• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara MTL İçin Hangi Yerli Atomizer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hebelebe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hebelebe

Community
Merhaba,

Şu an Pico Mod + Naitilus 2 Atomizer kullanmaktayım. Genelde forumda takip ettiğim kadarı ile Mtl içim için hep yerli atomizerler önerilmiş. Sizce hangi yerli
atomizer?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Oyla 0
En iyi atomizer en iyi yerli diye bir şey yoktur. Her atomizer kişinin zevkine göre iyi veya kötü olur.

Yerlilerden

Spica pro: özellikle tatlı tütün ve belli pastane gruplarında fena olmayan hatta iyi aroması, iyi bir boğaz vurumu ve sıkılığı vardır. Genel içim zevki oldukça iyidir.

Penodat: hiç bir konuda birinci değildir. Ancak hiç bir konuda da üzmez. Her şey de en azından ortalamalarda veya iyi performans verir. Dolumu, pamuklaması ve tellemesi çok kolaydır. Özellikle yeni sarımlı atomizerlere geçenler için çok iyidir. Alan pişman olmaz.

Majör: kullanmadım ama denedim. Aroma ile çok işim yok bana boğaz vurumu lazım diyen ağır abilerin atomizeridir. Tütün den başka aroma pek yakışmaz. Benim gibi hiç bana göre değil diyenlerin yanında vazgeçemem diyenlerde çoktur.

Birde başka bir grup var ama yerli kullanıcıyı ikinci sınıf gördüğü için üretici firma bende onları yerli görmüyorum. Bu yüzden haklarında olumlu veya olumsuz bir yorum yapmamayı tercih ediyorum.

Her atomizer kullanıcıya göre değişir bence. Denemekte fayda var. İmkanınız var ise etrafınızdaki dostlarınızdan yerli üretiminde yapılan Spica olsun Troya olsun Majör olsun bunları denemekte fayda var diye düşünüyorum. Denemeden bir ürün almak bana garip geliyor. İmkanlar doğrultusunda benim fikrimi soracak olursanız şu şekilde açıklama yapabilirim.

Spica Pro - Tütünlü Likitler
Spica Pro + Helix Kit Pastane ve Meyve Tarzı likitler aroması güzeldir.
Troya M Hem Tütünlü Hemde Pastane Meyveli Likitlerde sizi memnun eder
Majör - Tütünlü Likitler
Majör + Drop Kit Pastane Tütün karışık

Benim görüşümü sorarsanız
Spica Pro + Troya M derim.

Saygılarımla...

Hepsinin ayrı bi güzelliği var, bir defa yerli yaw bu bile almak için bir sebep benim için :)
Şimdi en temelden karmaşığa doğru açalım yelkenleri.
Troy V3 Rda : Rda olması sebebiyle kurulumu kolaydır, üzmez. Akıtmaz, besleme sorunu olmaz, Aroması gayet iyidir. Sıkılık göreceli bir kavramdır ama bence gayet Sıkı bir atomizerdir. 2. elde gayet uygun fiyatlara bulabiliriniz, ömürlük bir Atomizerdir.

Penodat : Her şeyden az az hiç birşey tam değil. Siren klonu, eh işte. Yüksek sky deck tarzı, bol pamuk gerektiren, %100 safkan Mtl diyemediğim bir atomizer ama devamlı kullananların sevdiği bir ato, araştırmak lazım almadan...

Spica Pro : Ohh my God :love: Bir defa özgün her şeyden önce ! Ayarlanabilir baca yüksekliği, benim bildiğim kadarıyla dünyada ilk. Gurur sebebi, ikinci elden denk getirilirse kaçmaz. Aroma, vurum, sıkılık her şeyden fazlasıyla var. Üzmez ;)

Major : Safkan Mtl, havayı aç DL olsun vs. saçmalığı yok, hayvan gibi Mtl :cool:
Aroması gayet yeterli ! Kurulum kolay oğlu kolay, akıtmak beceri ister.
Tek eksi yanı bulunabilirliği :(
Prenses boğazlara gelmez, adamın aklını alır :)

Benden bu kadar, selametle...

Kullandıklarım,denediklerim ve olmazsa olmazım dediğimden bahsedeyim ????

1-) Spica Pro; Bana kalırsa Aroma, Boğaz vurumu olarak yeterli yani güzel üzmez ama ben teferruat severim diyorsan ( Ayarlanabilir baca ) Uğraşırım diyorsan alınabilir güzel bir atomizer.

2-) Penodat: Üstteki yorumlarla aynı benim yorumum da Herşeyden ortaya karışık var iyi olduğu tam birşeyi net veren bir atomizer değil.

3-) Troy:Yerli olmasına rağmen gereksiz pahalı gördüğüm bir atomizer serisi benlik değil, ama bir kaç kez denemişliğim var.

4-) Majör: Geldik en sevdiğim, Vazgeçilmezim olan, Atomizerlerin atomizerleri, Ağır abi, Boğaza hitap eden bir atomizer.
Ben fazlasıyla memnunum, Fazlasıyla seviyorum, Bana aroması yeterli geldi abartı aroma sevmem bana boğaz vurumu lazım diyenlerdenim, Ve gerçekten aradığımı veren tek atomizer en azından içimi bana uydu sıkılık olsun Vurum olsun, Ayarlarıyla oynamamışlar çıkar pini DL olsun tak pini MTL olsun olayı yok, İşin aslını yapmışlar, Asıl işe odaklanmışlar, Çocuk oyuncağı gibi yapmamışlar, Bulabilirsen eğer, Bulduysan ve boğaz vurumu lazım aroma pek sevmem hatta ben sek Nbase içiyorum zaten diyorsan NET bu atomizeri almalısın diye yorum yapabilirim, Az olan şey kıymetlenir demiş iktisatçılar buda öyle, Bir kereden birşey olmazla başlar herşey benim Majör sevdam da böyle başladı birkez denedim sonra majöre ulaşana kadar tonla atomizer denedim ama bana mısın demedi Majör çok farklı bir boyut.
Hele bir de drop kiti varsa değme keyfine.
Ben şahsen ömürlük gördüğüm ve tek atomizer olarak bunu kullandığım ve kullanacağım için Gani gani Cam, Ultem Bellcap hepsini depaladım ???? Siz böyle yapmayın tabi, Bu atomizer de böyle işte.

Spica Pro: Tütün de iyi pastane de fena değil.
Helix kit: Pastane de iyi bir performans sunuyor.

Troy: Haz alamadım bu atomizerden.

Penodat: Pastane de güzel ama tütün de pek iyi olduğunu düşünmüyorum.

Majör: Tütünlerde gayet başarılı, Drop kit ile Pastaneler de gayet başarılı oluyor.

Saygılar, İyi Pazarlar, Bol buharlar..

Yerli yerli :) yerim o yerli üretimleri hepsinin ayrı bir güzelliği var bence

Spica : nazlı kızım hem tütün hem pastahane güzel de seveni az :)
Troy m : pastahenede beğendim tütün için pek bana uymadı
Spica pro : tatlı tütünde mükemmel geldi pastahanede yeterli
Majör : şuan pastahanede yeteri kadar veriyor . Tütün denemedim daha dün kullanmaya başladım.
Majör drop kit : pastahanede güzel en az spica pro kadar lezzet verdi . Daha kullanamadım tütünde bakalım ne olcak :)

Penodat : az kullandım çok yorum yapamam ama beğeneni çok güzel ato yakışıklıda kerata ????

En iyi atomizer en iyi yerli diye bir şey yoktur. Her atomizer kişinin zevkine göre iyi veya kötü olur.

Yerlilerden

Spica pro: özellikle tatlı tütün ve belli pastane gruplarında fena olmayan hatta iyi aroması, iyi bir boğaz vurumu ve sıkılığı vardır. Genel içim zevki oldukça iyidir.

Penodat: hiç bir konuda birinci değildir. Ancak hiç bir konuda da üzmez. Her şey de en azından ortalamalarda veya iyi performans verir. Dolumu, pamuklaması ve tellemesi çok kolaydır. Özellikle yeni sarımlı atomizerlere geçenler için çok iyidir. Alan pişman olmaz.

Majör: kullanmadım ama denedim. Aroma ile çok işim yok bana boğaz vurumu lazım diyen ağır abilerin atomizeridir. Tütün den başka aroma pek yakışmaz. Benim gibi hiç bana göre değil diyenlerin yanında vazgeçemem diyenlerde çoktur.

Birde başka bir grup var ama yerli kullanıcıyı ikinci sınıf gördüğü için üretici firma bende onları yerli görmüyorum. Bu yüzden haklarında olumlu veya olumsuz bir yorum yapmamayı tercih ediyorum.
İçimdekileri anlatmışsınız hocam

Benzer özellikte ürünler içerisinde, tercihimi her zaman yerli ürünlerden yana kullanırım. Troy, IDA ve Spica kullanıyorum. Hazır bobinli bir yerli atomizer mevcut olmadığından dolayı ise, bu segmentteki tercihimi Nautilus Mini'den yana kullandım.

Çoğunlukla az aromalı tütün gurubu ve sek likit tüketirim. Dolayısı ile diğer aromalardaki performansları ile ilgili çok bir fikrim yok.

- Troy V2 - IDA : Sundukları içim çok benzer. Ama IDA'nın yanma odasının Troy V2'ye göre biraz daha dar olmasından dolayı lezzetleri biraz daha belirgin verdiği kanaatindeyim. Kesinlikle herkesin el altında bulundurması gereken kara gün dostu atomizerler olduklarını düşünüyorum çünkü;
* hasar vermeniz nerede ise olanaksızdır
* muhakkak sarım yapabileceğiniz birkaç santim tel ve pamuk bir yerlerden illaki çıkar.
* sarım yapması çok kolaydır.

- Spica Pro : Boğaz vurumu ve aroma konusunda hem Troy/IDA'dan hem de Nautilus'dan daha iyi. Tutarlı ve dengeli bir içimi var, akıtmıyor. Fakat bana garip gelen tek özelliği, sek kullanım sırasında (hep 3M kullanırım) tadı biraz fazla şekerli vermesi. Bunun yanında cam tank seçeneği sunan tek yerli üretici.

Fakirs'in RTA serisini ve Penodat'ı ise cam tank seçeneği(PC tankların cama kıyasla sağlık riskleri hakkında bir çok bulgu var...) sunmadıkları sürece kullanmayı düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Boğaz vurumu dengeli bir aroma istiyorsanız ilk seri Troy Lv2.

Bütçe sıkıntısı yoksa kolay kurulum, doygun boğaz vurumu ve aroma için Fakir mod İon V2.

Geri