• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Anket MTL'de Favori Tel Kalınlığınız Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan serbest
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MTL kullanımda tercih ettiğiniz tel kalınlıkları nedir?

• 24ga

Oy: 2 0.7%
  • 25ga

Oy: 1 0.4%
  • 26ga

Oy: 68 24.4%
  • 27ga

Oy: 78 28.0%
  • 28ga

Oy: 153 54.8%
  • 30ga

Oy: 26 9.3%
  • 31ga

Oy: 2 0.7%
  • 32ga

Oy: 7 2.5%
  • 29ga

Oy: 11 3.9%

• Kullanılan toplam oy
    279
Kullanılan tel kalınlığı ve kaç tur sarıldığı yani yüzey alanı ile ilgilidir aroma. Ne kadar geniş yüzey alanı o kadar çok aroma. Bunun yanında o sarıma gerekecek güç ile birlikte gelen sıcak buhar. Bu açıdan bakılırsa evet daha kalın tellere göre soğuk buhar denilebilir 28ga için. Fakat bu da kullanıcının damak yapısına göre değişir ki bana göre 28 ga tel de kalın.

Sonuçta hep söylüyorum bunu ama teller inceldikçe buhar soğur ama aroma azalır. Sabreden derviş misali bir süre katlanirsaniz bu duruma tekrar damak hassasiyeti yerine gelir ve hem soğuk hem de iyi bir aroma hissetmeye başlarsınız.

Ayrıca belirtmekte fayda var ki bazı büyük yanma odalı ve uzun tanklarda 28ga ince kalırken, minik tanklarda kalın denilebilir ????????‍♂️
Peki buhar sıcaklığını denklem dışı bırakırsak bazı tanklarda ince tel ile daha yoğun aroma alma durumu olabilir mi?

Peki buhar sıcaklığını denklem dışı bırakırsak bazı tanklarda ince tel ile daha yoğun aroma alma durumu olabilir mi?
Kağıt üstünde değil ama Ben 29/31 ga aralığında teller ile istediğim aroma yoğunluğunu buluyorum. Bu tamamen kullanıcının aroma eşiği ile ilgili.

Şayet çok yoğun aroma istiyorsanız Clapton tarzı fantazi teller denemelisiniz.

28 ga kantal 2mm 6-7 tur
30 ga ni 80 2 mm 6-7 tur
30 ga ss 316 l 2mm 7-8tur
3 gün aralıklarla yaklaşık bir ohm civarlarında farklı aromalarla aralıklı sarım yaparak denedim aroma açısından
Ni80>ss316l>kantal
tellerin tortulanma kararma süresi
Kantal>ni80>ss316l
Buhar sıcaklığı
Ni80>kantal>ss316l

Geri