her nekadar boğaz vurumunda atomizer ve likit en önemli etken olsada tel çaplarının da etkisi olduğunu düşünüyorumİkisi de olur hocam, 27 ga biraz daha sıcak buhar ve aromayı fazla verir. Benim tercihim 28 ga ve tavsiyem de bu yönde olur.
Tabi ki de hocam sonuçta hepsi bir bütünün parçaları , biri bile değiştiği anda içim zevkinize hitap etmeyebiliyor.her nekadar boğaz vurumunda atomizer ve likit en önemli etken olsada tel çaplarının da etkisi olduğunu düşünüyorum
Bizzat kendilerinde gördüm , denedim ve alışveriş listeme ekledim . ????Yaklaşık 2 senedir Vandyvape Süper Mtl Clapton ni80 kullanıyorum. Şiddetle tavsiye ederim. Başka tel kullanamıyorum.
Aynen bende öyleyim diğer tellerde sanki demir yiyormusum gibi geliyor. Mazallah telim bitse kendimi çıplak hissederim ????Yaklaşık 2 senedir Vandyvape Süper Mtl Clapton ni80 kullanıyorum. Şiddetle tavsiye ederim. Başka tel kullanamıyorum.
Hocam gerçekten çok doğru. Sirende 26 ga tel gerçekten çok güzel verimli oluyorKullandığınız atomizere göre keyif veren tel değişir. Örn. Siren kullanıyorsanız 26ga Gus Kullanıyorsanız 27ga
Aynı görüşteyim ????????Bulabilirsen superfine fused clapton ni80 bulamazsan 27 ga temco ????
27 awg genelde begenilir
2 mm klavuza 5 veya 6 tur , soğuk olsun dersen 7 tur da deneyebilirsin
Tam tersi olmasınTur sayısı arttıkça telin yüzey alanı artacağından wattı da arttırmak gerekir. Haliyle buhar soğumaz hatta bir miktar ısınır. Buharı soğutmak için ince tel tercih edilmelidir. İnce tel daha hızlı ısınacağı için daha az güç ile likit buharlaştırabileceğinden buharı serinletmek mümkün olacaktır.
Tam tersi olmasın
Tur sayısı arttıkça ohm yükselecek
Ohm yükseldikçe ihtiyaç duyulan watt azalır
Matametiktedeki ters orantı direnctede var.
Watt niye artıyor
Ohm yükseldikçe watt düşer ve daha soğuk olur
6 turda 1 ohm ise
7 tur da 1,2 civarı
1 ohm 14 watt iken
1,2 ohm de watt azalmayacak mı?
12 watt civarı daha soğuk olmayacak mı?
Ohm değil de kütle olarak düşünün. Tur (yani kütle) artarsa daha fazla güç gerekir.Ohm yükseldikçe ihtiyaç duyulan watt azalır