• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Nasıl ? Neden ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gazi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gazi

Community
Merhabalar,
Az önce ilanlarda gezerken (sanki alacakmışım gibi) Ulton Flash 4.5+ atomizerin 900 tl + 25 tl kargo ücretine satıldığını gördüm. Klon ürün 925 tl, vay be neymiş bu arkadaş dedim.
Bu forumda o paraya klon atomizer satın alacak babayiğit var mı ????
Kafamda deli sorular ????

Moderatör tarafında düzenlendi:
@Namca
Eldeki ato listesi için öm lüffen diyeyim ozmn :D:D Ne bilem by-ka v8 vardır. Perseus vardır :D:D

ekleme:
Acileyet durumu var isede paslaya bilirim bunlardan birini.
Ekli dosyayı görüntüle 57327
Cansınız ,Teşekkürler gerekli oldolduğunda kapısını ilk çalacaklarım listesinin başında geliyorsunuz????????????

by-ka v9 vardı bursalı bir kardeşimize göndermiştim denemesi için fazla beğenmemiş olacak ki ses seda çıkmadı????????????

malesef biz kestirme yolları seviyoruz. sırf öğrenci diye indirim yapıp pil hediye edip neredeyse yok pahasına verdiğim modu adam satışa çıkardığında çok güzel kar etti. yani o adam uymasa da tokat işi hiç bitmiyor.

pmi firmasıyla parada anlaşılabilse iqos ülkemizde yasal olacaktı. hatta yanlışım yoksa bir torba yasada tam geçecekti pmi firmasının istemediği gerçek elektronik sigara da yasallaşıyordu. sonrası zaten malum

seeviyorum merkez demiş miydim daha önce ???? ???? ???? ????

Düzeltme yapayım, PMİ istemiyor değil artık, hatta tüm büyük tütün şirketleri tütün ısıtma (Iqos vb.) dışında elektronik sigara üretimi ve satışı da yapıyorlar. Hatta hemen hepsinin web sitesinde açıkça elektronik sigara'dan bahsedilip, övülüyor.

Baştan beri bana soranlara söylediğim şey şuydu; "esigara bu ülkede PMİ, JTI vb. tarafından tıpkı sigara gibi bandrollü şekilde dağıtılmadan esigara yasağı bitmez." Görünen köye göre öyle de olacak.

Son düzenleme:
Benim aklımda bir çözüm var:

Forumumuzda; bizleri başkalarına mahkum etmeycek, güvenilir bir tedarikçi olsa (ön sipariş bile verebilceğimiz) ne kadar güzel olurdu. Tabi bu tedarikçi piyasada tanınan ve güvenilen biri olacak ancak forum yönetimi sorumluluğunda da olmaycak. :unsure:

Edit: @Koba etiketlememişim gözden kaçmasın :)

Bu piyasada sifat olarak soylemeyim agir kacar, o kadar farkli karakterde adam var ki, yaptiginiz is , kendi islerini baltaladigi icin tas koyacak bir suru adam var. 5 senedir bu sektordeyim, neler gorduk neler. Bu yuzden burada oncu olacak birini bulsak, gider bir tanesi tas koysa, yafa sikayet etse, sonra ugrassin dursun. Keske yapan olsa, yoksa cok super olur.

Sanırım onlar da Juul tarzı ürünlere yöneliler.

Diğer bir yandan da yasallaşırsa vergi politikası muammasından dolayı daha pahalıya almayalım sonra :unsure:. Bu fiyatları mumla arayabilir miyiz ki?

Benim gorusum, e sigara yasallasirsa, cihaz uzerinden degilde ( mod, rta, rda gibi ) kullan atlar ve likitlere ozel bir vergi bindirirler gibi geliyor ;)

Benim gorusum, e sigara yasallasirsa, cihaz uzerinden degilde ( mod, rta, rda gibi ) kullan atlar ve likitlere ozel bir vergi bindirirler gibi geliyor ;)
Akılcı davranılıp hazır nik*tinli ürünlere farklı nik*tinsiz ürünlere farklı vergilendirme uygulayıp. Cihaz ve başlıklara klasik elektronik ürün vergisi uygularlarsa makul bir fiyat politikası olur kanımca.

Ama azalan sigara kullanımdan kaynaklı vergilere bağlı bütçede oluşan eksi farkı buraya kanalize etmek isterlerse ciddi yüksek fiyatlarla karşılaşabiliriz.

Diğer bir yandan da yasallaşırsa vergi politikası muammasından dolayı daha pahalıya almayalım sonra :unsure:. Bu fiyatları mumla arayabilir miyiz ki?
Yasal+vergili/yasal olmayan+vergisiz örneğini Yeni Rakı üzerinden vereyim.
Yeni Rakı 1lt/349TL muadili olan 1 lt Etil+Anason ile yapılan rakı=35tl

birinci paragrafta nerede yasadigini unuttun ama ikinci paragrafla hatirladin neyse ki :LOL: :LOL: :LOL:

Akılcı davranılıp hazır nik*tinli ürünlere farklı nik*tinsiz ürünlere farklı vergilendirme uygulayıp. Cihaz ve başlıklara klasik elektronik ürün vergisi uygularlarsa makul bir fiyat politikası olur kanımca.

Ama azalan sigara kullanımdan kaynaklı vergilere bağlı bütçede oluşan eksi farkı buraya kanalize etmek isterlerse ciddi yüksek fiyatlarla karşılaşabiliriz.

Yasal+vergili/yasal olmayan+vergisiz örneğini Yeni Rakı üzerinden vereyim.
Yeni Rakı 1lt/349TL muadili olan 1 lt Etil+Anason ile yapılan rakı=35tl
üstat olaya yurtiçi / yurtdışı olarak bakmak biraz daha sağlıklı olur kanaatindeyim. Zira biri gerçekten üzümden damıtılarak yapılırken diğeri çeşitli aromalarla rakıymış gibi davranıyor. (bildiğim kadarıyla tabi yanlış biliyor olma ihtimalim çok yüksek)

yurtiçi fiyatı 349 TL yurtdışı fiyatı 70 falan heralde :(

Çok teşekkür ederim kardeşim şu anda idare ediyorum. düşünmen bile yeter. hem sevdiğim kişilerden birşey istemiyorum artık ağzımı açtığımda ertesi gün kargoyu kapımda buluyorum.:)
Bu arada ne mahcubiyeti ben hatırlamıyorum böyle birşey, varsa hakkımı başka yerde kullanırım. ???? ???? ????
Eksik olma abi ????,ne zaman istersen yazabilirsin bir iki etmem bilgin olsun ????

Geo bölümünü güncelliyoruz. Tam forum akışı olmayacak. Daha çok Minör RTA benzeri ön talep ve Mezat konularının olacağı "Hızlı Talep ve Mezat Forumu" tarzı bir yapısı olacak. Şu an üye alımı ve kısa vadede yayına geçme durumu yok. Çünkü doğrulamalarla ilgili eklentiler satın almamız, kurmamız gerekecek. Tüm üyeler doğrulanmış, hatta becerebilirsek referanslı olacak. Paylaşmış olayım.

geo.GIF

SBTV GEO

Eğer öyle bir şey olma ihtimali bile olursa, 5 litre nbase al ve atomizerlerine sıkı sıkı sarıl hocam. O gün alma işinin bittiği gün olur.

Geri