• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Mekanik modlarda pil ve watt konusu

GaziHazar

Admin
Merhaba forumdaşlar

yine bir merak ve soru ile karşınızdayım

mekanik mod kullaniminda watt ayari olmadigina gore aslinda pilden iletilen gc ogm degerine goremi gerceklesiyor?
Yani 0,1 ohm icin gelen guc 3,7v’a göre 90 watt a esdeger veya 1,0 ohm icin gelen guc 3,7v’a gore 13 watt a esdeger. Dogru mudur?

Öncelikle merhaba , ben çıtır üye:)
Ama beni bilen bilir burada tanırlar da x forumundan :)

Gelelim kafandaki soruya , aldığın pil molicel p42a , e sigara alemine faydasi olan mooch adlı abimizin yaptığı testlerde p42a nın fabrika çıkış verisi 45a fakat testlerde 30-40a arasında gözükmekte.

daha sonrasında kullandığın pil + tel ohmaji amper değerinde önemlidir.
Misal gidip 0.07 tel'e smasung 30t takarsan aaa ne güzel ateşliyor dedikten sonra hem pili zorlamış olursun hemde içim keyfini yok eder.
Aldığın pil ise hit dedikleri atesleme hizi samsung 30t ye nazaran bir tık daha az.
fakat günü kurtarmak adina mah degerinin 4000 olması sayesinde içim süreni uzatır ????

Ekli dosyayı görüntüle 52585
Yani bana keyifli bir icim sunar degil mi? Ben oyle catir cutur atesleme cok sevmiyorum. Keyif benim icin stabil atesleme

Yani bana keyifli bir icim sunar degil mi? Ben oyle catir cutur atesleme cok sevmiyorum. Keyif benim icin stabil atesleme
Tabii ki sunar osilaskop gibi aletler kullanarak mooch test yapıyor yavaşlığı eski mech kullanıcısı isen fark edersin.
Ayrica tavsiyem kullanacağın rda'yi soylersen ona göre bir tel önerisinde bulunurum madem catarayi sevmiyorsun:)

Dl'de kullanmanı pek önermem , kullanan var yok degil ama biz birçok arkadaşla birçok kere konustuk pek sağlıklı olmayabilir :)

mini icin 18650 de 0.11 27100 de 0.14 öneririm
O zaman sunu sorabilirim sanirim. İlla performans teli mi kullanilmali yoksa kendi sardigimiz (atarak yaziyorum bilmedigim icin) 22ga kanthal tel kullanilabilir mi? Rda olarak oneriniz ne olur? Buyuk ihtimalle ayda bir iki kullanirim ama onemli olan keyif vermesi.
Bu arada ir de aklima pil boyutundaki ohm farki takildi. 18650 de nasil daha dusuk ohm kullanilabilir? Tersi gibi dusunurdum hep.

O zaman sunu sorabilirim sanirim. İlla performans teli mi kullanilmali yoksa kendi sardigimiz (atarak yaziyorum bilmedigim icin) 22ga kanthal tel kullanilabilir mi? Rda olarak oneriniz ne olur? Buyuk ihtimalle ayda bir iki kullanirim ama onemli olan keyif vermesi.
Bu arada ir de aklima pil boyutundaki ohm farki takildi. 18650 de nasil daha dusuk ohm kullanilabilir? Tersi gibi dusunurdum hep.
Kullanılmaz diye birsey yok tabii ki , ama amerikayi tekrar kesfetmeyede gerek yok:)
Az kullanım yapacaksan eğer zevkini yarida birakma derim fark baya var çünkü :)
Ss ve kanhtal denemis biri olarak ( alien clapton keşfedilmeden önce)
Rda olarak ulaşılması zor soguk buharda nightmare guzel bir guncel rda
Ama elimin altinda hemen bulayim dersen dead rabbit v2 , drop , druga , hellbeast zevkli rdalardir , hellbeast baya zevkli ve guncel bir rda yeni çıktı malum ( orjinalden şaşma:) )
Pile bagli tel farki esasında şöyle , tek pil bir mech kullandigini düşün en iyi ihtimal ile hizli ateşlesin diye vtc5a kullanacaksın , çünkü samsung 20s piyasada baya zor bulunuyor.
Sont vtc5a , samsung 20s e gore daha az amper degeri vardir , vtc5a 25A vereceği icin tel'in ohmaji ne kadar az ise atesleme hizlanmasi ve aromayi buharlastirmasi o kadar kolay oluyor :)

Dl diye bahsettiginiz dl rta degil mi onu onermediniz?
Dl rta evet yapısı itibari ile rdalarin deck ve pin yapıları gerekli amper ve voltajları kaldırmak üzere yapılmıştır.
Sen gidip normalde regulede 3.6-3.9 voltu geçmeyen bir deck yapısında atoya 21700 meche takarsan 4.2 a cont degere magruz bırakacaksın, atiyorum herhangi bir sıvı akmasi durumunda rtadan deckte saseye maruz kalabilir en iyi ihtimal ile ornekleri cok

Dl diye bahsettiginiz dl rta degil mi onu onermediniz?
Ek olarak rta ya mech takılırsa ne olur adlı eserin 4-5 ay önce Türkiye de yaşanan hadise.
Defalarca olmaz dememize rağmen,elalemin gazina gelip takmış sonra geldi abi pin gitti diyor:) şükret elin yüzün gitmedi dedik :)
Mech tehlikeli değildir aksina bilinçli kullanimda reguleden daha sağlıklıdır.
Regulede kisa devre olmaya baslar anlamazsın , kisa devre korumasi var deselerde devrede var pilde yok :) devredekide akım yüksekliğinden yandığında voltaj en kısa yoldan isine devam eder.
Patlama videolarina bak nedense hep reguledir mesela :) mekaniklerde olacak en büyük sıkıntı yandan basmalı veya alttan çıkıntılı basmalı modlarda cepte veya cantada atesleme olur , o modu kullananda pili gevşetir mesela kullanmaz iken
Şükür arkadaşa birsey olmadi , sadece pin eridi.

6A39DA3B-4819-4B51-9485-D6F58573170A.jpeg5C50FE10-B5B5-4FE0-9E9E-09B60AF70E7B.jpeg

Geri