• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara MTL Atomizer Düşünceniz

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cenkay33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cenkay33

Community
Merhabalar sayin ustadlarim sizi rahatsiz ediyorum ama sizin engin bilgilerinizden yararlanmak istedim ..

12 mg 65-45 e denk gelen bir likitim var evyap
Genelde Tütün Aromalari iciyorum . CCD vs .

Bende suan Siren v2 var bogaz vurumu cok hissetmiyor .

Sizden iyi olmasin bir tanidigim var ve bana gus phenomenon zest v2.2 orjinal atoyu gonderdi ama arastirmalarimda bogaz vurumun fazla olmadigini gordum sizce bu ato nasil birde ?

İon S , İon v2 veya penodat v2 sizce bunlardan aldigim atoya es degermi yoksa bogaz vurumu on planda olup aromayi bayila bayila seven biri olmadigimida belirtmek isterim ki benim icin herseyden once kesmesi ve bogaz vurumudur .

Dusuncelerinizi paylastiginiz icin simdiden teşekkür ederim saygilarimla

Boğaz vurumu dediğimiz şey Nik* ve buharın boğazdaki oluşturduğu baskı, bi nevi tahriş etme hissi.
Bir sürü etkeni var
Mesela pg olayı nic markası atomizer buharının ısısı yoğunluğu gibi.
Ben kullanmaya Basf PG Chem Nik 12 mg ile Majör V1.0 la başlamıştım.
45 yıl günde 2.5 Camel içen bi adamı kesmişti o zaman.
Zamanla kendimi dengeleyerek düşürdüm
Şu an Carlo Merck Merck 6 Mg a kadar düştüm. Atomizer hala Majör V1.0
Bu arada yukarıda belirtilen atomizerlerin % 75-80 ni kullanmış denemişimdir.
Biraz da kişinin kendisinde bitiyor olay. ;)
Bence 3 chem de dene CMC de dene CMM de SMM veya 3M de
En beğendiğinle devam et.
Buhar olayında en önemli faktör ato veya mod değil.
Tel pamuk ve likit/nbase
Direk ciğerimizle buluşan şeyler bunlar.

@Cenkay33 Comandante abimiz haklıdır vurum hususunda. Bazı sabit kalıplaşmış sözlerden uzak durmanızı tavsiye ederim. "Atoda vurum olmaz, nikotin miktarıyla alakalı", "coil'i yüksek konumlayınca vurum olur", "sıkı atoda vurum olur", "vurum pg ile alakalı", "vurum şu marka nbase ile olur", "şu ohm'da sarımla ya da şu kalınlık tel ile olur", "vurum uzun atoda olur", "salt nikotinsiz vurum olmaz" gibi formüllerin hiçbiri tek başına geçerli değil.

Benim anladığım şu şekilde:

-Bazı atoların deck tasarımı, coil post pozisyonları vurumu direk etkiliyor.

-Bazı atoların bol, tazyikli ve türbülanslı buhar iletimine izin veren afc, baca ve hava kanalı tasarımları vurumu direk etkiliyor.

-Kabaca baca boyu arttıkça vurum artıyor. Ama minare kadar olmayan Siren v2 bize gösteriyor ki olmazsa olmaz değil.

-Nikotin oranı sizin alıştığınıza göre yüksekse vurum artar, saltta da aynısı söz konusu, Zaten 25mg salt yahut 25mg salt + 12mg hibrid likit kullanıyorsanız, 50mg salt'a geçince vurumun arttığını hissedeceksiniz doğal olarak.

-PG boğazda tahriş hissi oluşturan bir bileşen, doğal olarak 0pg'li, su yahut saf su ile seyreltilmiş bir likit pg'nin vurum etkisinden nasiplenemez, 70/30 kullanıyorsanız 60/40'a geçince vurum artacaktır aynı mantıkla, %100pg olmuyor zira pg su kıvamında, vg macun/bal kıvamında, %100pg likiti pamuk tutamaz akar gider atodan, %100vg de çok koyu, pamuk yeterince hızlı ememez, pamuğu yakarız büyük ihtimalle. Vurum istemeyene 90vg/10saf su önerirken, size 50/50ye kadar yol var üstadım. :D

-driptip önemli, bazı atoda dar iç çaplı, buharı yoğunlaştırarak tazyikini arttıran, bazı atodaysa geniş iç çaplı, buharın birim çekimdeki hacmini artıran driptip'ler vuruma katkı yapıyor.

-Chemnovatik gibi bazı markaların bazı likit bileşenleri daha vurumlu olabiliyor diğerlerine göre. Bazıları da tam ters, yumuşacık bir içim sunuyor.

-coil'i yüksek konumlamaya izin veren atolarda bunu yapmak vuruma artı etki yapıyor fakat aromadan feda ediliyor, az vurumlu bir atodan biraz faha vurum almak için yapılabilir, ama amaç vurumsa, düşük konumlasanız da çok iyi vuracak bir ato tercih etmek daha makbül bana göre. Bitişik yerine aralıklı sarmak da benzer bir etkiye sahip deneyimlerime göre.

Bunlardan yola çıkarak söyleyebilirim ki, nikotin miktarının, ato tasarımının, pg ve diğer bileşenlerin miktar ve markalarının boğaz vurumları kesinlikle aynı değil.

Son düzenleme:
Boğaz vurumu dediğimiz şey Nik* ve buharın boğazdaki oluşturduğu baskı, bi nevi tahriş etme hissi.
Bir sürü etkeni var
Mesela pg olayı nic markası atomizer buharının ısısı yoğunluğu gibi.
Ben kullanmaya Basf PG Chem Nik 12 mg ile Majör V1.0 la başlamıştım.
45 yıl günde 2.5 Camel içen bi adamı kesmişti o zaman.
Zamanla kendimi dengeleyerek düşürdüm
Şu an Carlo Merck Merck 6 Mg a kadar düştüm. Atomizer hala Majör V1.0
Bu arada yukarıda belirtilen atomizerlerin % 75-80 ni kullanmış denemişimdir.
Biraz da kişinin kendisinde bitiyor olay. ;)
Bence 3 chem de dene CMC de dene CMM de SMM veya 3M de
En beğendiğinle devam et.
Buhar olayında en önemli faktör ato veya mod değil.
Tel pamuk ve likit/nbase
Direk ciğerimizle buluşan şeyler bunlar.

Ustadim bende 2.5 paket muratti icen biriydim simdi dediginiz nbaseyi siparis verecem . Temco 28 ga - ccd aroma - 70-30 vg pg kullanan biriyim bakalim deneme yanilma olarak devam edecem

@Cenkay33 Comandante abimiz haklıdır vurum hususunda. Bazı sabit kalıplaşmış sözlerden uzak durmanızı tavsiye ederim. "Atoda vurum olmaz, Nik* miktarıyla alakalı", "coil'i yüksek konumlayınca vurum olur", "sıkı atoda vurum olur", "vurum pg ile alakalı", "vurum şu marka nbase ile olur", "şu ohm'da sarımla ya da şu kalınlık tel ile olur", "vurum uzun atoda olur", "salt nikotinsiz vurum olmaz" gibi formüllerin hiçbiri tek başına geçerli değil.

Benim anladığım şu şekilde:

-Bazı atoların deck tasarımı, coil post pozisyonları vurumu direk etkiliyor.

-Bazı atoların bol, tazyikli ve türbülanslı buhar iletimine izin veren afc, baca ve hava kanalı tasarımları vurumu direk etkiliyor.

-Kabaca baca boyu arttıkça vurum artıyor. Ama minare kadar olmayan Siren v2 bize gösteriyor ki olmazsa olmaz değil.

-Nik* oranı sizin alıştığınıza göre yüksekse vurum artar, saltta da aynısı söz konusu, Zaten 25mg salt yahut 25mg salt + 12mg hibrid likit kullanıyorsanız, 50mg salt'a geçince vurumun arttığını hissedeceksiniz doğal olarak.

-PG boğazda tahriş hissi oluşturan bir bileşen, doğal olarak 0pg'li, su yahut saf su ile seyreltilmiş bir likit pg'nin vurum etkisinden nasiplenemez, 70/30 kullanıyorsanız 60/40'a geçince vurum artacaktır aynı mantıkla, %100pg olmuyor zira pg su kıvamında, vg macun/bal kıvamında, %100pg likiti pamuk tutamaz akar gider atodan, %100vg de çok koyu, pamuk yeterince hızlı ememez, pamuğu yakarız büyük ihtimalle. Vurum istemeyene 90vg/10saf su önerirken, size 50/50ye kadar yol var üstadım. :D

-driptip önemli, bazı atoda dar iç çaplı, buharı yoğunlaştırarak tazyikini arttıran, bazı atodaysa geniş iç çaplı, buharın birim çekimdeki hacmini artıran driptip'ler vuruma katkı yapıyor.

-Chemnovatik gibi bazı markaların bazı likit bileşenleri daha vurumlu olabiliyor diğerlerine göre. Bazıları da tam ters, yumuşacık bir içim sunuyor.

-coil'i yüksek konumlamaya izin veren atolarda bunu yapmak vuruma artı etki yapıyor fakat aromadan feda ediliyor, az vurumlu bir atodan biraz faha vurum almak için yapılabilir, ama amaç vurumsa, düşük konumlasanız da çok iyi vuracak bir ato tercih etmek daha makbül bana göre. Bitişik yerine aralıklı sarmak da benzer bir etkiye sahip deneyimlerime göre.

Bunlardan yola çıkarak söyleyebilirim ki, Nik* miktarının, ato tasarımının, pg ve diğer bileşenlerin miktar ve markalarının boğaz vurumları kesinlikle aynı değil.

Evet sayin ustadim bu yazinizdan da sunu anladim ki bu kadar etmene karsilik er yada gec bulacam sizin bilgilerinizin 3 te 1 i bende olsa bu is tamamdir ???? en son karar olarak spica pro ile yoluma devam edecem diyorum chem alirim birde daha sonra nic . Yavas yavas dusurmeye oynuyacam

son bir tavsiyem daha.
her şey istemekle alakalı.
sakın, aman ne zormuş deyip yılarak ateşliye dönme.
eninde sonunda bulacağım de hep. :)

Konumunuzu bilmiyorum. İst Beylikdüzü yakınlarındaysa yardımcı olabilirim her konuda
Oncelikle siz birtanesiniz hocam ben malatyada gorev yapıyorum :( ama sizin gibi ustadlarim oldugu icin cok mutluyum

Geri