• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Mtl İçin Likit Hakkında Sorum Olucak

Parsolist

Community
Foruma ögrenmek için kafamdaki sorularla alakalı çok konu açıyorum kusura bakmayın ???? ben 70/30 likit aldım The Collection markalı bu likitte aroma alamıyorum. Daha önce Anatolian Premium likit vardi onda aroma alabiliyordum. Şimdi hem pamuk beslenmesi rahat olur diye hemde araştırdığım kadarıyla pg nin aroma tutuculuğundan dolayı 3m merck 50/50 nbase ve aroma alıp kendim demledim. Sizce aromada fark olur mu. Birde 2.5mm 1.4 ohm sarıp içince aromayı az alırken 2mm 1.4 ohm sarınca aroma sanki biraz daha yükseliyor sebebi nedir? Sarım çapının aromaya etkisi varmi

%70 pg ile %50 pg arasında aroma kullanımı açısından çok ciddi bir fark olacağını sanmıyorum. Belki %5 aroma yerine %4-4,5'e düşebilirsiniz.

Eskiden bir ürünümüzün (kısrak) iki farklı modeli vardı. Kısrak ve Kısrak2. Kısrak2 de %70PG vardı. Eroll ve ce5 gibi küçük cihazlar için yapmıştık. Kısrakta %5 aroma Kısrak2de %3 aroma kullanmışız. PG oranının %70 olma nedeni ise küçük cihazlarda coil yanma sorunu olmasın diye. 216da %92VG var. Aroma oranı sadece %3. Aroma oranında esas faktör şu; oran değiştikçe tad değişiyor. %3 aroma size göre harikayken bu tadı daha net alayım diye %6 yaparsanız farklı bir tad ortaya çıkabilir. Mesela meyvilerlerde fazla aroma likiti acılaştırmaya başlar. Meyvelide bunu hiç istemezsiniz.

The collection sadece bir iki ürününü buluşmalarda denedim. Aroma oranı bizimkine göre yüksek.

Ben troy1x te 2mm 4-5 tur sarıyorum. 1 ohm elde ediyorum. 12watt ile kullanıyorum. Mujide tad daha az geliyor, rayon pamuk benim için ideal.
Hocam aroma konusunda başarılı olamıyorum hayal kırıklığı yaşıyorum. Sarımdada yeniyim zaten, lanet olası troy da claptonda kullanamıyorum. Son kez ni80 ile deneme yapıcam baktım yine yok sek nbase deneyip devam edicem.

Aroma için DL seçimi daha iyi bir seçimmi yani?
Kesinlikle
ben ce aroma sırf zehir arkadaşlar üstatlarda bana kattılır katılmaz ama aroma denen illetten uzak durun illa cekeceksenizde hafif aromalı takılın
hafta sonu piyiz falan yaparken manita kovalarkende rda takılabılırsınız ama rda ile dısarı cıkmaz zor olabilir ya patlat ucuz bır tane rda sunu al dıye bırsey dıyemem

(1) Ben Sana Telefon Öneremem - YouTube

Kesinlikle
ben ce aroma sırf zehir arkadaşlar üstatlarda bana kattılır katılmaz ama aroma denen illetten uzak durun illa cekeceksenizde hafif aromalı takılın
hafta sonu piyiz falan yaparken manita kovalarkende rda takılabılırsınız ama rda ile dısarı cıkmaz zor olabilir ya patlat ucuz bır tane rda sunu al dıye bırsey dıyemem

(1) Ben Sana Telefon Öneremem - YouTube
Aroma konusunda evet katılıyorum ama ateşliden henüz tam olarak kopamadım. Amacım aromasıyla bilmem nesiyle buhara bağlanıp ateşliden kurtulmak. Kurtulduktan sonra aromayı bırakıp sek devam etmek. Daha sonrasında nasip olursa komple bırakmak.

Tabiki

MTL kullanın. Normal tel alın, doğru nik oranı seçin. Aroma ile işiniz yok, direkt nbase bile tüketebilirsiniz. Yok illa tadı olacak diyorsanız da pasta börek yerine hafif tütün aromalı tercih edebilirsiniz. Bu kadar.
Rda alacam @PcKoPaT aklima koydu. Bende sahsen aroma almak isterim %20 ile demliyorum o yuzden. 25 e cikmayi dusundum falcondan diy kit vazgecirdi beni yine ama 20 den assagiya dusmem gibime geliyor. Sigarayi biraktiktan sonra bunun zarari yaninda %1 gibi. Zamanla aromada azaltilir.

üstat nerelerdesin????
ben mtl hiç 70/30 içmedim, ya da içtim sizin efkardan aldıydım, coil de yanmadı
acaba 50/50 bir efsane midir?
Yakında emekli oluyorum. Forumda daha aktif olurum artık.

Efsane derken hangi yönüyle? Sağlık mı aroma artışı mı? PG daha çok isteniyor diye yabani abiye 2016 dan itibaren PG yi yükseltelim dedim hep. Her aromada PG yükseltilmez, her likite pg yakışmaz dedi. Ama ileride salt likit yapacak olursam el mahkum PG yüksetmek zorunda kalacağız. Eğer PG yükseltemiyorsak bu kez farklı aromalar denemk zorunda kalacağız.

Aroma için DL seçimi daha iyi bir seçimmi yani?

Geçenlerde birini esigaraya başlattım. DL hazır coil atomizer vardı. Mangoyu denedik, bende troy1x te mango var, onda DL atomizerde mango. DL içimde mango hakikaten daha güzel. Tabi hangi DL atomizer, hangi coil, kaç mg.

Birde bir arkadaşım Buharistandan aldığı limon aroması ile yaptığı likitten denemem için verdi. Bana çok kötü geldi. İnanamadı tadına baktı hakikaten kötü, onun atomizer ile denedik efsane.

Ben bir zamanlar limonlu likit yapmıştım, troyda çok güzel ama DL de iyi değildi. Tabi Hangi DL atomizer onu hatırlamıyorum. Özetle,

Aroma, VG/PG markaları ve oranları, Atomizer ve etomizerin coili... bunların hepsi birer değişken. Ve elbette kişisel beğeni, bunların hepsinin önünde geliyor.

@Nasreddin Hoca
50/50 efsanesi şöyle, pod ise illa 50/50 mtl için 70/30 altı gibi genel kabul görmüş oranlar var... sizin likitleri mtl içtim hiç sıkıntı da yaşamadım ne coil yandı ne beslemede sıkıntı çıktı dryhit yedim...
bu arara ben mtl limon olarak chemnovatic lemon cream waffle önerebilirim, öyle böyle lezzetli değil meret (ilkenin lemon tart klonundan daha güzel limonu var bence orjinalini içmedim malum fakir bir insanım, tat görecelidir tabii) şuan stok yok, keşke 5-6şişe alsaydım dedim ama bvc coille güzel, diğer atolara bişe diyemedim...
emeklilik nasıl olacak üstat?
benim daha 18yıl var????

@Nasreddin Hoca
50/50 efsanesi şöyle, pod ise illa 50/50 mtl için 70/30 altı gibi genel kabul görmüş oranlar var... sizin likitleri mtl içtim hiç sıkıntı da yaşamadım ne coil yandı ne beslemede sıkıntı çıktı dryhit yedim...
bu arara ben mtl limon olarak chemnovatic lemon cream waffle önerebilirim, öyle böyle lezzetli değil meret (ilkenin lemon tart klonundan daha güzel limonu var bence orjinalini içmedim malum fakir bir insanım, tat görecelidir tabii) şuan stok yok, keşke 5-6şişe alsaydım dedim ama bvc coille güzel, diğer atolara bişe diyemedim...
emeklilik nasıl olacak üstat?
benim daha 18yıl var????
Mtl için chem mi merck mi ya da baska bir nbase varmı doyurucu, birde mix aroma olarak kaliteli satan firma

Geri