• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara MTL'yi Elimden Bırakamıyorum

Merhabalar sıkıntım başlıkta belirttiğim gibi.Önceden dl kullanıyordum 3mg nikotinle ve bi süre sonra artık kesiyordu ve bırakıyordum elimden.Fakat çok fazla buhar sokakta kullanmanın zorluğu falan derken bir şekilde mtlye geçiş yaptım.Ancak mtlde de 12mg nikotin kullansam bile tabiri caizse emzik gibi sürekli elimde asla doyuma ulaşamıyorum.Mesela ders arasında çıkıyorum buharlamak için ama derse girdiğim anda canım buharlamak istiyor.Hani bi dal sigarayı bitirdikten sonra 1-2 saat insanın canı sigara çekmez ya.İşte bende mtlde bu olmuyor.Nasıl çözebilirim bu sorunu ?

Hocam doymamak ile degil de ayni durum bende de var ilk baslarda 2 ml likit gun boyu yeterken simdi 6 ml likit tuketiyorum bi sure sonra aslinda doyuyor insan nikotine ama dudak triyakiligi haline geliyor sanki

Doyumsuzluk boğaz vurumu eksikliğinden de olabilir aroma eksikliğinden de. Siren aroma tarafında yetersiz kalabilir. Tabii en önemlisi likittir. Likit denemekten başka şansınız yok. Fiwe pawns ürünleri 12mg kullandığınızda doyuracaktır diye düşünüyorum. Çünkü aroması yüksektir o yüzden de zararı da yüksektir. Eliquid France de doyurucudur.

Ayni dertten bende muzdaribim mtl (12 mg) de olsa dl (6 mg )de olsa günlük tüketim 10 ml buluyor bazende aşıyor :( bir çok ato denedim ama sonuç aynı :D
içmeyi seviyoruz galiba bendede aynı durum var sürekli içesim geliyor sürekli çekiyorum dl de 6 dan 3mg a düşürdüm 6 iken bi bakıyorum 9 ml içmişim bir günde lan diyorum nikotinin gözüne gözüne vurduk neyseki 3 e düşürdüm yine aynı likiti tüketiyorum yine sigara ime isteme arzulama hissiyatı gelmiyor :)

Mantıken keyifli olsun diye atomizerdi sarımdı likitti o kadar uğraşıyoruz. Keyif alınca da insanın elinden düşmüyor bence düz mantık kurarak böyle düşündüm :D Ben bir ara chem nik kullanmıştım boğazıma kurşun sıkıyorlar gibi acı verdiği için çok içmiyordum sigara gibi ihtiyacım olduğunda içiyordum o likitler elimdeyken ama o zamanda keyif alamadım :D

Doyuma ulaşmak biraz kendi iradenize bağlı gibi klişe bir söz kullanacağım. Beyni kandirabilmek için vurum arıyor olabilirsiniz. Atomizeriniz nedir bilmem ama pg oranını biraz yüksektebilirsiniz, şahsım adına konuşmam gerekirse evyap 60/40 9mg oranlarında puffluyorum :)

Selamlar sorunu birçok kişi yaşıyor bende daha önceden yaşamıştım, Şahsen ben çözümümü atomizer değişerek buldum yani tam olarak zihni kandırmak adına MTL ye geçtim, bu sırada hala değiştirmeye devam ettim Siren V2 (22mm) ile başladım daha sonra Expromizer 2.1 daha sonra Penodat daha sonra da Majör V1.0 aldım benim aradığım şey sigara gibi sıkı içimli olsun boğaz vurumu fazla olsun aroma istemez dedim ve aradığımı da bulabildim, Şahsen Siren aroma ve boğaz vurumu olarak fena sayılmaz.
Atomizerinizin Boğaz vurumu,aromasından memnun iseniz kullandığınız likitleri değiştirmeniz de fayda var diye düşünüyorum.
Nikotin markaları etkili değil sanırım, dediğiniz markaları hiç kullanmadım, Nasıldır bilemem ama sizin yeriniz de olsam, Sigaraya daha yakın bir atomizer tercih ederdim...
Ama bu DL'den MTL'ye geçme evrenizin ilk 2 haftasındaysanız alışamamanız gayet normal diye düşünüyorum...
Saygılar, Buharınız bol gününüz güzel olsun... :)

mtl de dah çok acı tadlar tercih etmelisiniz aslında mtl amacı tam bir keyif bir nevi içimi keyifli ve zevk verdiği için dldeki gibi ciğerlerinizi yormadığı için emzik gibi elinizden düşmüyor aslında bir nevi keyif aldığınız için efkar likitleri gayet doyurucu ve güzeldir aslında olaya birde bu taraftan bakmak lazım birazda iradenize sahip çıkmalısınız e-sigara diyince 100 de yüz sigara hazzını vereceğini düşünmüyelim bir alternatif olarak görelim siz keyif almışsınız mtl den arada kaçamak yapıp kendinizi ödüllendirerek dl ejderya yapa bilirsiniz :D

nbase içmeyi deneyin. Ben bir tank gündüz, bir tank akşam 6mg nbase içiyorum. kaç puf yapar bilmem ama 7 ml günlük içiyorum ve yetiyor. Atomizer Troya M-S

Bende kişisel deneyimimi paylaşayım fikir vermesi amacıyla. 6 yıldır buharlıyorum ve bu süreç içerisinde sürekli değişen bir doyuruculuk hissiyatı söz konusu.

- İlk başlarda nikotin oranını artırarak doyuruculuğu artırmaya çalıştım ama 12mg sınırına ulaşınca mide bulantısı başladı zamanla ve bu sınırda bıraktım artık 9-12mg arası kullanıyorum.

- Sonra PG'yi 80/20 oranından 60/40'a kadar çektim lakin bu her bünyede aynı etkiyi yapmıyor herhalde ki bende zamanla boğazda ağrılı çekime yol açtı. Şimdilerde 70/30 tercihim hatta DL çekimlerde sadece aroma ile gelen PG yeterli oluyor.

- Herkese organik pamuk kullanmasını öneririm ama rahatsızlık vermeden doyurucu buharlamanın bir yolu yapısından dolayı sentetik pamuk olarak bilinen Rayon kullanmak. Bu bilgiyi yurtdışı forumlarda çok bahsedildiği için denemek istedim ve tecrübeyle doğru olduğunu söyleyebilirim.

- Diğer bir önemli faktör toplam buharlaşan aroma ile ilgili, bunun için nispeten daha kalın teller kullanmak veya sarım sayınızı artırmanız gerekiyor. Bunun sıcaklığı da nispeten artıracağını göz önüne almanız lazım, özellikle elektronik sigara kullanımı sonrası belli aralıklarla aft çıkıyor alt dudağımın etrafında, sıcaklık hassasiyetinize göre optimum sarım ve güç ayarlarını yapmanız gerekiyor. Bunun için ayrıca bir mühendislik bilgisi gerekli değil, steam-engine kullanarak bunun üstesinden gelebilirsiniz.

- Tıpkı sizin gibi ilk başladığımda sıkı DL çekim yapılan bir atomizerle başlamıştım bende, hava kanallarını olabildiğince minimum tutmak doyuruculuğa direk etkili olacaktır.

- Boğaz vurumu geçmişte önemsediğim bir durumdu artık pek değil. Ama kullandığınız atomizerin yapısına en uygun bobin iç çapı ki bu özellikle geniş yanma odalı atomizerlerde daha da önemli bobinin duvarlara olan mesafesi ne kadar az ise doyurucu boğaz vurumu iyileşecektir. Ayrıca bobinin hava kanalına olan mesafesi uzadıkça yine doyuruculuğa artış olarak yansıma yapacaktır.

selamlar herkese, yanıtlarınız için teşekkür ederim forumdan birisinin tavsiyesi üzerine 2mm kılavuza sarım yaptım ve şuan daha az kullandığımı hissettim.
İyi, sorun kalmadığına göre likiti de değiştirmeye gerek yok o zaman :) :)

Şu an bitlis 18 içiyorum. Sigaraya dönüp bakmam bile. Nikotinden çaldığımı bilmesem 24 içiyorum derim, o derece yani :)

Geri