• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Mekanik modlarda pil ve watt konusu

GaziHazar

Admin
Merhaba forumdaşlar

yine bir merak ve soru ile karşınızdayım

mekanik mod kullaniminda watt ayari olmadigina gore aslinda pilden iletilen gc ogm degerine goremi gerceklesiyor?
Yani 0,1 ohm icin gelen guc 3,7v’a göre 90 watt a esdeger veya 1,0 ohm icin gelen guc 3,7v’a gore 13 watt a esdeger. Dogru mudur?

Hocam mekanik modlar pilin gücünü direkt olarak bobine iletiyor.
Tam dolu pil 4.2 volt (pilin sağlığı önemli) olarak başlayıp kullandıkça gücü azaldığı için karşılık gelen watt değeri de düşecektir. Tabi bu güç azalması içim kalitesini de düşürüyor. Ayrıca bu volt eşiğine uygun bobin yapmak önemli çünkü pilin gücü düşük dirençli bobine fazla gelecek, yüksek dirençli bobine de az gelecektir. O dengeyi bulmak önemlidir.

Bildiğim hesap denklemi de şöyle;
(Volt/direnç) x volt = watt
3.7/1.00 x 3.7 =13.7watt

3.7/0.1x3.7=136.9watt

Ayrıca bu volt eşiğine uygun bobin yapmak önemli çünkü pilin gücü düşük dirençli bobine fazla gelecek, yüksek dirençli bobine de az gelecektir.

bu noktada da sanırım amper devreye giriyor. yani 10a bir pil mtl içimde kullanılabilirken 35a bir pil mtle fazla gelmez ama dl kullanım için de uygundur. doğru anlıyorum sanırım?

bir diğer noktda molicel 45a mtl içimde çok mu fazla gelir? yoksa coilin direnci zaten bunu dengeleyecek midir?

yuksek ampere sahip pillerin Mtl icin dezavantaji var midir bilmiyorum (olmadigini dusunuyorum) sonucta amperi bobin direnci belirliyor ve mtl sinirlari icinde asiri yuksek amper ihtiyaci olmuyor. bu acidan bakilirsa 45a gereksiz bir luks gibi. anlik amper degeri 20-25 olan piller cok daha uygun olur.

bu arada benim bilgim tamamen teorik. Mekanik mod tecrubem yuksek degil.
Konu hakkinda cok donanimli buhardaslar var, aklima gelenler @url - @ByMERZİFONLU

yuksek ampere sahip pillerin Mtl icin dezavantaji var midir bilmiyorum (olmadigini dusunuyorum) sonucta amperi bobin direnci belirliyor ve mtl sinirlari icinde asiri yuksek amper ihtiyaci olmuyor. bu acidan bakilirsa 45a gereksiz bir luks gibi. anlik amper degeri 20-25 olan piller cok daha uygun olur.

bu arada benim bilgim tamamen teorik. Mekanik mod tecrubem yuksek degil.
Konu hakkinda cok donanimli buhardaslar var, aklima gelenler @url - @ByMERZİFONLU

teşekkürler o zaman ben de @otgunz üstadı etikleyeyim bir de :)

bu noktada da sanırım amper devreye giriyor. yani 10a bir pil mtl içimde kullanılabilirken 35a bir pil mtle fazla gelmez ama dl kullanım için de uygundur. doğru anlıyorum sanırım?

bir diğer noktda molicel 45a mtl içimde çok mu fazla gelir? yoksa coilin direnci zaten bunu dengeleyecek midir?
Yüksek amperli pilin bir zararı yok. Hesap işini ben de ekleyeyim şablonlardan:

#############################################################
20A verebilen bir pili kullanırken çıkabileceğiniz güvenli azami Watt değeri:
(W/3.2)*1.1=20A
Watt=58 azami. Bu değeri pil sayınız ile çarpınız.

Mekanik için Watt hesabı(Volt zamanla tam dolu hali olan 4.2'den aşağı düşecek.):
Volt*Volt/ohm=Watt
4*4/1=16W

Pillerin gerçek amper değerleri için: Mooch's Recommended Batteries

Yüksek amperli pilin bir zararı yok. Hesap işini ben de ekleyeyim şablonlardan:

20A verebilen bir pili kullanırken çıkabileceğiniz güvenli azami Watt değeri:
(W/3.2)*1.1=20A
Watt=58 azami. Bu değeri pil sayınız ile çarpınız.

Mekanik için Watt hesabı(Volt zamanla tam dolu hali olan 4.2'den aşağı düşecek.):
Volt*Volt/ohm=Watt
4*4/1=16W

Pillerin gerçek amper değerleri için: Mooch's Recommended Batteries
Tesekkurler ustad

Merhaba forumdaşlar

mekanik mod kullaniminda watt ayari olmadigina gore aslinda pilden iletilen gc ogm degerine goremi gerceklesiyor?
Yani 0,1 ohm icin gelen guc 3,7v’a göre 90 watt a esdeger veya 1,0 ohm icin gelen guc 3,7v’a gore 13 watt a esdeger. Dogru mudur?

Cevaplamış ama görselin yardımı olur diye düşündüm ????

images.jpeg

Mekanik te volt a müdahale edemezsin, 4.1 den düşerek gider.
Direnci değiştirmek, dolaylı olarak watajı değiştirir. Ona bağlı olarak pilden aldığınız amper de değişir.

Pilin amperi yüksekte olsa, sizin aldığınız amperin fazlası atıl kalır..

Direncin sabit bir ohm iken, pilin yeni doluyken 4.2 volt ile atıyorum 4amper harcarken, 3.5e düşünce 3amper aşağısı zaten keyifli olmaz.. Pilin 20amper de olsa fazlası boşa güç ama gereksiz değildir. İlk ateşlemede pre heat vurumu yapıyor gibi tecrübe etmişimdir.

Ufak bir uyarı da yapayım, 18650 lion pillerin hiç birisi 30 35amper verecek gerçek kapasitesi yoktur. Fiziken imkansız..

Cevaplamış ama görselin yardımı olur diye düşündüm [emoji28]

Ekli dosyayı görüntüle 52495

Direnci değiştirmek, dolaylı olarak watajı değiştirir. Ona bağlı olarak pilden aldığınız amper de değişir.

Direncin sabit bir ohm iken, pilin yeni doluyken 4.2 volt ile atıyorum 4amper harcarken, 3.5e düşünce 3amper aşağısı zaten keyifli olmaz.. Pilin 20amper de olsa fazlası boşa güç ama gereksiz değildir. İlk ateşlemede pre heat vurumu yapıyor gibi tecrübe etmişimdir.

Ufak bir uyarı da yapayım, 18650 lion pillerin hiç birisi 30 35amper verecek gerçek kapasitesi yoktur. Fiziken imkansız..

21700 molicel 42 ya da samsung 40t ya da 30t dusunuyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Cevaplamış ama görselin yardımı olur diye düşündüm [emoji28]

Ekli dosyayı görüntüle 52495

Bu arada görsel ve anlatım için çok teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

21700 pil olarak mtl içimde hangi pil daha kullanışlı olur?
Molicel 42A (45A)
Samsung 30T (35A)
Efest (35A yazıyor ama gerçekte 30A olduğu söyleniyor)

yani aslında sorum şu ki 45A çok mu gelir?

21700 pil olarak mtl içimde hangi pil daha kullanışlı olur?
Molicel 42A (45A)
Samsung 30T (35A)
Efest (35A yazıyor ama gerçekte 30A olduğu söyleniyor)

yani aslında sorum şu ki 45A çok mu gelir?
Yüksek amperin bir zararı yok ancak zaten MTL için asıl bakmanız gereken mAh(kapasite) olmalı ki piliniz uzun gitsin. Gerçek kapasite değeri için pilin etiketi yerine önceki mesajımdaki bağlantıya bakınız.

Aslında aklımdaki model mosfetli (illusia b) icin bu arayış ama bir de full mech alırım onun için de kullanırım. Kısmet tabii bu işler.

Mech'lerden bir türlü keyif almayan ben, ki emin olun 9 senede pek çok mech deneme şansım oldu, mosfet'e aşık olmuş durumdayım, hatta ısı kontrol modunda kullanmadıktan sonra DNA'lı modlar bile gereksiz gelmeye başladı desem yeridir :D

Merhaba forumdaşlar

Öncelikle merhaba , ben çıtır üye:)
Ama beni bilen bilir burada tanırlar da x forumundan :)

Gelelim kafandaki soruya , aldığın pil molicel p42a , e sigara alemine faydasi olan mooch adlı abimizin yaptığı testlerde p42a nın fabrika çıkış verisi 45a fakat testlerde 30-40a arasında gözükmekte.

daha sonrasında kullandığın pil + tel ohmaji amper değerinde önemlidir.
Misal gidip 0.07 tel'e samsung 30t takarsan aaa ne güzel ateşliyor dedikten sonra hem pili zorlamış olursun hemde içim keyfini yok eder.
Aldığın pil ise hit dedikleri atesleme hizi samsung 30t ye nazaran bir tık daha az.
fakat günü kurtarmak adina mah degerinin 4000 olması sayesinde içim süreni uzatır ????

37412411-5DB4-4ED4-AFA3-10418E52EB8D.jpeg

Son düzenleme:
Geri