarım kalitesi ürünü şişeleyebilip gönderebilirim. Bunun bir denetim mekanizması yok çünkü.
Kimya firması fanlığı yapmaya da gerek yok bu yüzden. Kim nereden memnun ise ve bütçesi nereye yetiyor ise oradan alıp kullanmak mecburiyetinde.
İmkanı olan endüstriyel satış yapan büyük kimya şirketlerinden üreticinin kendi şişesinde etiketli logolu vg/pg/nikotin alır evinde karıştırır, o zaman güvenebilir.