B.Kadem
Community
Hocam bu konu adı “efektör” olduğu için böyle değil, bazı aromaların diğerlerine göre çok fazla zararlı olması ile alakalı.hocam elbette aroma faydalı değil ancak efektör dediğimiz arkadaşlar biraz farklı bir kimyasal yapıya sahip ki aromaların da birbiri arasındaki kimyasal bileşenleri farklılaşabilir
ws-23 mesela
bu arkadaşın %1 ile vereceği zarar aslında muazzam ve bu soğutucu ajan ile örneğin tfa apple bir tutulamaz
hatta tfa apple ile boysenberry arasında boysenberry çok daha zararlıdır
ama tfa apple da tfa acai'ye göre zararlıdır da acai vape uygun ürün değil şahsi kanaatim...
%3 aroma %1 efektör yerine %5 aroma daha mantıklı olabilir bazen
kimya çok karışık bir bilim dalı, keşke zamanında ara ara okumalarla unutmasaydım derim bazen, şimdi size 8 sayfa yazardım aaah ah...
aslında konuya meraklı bir kimya mühendisi daha detaylı açıklayabilir, ben çok unuttum ve eksiklerim baya fazla
aklıma gelmişken ws-23 nasıl ortaya çıktı etkileri nedir meraklısı okusun
efektör ile aromayı bir tutamayız...A synthetic coolant (WS-23) in disposable electronic cigarettes impairs cytoskeletal function in EpiAirway microtissues exposed at the air liquid interface - Scientific Reports
The design of popular disposable electronic cigarettes (ECs) was analyzed, and the concentrations of WS-23, a synthetic coolant, in EC fluids were determined for 22 devices from 4 different brands. All products contained WS-23 in concentrations that ranged from 1.0 to 40.1 mg/mL...www.nature.com
bu makaleyi okuyun, soğuk hisli bir tane bile disposable (tek kullanımlık) ürün almazsınız, puff plus markasını görürseniz ve içinde "ice" geçiyorsa çöpe bile atarsınız takıntılıysanız
Sigara dumanı 100 canlı hücreden 96’sını öldürürken, sek 5-10’unu öldürüyorsa örneğin nane/buzlu aroma 60-70’ini öldürüyor.
Tarçın, bal, muz, vanilya vb. aromaları yüksek oranda kullanıp, efektörden kaçınmayı anlayamıyorum ben sadece.
Kısmen zararı düşük aromayı olması gereken miktarda kullanıp, efektör kullanmam diyene lafım yok
//Makaleye bir göz attım da, böylesine detaylı çalışma görmek güzel.
Son düzenleme: