• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Kendin Yap | E-Likit MTL içim VG/PG önerisi

confessinq

Yeni Üye
Herkese merhaba. VG/PG oranında önerinize ihtiyacım var. Normalde ben geçen haftaya kadar direkt basit usül DIY kit alıp 50/50 salt nbase alıp doldurup çalkalayıp işi bitiriyordum. Sonradan bu işin biraz daha teknik detaylarına inince bu işin doğru olmadığını öğrendim. Biraz detaya girince 70/30 nbase + %20 aroma ile gerçek 50/50 oranı yakalamış olacağımı öğrendim.

Ama araştırdığım kadarıyla 50/50 oranı genellikle önerilmiyormuş. 80/20 alıp %20 aromayla demlersem 60/40 oranında güzel bir karışım elde edebileceğimi düşünüyorum.

Sizlerin önerisi nelerdir? Malum kış ayına girdik, sıkıntı çekmeyeceğimiz bir VG/PG oranı lazım.
Bu arada Argus P1 / 0.7 ohm kullanıyorum.

Şunu söylemeyi unuttum, hafiften de boğaz vurumu istiyorum. Bunun için full Chemnovatic salt-b alacağım. Hesaplama sitesinde 18mg nikotin, aroma seyrelmesiyle 14.4mg'a düşüyor. Sizce fazla mıdır? Yoksa ideal mi?

Son düzenleme:
Salt değil freebase likit kullanmanızı tavsiye ederim 80/20 benim görüşümce idealdir yaşadığım yer çok soğuk değil fakat kışın daha hiç besleme sorunu yaşamadım

60/40 ideal bir oran %10 aroma katılımıyla lakin bazı aromaların tavsiye edilen %20 oranı var bu durumda 70/30 kullanılabilir.
mesala sek içen dostlarımız genelde 50/50 tercih eder.

60/40 ideal bir oran %10 aroma katılımıyla lakin bazı aromaların tavsiye edilen %20 oranı var bu durumda 70/30 kullanılabilir.
mesala sek içen dostlarımız genelde 50/50 tercih eder.
Genellikle coolkimya'dan alışveriş yapıyorum. DIY kitlerinde 6ml aroma var bu da %20 aromaya tekabül ediyor sanırım.

Salt değil freebase likit kullanmanızı tavsiye ederim 80/20 benim görüşümce idealdir yaşadığım yer çok soğuk değil fakat kışın daha hiç besleme sorunu yaşamadım
Freebase'nin boğaz vurumu iyi değil diyorlar. 18mg keser mi?

Genellikle coolkimya'dan alışveriş yapıyorum. DIY kitlerinde 6ml aroma var bu da %20 aromaya tekabül ediyor sanırım.

Freebase'nin boğaz vurumu iyi değil diyorlar. 18mg keser mi?
kişiye göre değişir fakat 18 mg bana aşırı fazla
Bana 9-12 mg yetiyor
Freebasede boğaz vurumu salta göre daha yüksektir

kişiye göre değişir fakat 18 mg bana aşırı fazla
Bana 9-12 mg yetiyor
Freebasede boğaz vurumu salta göre daha yüksektir
Anladım. Hep salt aldık tükettik, bu sefer de 12mg freebase deneyelim bakalım. Ama freebasede kana karışma oranı yavaş olduğu için doyurucu olmuyormuş. Her dakika ağzımızda emzik gibi taşımayalım e-sigarayı hocam :D
Saltbase alırsam 80/20 18MG full Chemnovatic alacağım.
Freebase alırsam 12 veya 15mg 80/20 Sigma-Merck alacağım.

Anladım. Hep salt aldık tükettik, bu sefer de 12mg freebase deneyelim bakalım. Ama freebasede kana karışma oranı yavaş olduğu için doyurucu olmuyormuş. Her dakika ağzımızda emzik gibi taşımayalım e-sigarayı hocam :D
Saltbase alırsam 80/20 18MG full Chemnovatic alacağım.
Freebase alırsam 12 veya 15mg 80/20 Sigma-Merck alacağım.
Hocam kana karışma işine takılmayın fazla sizi yeterince doyurur 12 mg isterseniz bi 12 bi 18 alın size uygunluk açısından duruma göre birinden birinin nic oranını arttırır yada azaltırsınız
Boğaz vurumu ve nötr bi tat arıyosanız
Carlo vg+basf pg+chem nic kombinasyonu tavsiye ederim basf pg biraz daha boğaz vurumu fazladır
Kullandığınız cihaz neydi

Hocam kana karışma işine takılmayın fazla sizi yeterince doyurur 12 mg isterseniz bi 12 bi 18 alın size uygunluk açısından duruma göre birinden birinin nic oranını arttırır yada azaltırsınız
Boğaz vurumu ve nötr bi tat arıyosanız
Carlo vg+basf pg+chem nic kombinasyonu tavsiye ederim basf pg biraz daha boğaz vurumu fazladır
Kullandığınız cihaz neydi
Argus P1, 0.7ohm kullanıyorum.

Argus P1 yüksek VG değerlerinde boğuluyor gibi hissettiriyordu, belki bana öyle gelmiştir bilmiyorum geçmiş zaman. 60/40 alıp geçin. VG daha yoğun bir sıvı olduğundan pod bununla baş edemiyor gibi hissettiriyordu.

Zgrrs haklı​

oranlar coil performans etkiler MTL coil dediğimiz likit emme deliği küçüktür ve akışkan likit ister rahat besleme için.
DL coil daha geniş olduğundan delikleri orta düzey ve üstü katılığı kabul edebiliyor. 90/10 80/20 vs
MTL olarak %20 demlemede 70/30 ve 60/40 ideal.

Zgrrs haklı​

oranlar coil performans etkiler MTL coil dediğimiz likit emme deliği küçüktür ve akışkan likit ister rahat besleme için.
DL coil daha geniş olduğundan delikleri orta düzey ve üstü katılığı kabul edebiliyor. 90/10 80/20 vs
MTL olarak %20 demlemede 70/30 ve 60/40 ideal.
Argus P1 yüksek VG değerlerinde boğuluyor gibi hissettiriyordu, belki bana öyle gelmiştir bilmiyorum geçmiş zaman. 60/40 alıp geçin. VG daha yoğun bir sıvı olduğundan pod bununla baş edemiyor gibi hissettiriyordu.
Yardımlarınız için teşekkürler. Ben normalde 50/50 alıyordum dediğim gibi. %20 aroma ile 30/70 gibi saçma bir oran oluyordu bu sefer coilden akıtma sıçratma yapıyordu.

70/30 18mg full chem base alacağım bu sefer. %20 aroma ile 50/50 oranını tutturacağım.

Ben hiç böyle bir efsane likit yapmamışım arkadaş. Safir kimya 18mg 70/30 full chemnovatic salt base/%20 aroma + Argus P1'in yeni çıkan 3ml 0.7 ohm coilleriyle aşırı uyumlu oldu. Hem bu coilin besleme delikleri büyük, likiti emmede sıkıntı çıkarmıyor. Çok tatlı bir boğaz vurumu yakaladım.
Biz bu zamana kadar ne eziyet çektirmişiz kendimize 30/70 gibi bir dengesiz oranla :D
Coilin çekmeyi bıraktıktan sonraki pıst sesi bile rahatladı yemin ediyorum.

Son düzenleme:
Geri