• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara Mtl İçin Likit Hakkında Sorum Olucak

Parsolist

Community
Foruma ögrenmek için kafamdaki sorularla alakalı çok konu açıyorum kusura bakmayın ???? ben 70/30 likit aldım The Collection markalı bu likitte aroma alamıyorum. Daha önce Anatolian Premium likit vardi onda aroma alabiliyordum. Şimdi hem pamuk beslenmesi rahat olur diye hemde araştırdığım kadarıyla pg nin aroma tutuculuğundan dolayı 3m merck 50/50 nbase ve aroma alıp kendim demledim. Sizce aromada fark olur mu. Birde 2.5mm 1.4 ohm sarıp içince aromayı az alırken 2mm 1.4 ohm sarınca aroma sanki biraz daha yükseliyor sebebi nedir? Sarım çapının aromaya etkisi varmi

Ustad selam,
PG'nin aroma tutuculugu konusunda haklisin, dogru biliyorsun. Sarim capina gelirsek, onda da dogru cikarim yapmissin. 2mm neredeyse her atomizerde daha keyifi bir icim saglar.

Likit icin de dogru yola girmissin, evyap likit en guzel likit. Sen bakma bizim yerliler premium etiketi yapistirip dururlar. Evde yapip yapip satiyorlar???? En sagliklisi ve lezzetlisi kendin yaptigindir. Burada zibilyon tane demleme sureci, aroma karisim tarifi, likit sorunu, nbase secimi konusu var.

Kisacasi ister bilincli ister bilincsiz, bayagi dogru bir giris yapmissin piyasaya????????

Ben DL atomizere MTL driptip takinca sigara icimi oluyor falan zannediyordum, sen dusun????????

Merhaba????????
Bütün sorularını yanıtını yukarıda arama çubuğuna yazarsan bir cevabı var daha kapsamlı araştırmış olursun.
The colletion likiti kullanıyorum ara sıra bir sıkıntısı görmedin anatolian likit kulllanmadım ama kullananların iyi yazdıkları ağırlıklı.

öncelikle kullanacağın aroma oranına göre nbase almalıydın misal %10 aroma kullanacaksan 50/50 almayıp 60/40 alman lazım zira aroma pg bazlıdır ama %1 cdd veya fe basacaksan 50/50 alabilirsin
tel çapı aromaya etki eder ama bu atomizerine göre değişebilir tek tek deneyip bulman lazım 2günde çözersin
evyap iyidir ama mix aroma almıyorsan masraflıdır ve uğraştırır ilk başlarda
şundan %3 bundan %5 derken ipin ucu kaçar ne olduğunu anlamadan????

edit: niye kızdın bana @PcKoPaT ????

Son düzenleme:
öncelikle kullanacağın aroma oranına göre nbase almalıydın misal %10 aroma kullanacaksan 50/50 almayıp 60/40 alman lazım zira aroma pg bazlıdır ama %1 cdd veya fe basacaksan 50/50 alabilirsin
tel çapı aromaya etki eder ama bu atomizerine göre değişebilir tek tek deneyip bulman lazım 2günde çözersin

@PcKoPaT 50/50 base alip %10 aroma basanlardan sanirim, ondan kizmistir????????

@PcKoPaT 50/50 base alip %10 aroma basanlardan sanirim, ondan kizmistir????????
hocam eskiden 50/50 likitte bile akıtma/sızdırma sorunu yaşayan arkadaşlar olurdu biraz vg arttırınca geçerdi
gerçi bizim @Nasreddin Hoca %100vg savunuyodu bi ara (görürse bi hal hatır sorarız diye etiketledim????) ama mtl için ne düşünüyor bilemedim
insanlar elde etmek istedikleri sonucu nbase olarak alıyor bu başlangıçta sık yapılan bir hata o yüzden yazmıştım ben
ama bana kızmış????

Ustad selam,
PG'nin aroma tutuculugu konusunda haklisin, dogru biliyorsun. Sarim capina gelirsek, onda da dogru cikarim yapmissin. 2mm neredeyse her atomizerde daha keyifi bir icim saglar.

Likit icin de dogru yola girmissin, evyap likit en guzel likit. Sen bakma bizim yerliler premium etiketi yapistirip dururlar. Evde yapip yapip satiyorlar???? En sagliklisi ve lezzetlisi kendin yaptigindir. Burada zibilyon tane demleme sureci, aroma karisim tarifi, likit sorunu, nbase secimi konusu var.

Kisacasi ister bilincli ister bilincsiz, bayagi dogru bir giris yapmissin piyasaya????????

Ben DL atomizere MTL driptip takinca sigara icimi oluyor falan zannediyordum, sen dusun????????
Biraz mantık kurmaya çalışınca oldu birşeyler galiba. Ben deneme yanılma yapim dedim endişem vardı ama cevabınız içimi çok rahatlattı. Troya 1xv3 ato var hocam ultem setli. Ben bu ultem neye yarıyo acaba diyodumda sanırım vaping esnasında driptip felan ısınmıyor gibi geldi bana. Ama galiba şuan yapacağım tek yanlış tüm bu dogruları kanthal a1 ile kullanmak. Yakın bir zamanda ss316 ya gecmek lazım tc modu ögrenebilirsek. Mantıken power mod keyif verseydi ısı moduna yönelen olmazdı ????

Yok reis o toplara girmedim hiç. Safir kimya dan 30ml 3m merck 50/50 alıp 6ml mix aroma alıp demledim. Halen demlenmede umarım hayal kırıklığı olmaz. Şuan ecigara yeni başladığım için sanırım biraz aromaya doymak istiyorum. İlerleyen dönemlerde belki bayar, sek devam ederim. Umarım aromayı alırız vapingde. Premium likit gerçektende çok güzeldi. Hazırcoilli ipx80 vardı onda içtiğim likit acı bir tad ve dumandan ibaretti kendim sarıma geçince bu likitin tadı böylemiymiş dedim ????????

Arkadaşlae likitleri 7 günlük demlenme süresi sonucu test ettim. 50/50 9mg 3merck + mix aroma demlemiştim. Şunu söylemek istiyorum ki boğaz vurumu isteyenler için gerçekten çok iyi. Aroma olarakta şahsımca yoğun bir aroma elde ettim. Özellikle Kanzi de. Boss Reserve aromasınında boğaz vurumunu çok beğendim.

Arkadaşlae likitleri 7 günlük demlenme süresi sonucu test ettim. 50/50 9mg 3merck + mix aroma demlemiştim. Şunu söylemek istiyorum ki boğaz vurumu isteyenler için gerçekten çok iyi. Aroma olarakta şahsımca yoğun bir aroma elde ettim. Özellikle Kanzi de. Boss Reserve aromasınında boğaz vurumunu çok beğendim.
3m leri ben burnumdan bile cekerim tık demez dostum :) 0 yakın bana göre vurum

hocam eskiden 50/50 likitte bile akıtma/sızdırma sorunu yaşayan arkadaşlar olurdu biraz vg arttırınca geçerdi
gerçi bizim @Nasreddin Hoca %100vg savunuyodu bi ara (görürse bi hal hatır sorarız diye etiketledim????) ama mtl için ne düşünüyor bilemedim
insanlar elde etmek istedikleri sonucu nbase olarak alıyor bu başlangıçta sık yapılan bir hata o yüzden yazmıştım ben
ama bana kızmış????
Ben yumuşak içimi sevdiğim içindir muhtemelen. Şu anda kendim için %30pg kullanıyorum. Bazen o bile kesmiyor yine sigara içiyorum biliyormusun :)

Geç cevap için özür dilerim.

Foruma ögrenmek için kafamdaki sorularla alakalı çok konu açıyorum kusura bakmayın ???? ben 70/30 likit aldım The Collection markalı bu likitte aroma alamıyorum. Daha önce Anatolian Premium likit vardi onda aroma alabiliyordum. Şimdi hem pamuk beslenmesi rahat olur diye hemde araştırdığım kadarıyla pg nin aroma tutuculuğundan dolayı 3m merck 50/50 nbase ve aroma alıp kendim demledim. Sizce aromada fark olur mu. Birde 2.5mm 1.4 ohm sarıp içince aromayı az alırken 2mm 1.4 ohm sarınca aroma sanki biraz daha yükseliyor sebebi nedir? Sarım çapının aromaya etkisi varmi
%70 pg ile %50 pg arasında aroma kullanımı açısından çok ciddi bir fark olacağını sanmıyorum. Belki %5 aroma yerine %4-4,5'e düşebilirsiniz.

Eskiden bir ürünümüzün (kısrak) iki farklı modeli vardı. Kısrak ve Kısrak2. Kısrak2 de %70PG vardı. Eroll ve ce5 gibi küçük cihazlar için yapmıştık. Kısrakta %5 aroma Kısrak2de %3 aroma kullanmışız. PG oranının %70 olma nedeni ise küçük cihazlarda coil yanma sorunu olmasın diye. 216da %92VG var. Aroma oranı sadece %3. Aroma oranında esas faktör şu; oran değiştikçe tad değişiyor. %3 aroma size göre harikayken bu tadı daha net alayım diye %6 yaparsanız farklı bir tad ortaya çıkabilir. Mesela meyvilerlerde fazla aroma likiti acılaştırmaya başlar. Meyvelide bunu hiç istemezsiniz.

The collection sadece bir iki ürününü buluşmalarda denedim. Aroma oranı bizimkine göre yüksek.

Ben troy1x te 2mm 4-5 tur sarıyorum. 1 ohm elde ediyorum. 12watt ile kullanıyorum. Mujide tad daha az geliyor, rayon pamuk benim için ideal.

Son düzenleme:
Geri