• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara MTL'yi Elimden Bırakamıyorum

Merhabalar sıkıntım başlıkta belirttiğim gibi.Önceden dl kullanıyordum 3mg nikotinle ve bi süre sonra artık kesiyordu ve bırakıyordum elimden.Fakat çok fazla buhar sokakta kullanmanın zorluğu falan derken bir şekilde mtlye geçiş yaptım.Ancak mtlde de 12mg nikotin kullansam bile tabiri caizse emzik gibi sürekli elimde asla doyuma ulaşamıyorum.Mesela ders arasında çıkıyorum buharlamak için ama derse girdiğim anda canım buharlamak istiyor.Hani bi dal sigarayı bitirdikten sonra 1-2 saat insanın canı sigara çekmez ya.İşte bende mtlde bu olmuyor.Nasıl çözebilirim bu sorunu ?

Bence likitinizi değiştirin , şu an ne kullanıyorsunuz ? ( likit olarak )
Efkar kullanıyorum.12mg tiryaki ve 9mg ankara.Onun haricinde brand no 35 kullandım yine 9mg ve 12 mg olarak.Atomizerim siren v2 22 mm.Belki atomizerden olabilir diye düşündüm.Yani sanki gözüm doymuyor gibi.İçemedeğim zamanlarda içmiyorum ondan yana sıkıntı yok.Ama sıkıntı şu fırsatını bulduğum anda yapıştırıyorum.

Efkar kullanıyorum.12mg tiryaki ve 9mg ankara.Onun haricinde brand no 35 kullandım yine 9mg ve 12 mg olarak.Atomizerim siren v2 22 mm.Belki atomizerden olabilir diye düşündüm.Yani sanki gözüm doymuyor gibi.İçemedeğim zamanlarda içmiyorum ondan yana sıkıntı yok.Ama sıkıntı şu fırsatını bulduğum anda yapıştırıyorum.
Hocam bence bütçe sorununuz yoksa Blacknote-Quartet şayet o pahalı derseniz Oakvape-Sarus deneyin aynılar neredeyse. 1 ohm üzeri bir sarım ve 12 mg ile tatmin edeceğini düşünüyorum . Bu likitler ile ben günde 2- 2.5 ml tüketiyorum . Akşamları keyif içinde dl yapıyorum :)

Hocam bence bütçe sorununuz yoksa Blacknote-Quartet şayet o pahalı derseniz Oakvape-Sarus deneyin aynılar neredeyse. 1 ohm üzeri bir sarım ve 12 mg ile tatmin edeceğini düşünüyorum . Bu likitler ile ben günde 2- 2.5 ml tüketiyorum . Akşamları keyif içinde dl yapıyorum :)
Teşekkürler hocam.Blacknote bütçemi aşar ama oakvape deneyebilirim.Likitimi kendim yapmak için nbase ve birkaç aroma sipariş ettim 9mg.Beceremezsem oakvape alırım artık :)

DL'deki buhar yoğunluğuna alışmışsınız o yüzden Mtl'nin buharı kesmiyor sizi :)
Ben Mtl ile başladım o yüzden aklıma gelince asılıyorum 8-10 fırt sigaradaki gibi yetiyor baya baya 1-2 saat.
Rahatsızsanız şayet bu emzik olma olayından DL'e geri dönün derim ;)

Ayni dertten bende muzdaribim mtl (12 mg) de olsa dl (6 mg )de olsa günlük tüketim 10 ml buluyor bazende aşıyor :( bir çok ato denedim ama sonuç aynı :D

Genelde sabahları bende yoğun sigara isteği oluyo bunun için smoke hunter subzero 9mg kullanıyorum yada aynı markanın Türk Kahvesi 6mg aromalı likitine bi kaç damla subzero karıştırarak içiyorum sigara isteğimi geçiriyo gün içerisinde o an ki istediğime göre castle long veya boss reserve yada canım ne istiyosa devam ediyorum. Markasını verdiğim yerin sitesine bakın istersen farklı ml ve mg seçimleriyle 6'lı kampanyaları var güzel kısmı tek bir likit tadına mahkum kalmıyosun gün içinde farklı tatlarla devam ediyosun ve tat sağırlığınında önüne geçmiş oluyosun

Düşünüyorum
Bir madde bağımlılığı söz konusu
Atıyorum 10 birim maddeyi ikame başka bir madde ile giderilecek
A) 1 er birim sürekli alarak
B) 10 birim i alıp doyuma ulaşıp krizi bastırmak mı

Akarsudan pipetle su içmek misali ?

Kıhh kıhh kıhej

Bende de durum emzikvari. müsait olduğum her an buharlıyorum. Günlük MTL tüketimim 6-8ml. 6mg kullanıyorum. Çalışırken iki fırt alıp 3-5 dk sonra yine çekiyorum. Çok düşük mg kullanıyorsun diyebilirsiniz ama kullandığım atomizerin boğaz vurumu bana yetiyor. .
Dışarıdan fazlası ile müptela gibi görünüyor belki ama fazla şikayetim yok bu durumdan. Evet sigara kullanırken; içtikten sonra en az 20 dk ila 1 saat ara veriliyor. Veriliyor verilmesine ama o zıkkım zaten üst üste içilecek bir şey değil. İkincide bildiğin zehir gibi, çamur gibi bir tada dönüşüyor ağız içi. Hoş biraz hızlı içeyim dediğinde bile o pis tat devam etmeye imkan vermiyor.
Ama bu mecrada durum farklı. Damak tadına göre farklı lezzetler deneyebiliyoruz. Her nefeste ağızda güzel tatlar bırakıyor. Hatta bir lezzetten sıkılınca kolayca farklı bir lezzete geçebiliyoruz. Hal böyle olunca da elden bırakmak zorlaşıyor [emoji16]

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Bin puftan aşağısı kurtarmıyor beni ama hiç dert etmedim; normal günde 3 paket, içki sofrasıydı arkadaş oturmasıydı varsa 4. paketi bitirirdim ateşlide. Çok takılmam MTL'de 2000 puf olsa bile.

Bende seninle aynı görüşteyim ama arkadaşın derdi başka, bu mtl beni kesmiyor canım sigara çekmeye başladı diyor hafiften. O yüzden zaten bütün yorumlar :) kesmedikçe sigara arayışı başlar evet. Bende hala oluyor, sigarayı tam unutmak belki bir gün nasip olur. Yanında içildiğinde kokusu rahatsız ediyor, içsem belki içemem ama akılda kalan hali bazen hala çekici olabiliyor.
Uzattım, buhara devam :)

Merhabalar sıkıntım başlıkta belirttiğim gibi.Önceden dl kullanıyordum 3mg nikotinle ve bi süre sonra artık kesiyordu ve bırakıyordum elimden.Fakat çok fazla buhar sokakta kullanmanın zorluğu falan derken bir şekilde mtlye geçiş yaptım.Ancak mtlde de 12mg nikotin kullansam bile tabiri caizse emzik gibi sürekli elimde asla doyuma ulaşamıyorum.Mesela ders arasında çıkıyorum buharlamak için ama derse girdiğim anda canım buharlamak istiyor.Hani bi dal sigarayı bitirdikten sonra 1-2 saat insanın canı sigara çekmez ya.İşte bende mtlde bu olmuyor.Nasıl çözebilirim bu sorunu ?
e sigaraya dl ile başladım 0.9 mg ile fakat bir türlü nikotini düşüremedim sonra mtl i denedim ilk 3 haftada aynı sorun bendede oldu sonrasında 1.4 mg ile günde 200 pufa kadar düştü şu an geriye dönüp baktığımda bu durumun birazda psikolojik olduğu kanaatindeyim kişi den kişiye farklılık gösteribilir bir durum fakat bu gibi durumlarda biraz insan iradesine bağlı olduğunu düşünüyorum

Nikotin den daha çok aroma alışkanlığı da diyebiliriz. Ben de mtl de 1 saat aralıksız içsem sorun yok taki hafiften bir soğuk terleme olana kadar. O da nikotin fazlallığından.
Tavsiyem. Pg oranı düşükse bir miktar artırın ve bir gün sek nbase için

Geri