• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara KHW Mods Dwarv MTL RTA?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Türk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
boğaz vurumu az/yok arasıdır
Şu yazdığınız benim için yeterli ;)
Mtl atomizer ve boğaz vurumu az/yok arası, hmmm bi düşüneyim :unsure:
Şaka bi yana benim söylediklerim beni bağlar hocam, benim için Kesinlikle Mtl bir atomizer performansı sağlamadı. Ha benim ayıla bayıla kullandığım Troy rda da başkalarına göre Teneke'dir mesela ona da bir şey diyemem :)

Şu yazdığınız benim için yeterli ;)
Mtl atomizer ve boğaz vurumu az/yok arası, hmmm bi düşüneyim :unsure:
Şaka bi yana benim söylediklerim beni bağlar hocam, benim için Kesinlikle Mtl bir atomizer performansı sağlamadı. Ha benim ayıla bayıla kullandığım Troy rda da başkalarına göre Teneke'dir mesela ona da bir şey diyemem :)
Atomizerler hakkında genel olarak daha uzun bir yazı hazırlamayı düşünüyorum, en iyi atomizer daha icat edilmedi, çünkü atomizerler likitleri farklı farklı yorumluyor, likitlerde tamamen kişisel zevk üzerinden yorumlanıyor mesela castle Long likiti orjinal olsun klonları olsun kimi tarafından begenilirken kimileri tarafından begenilmiyor dolayısıyla şahsi damak zevklerimize uygun likitler kişisel değişim gösterdiği gibi bu likitleri farklı yorumlayan atomizerler de kişisel olarak iyi/kötü olarak yorumlanabiliyor, burada bir atomizeri eleştirirken genel kurallara dikkat etmemiz gerekliliği ortaya çıkıyor, mesela aromayı ne kadar iyi yorumluyor yada ne kadar farklı yorumluyor, içim kalitesini kişisel olarak karşılıyor mu? mtl atomizerler yeterli sıkılığı ve nikotin iletimini sağlıyor mu? Likit doldurma, telleme, panuklama gibi konularda kullanım kolaylığı sağlıyor mu? vs.
Atomizerlerde aroma yorumu konusunda benim yaptığım bir ritüel var mesela telleme ve pamuklama yapıp atomizer açıkken likitledikten sonra biraz atesleme yaparım havada belli bir buhar oluştuğunda içime çekerim belki yazıyla anlatılacak bir şey değil ama topcape ve bacaya değmeden açıktan buharın solunması gibi aktarabilirim bu rituelde aldığım tat yorumsuz aroma tadıdır, top cap ve bacayı taktıktan sonra atomizer yorumuna bakarım rituelde aldığım tada çok yakın bir tat alıyorsam ve atomizerin likit yorumu beni rahatsız etmiyor ve içiminden zevk alıyorsam o atomizer benim için olmuş demektir, aromayı zayıf veriyorsa, buhar ve içim kalitesi düşükse o atomizer benim için olmamış demektir. Söyle bir şey de var ki hemen hemen bütün atomizerler az yada çok likit seçiyor, kimi likitlerde üst düzey aroma verirken kimi likitlerde sınıfta kalıyor, bu sebepten ötürü sürekli yeni atomizerler piyasaya sürülüyor, inovasyon yapılıyor ve genele hitap eden bir atomizer icat edilmeye çalışılıyor.

Atomizer kişiden kişiye çok değişen bir şey. Arkadaşım vasıtasıyla v2 çoklu tank klon versiyonunu denedim. Diğer markaların klonları hakkında bir fikrim yok. Belki daha iyidir yada kötüdür bilemem. Ben 50/50 6mg orjinal castle long ile denedim gerçekten içerken çok zevk aldım. 70/30 9mg cdd no:8 ile de denedim. Pastane yorumları çok daha başarılı tütüne göre ama cdd no:8 ide güzel güzel içtim ida rda mı aramadım açıkçası. Akıtma, aşırı besleme yada dryhit sorunu yaşamadım ki 2mm sarım yapıp bu yaz aylarında 50/50 likit ve oval besleme kanalları ile denememe rağmen. Kurulum çok basit. Akıtma derdi yok zaten alttan dolum. Pamukları oval besleme kanallarından geçirip dıştan sıfıra yakın kesiyorum ve beslemede hiçbir sıkıntı yaşamadım. Muji yerine CB prime ile daha rahat pamuklanıyor ve aroma daha iyi hale geliyor. Hava kaçağı sıfır istediğin hava pinini tak kullan. Kişiselleştiriliyor misal bellcaplar. 3,5ml pc-ultem(pei) 5ml pc-ultem(pei) gibi gibi. Tipi hiç de fena değil. Driptipi benim hoşuma gitmedi bir tek ama seveni vardır lafım yok bu da kişisel bir durum. Bir diğer sevmediğim tarafı ise alyan vidalar. Bazen alyan boşa dönüyor ama bununda çaresi var. Genelde her mtl cinin denediği atomizer olan troy-ida nın vidaları mis gibi oturuyor. Alyan seven alyan vida seven kullansın. Arkadaşım ikinci el aldığı için belkide alyanların ömrü dolmuştur bilemem daha önce alyan vidalı atomizer kullanmadım. Ben troy-ida rda da içtiğim likitileri bu atomizerde de denedim arkadaşım vasıtasıyla. Gayet güzel yorumluyor likitleri. Daha smooth bir içim sağlıyor. 1.00mm hava pini ile bana sıkılığı yeterli geldi. 0.8 ile daha da sıkı hale gelebiliyor. Eskiden içtiğimiz sigaraların içim sıkılığı zaten bu sıkılıktan daha sıkı değildi. Boğaz vurumu yok değil var ama yırtarcasına değil evet. Bir major değil yada bir tilemahos değil kabul ediyorum. Ama pg-nic ile çözülemicek iş de değil. Sonuç olarak uzun süre kullanırım diyenler belkide orjnalini bile alabilir. 10 üzerinden 7,5-8 veririm ben. Sevgiler :)

FT'den sipariş verirken NarTA/NarBA camlarının az biraz uzun olsa da 3.5ml tank ile sorunsuzca kullanıldığını okuyunca ondan da eklemiştim siparişe ama 3 Haziran'da yurtdışına sevk edildi dedikten sonra başka hareket olmadı şu ana kadar, haliyle henüz tecrübe edemedim. Bu şekilde cam tankla deneyen/kullanan var mı aramızda?

@kahveci arkadaşımızın dwarv 16 yorumudur.

Size dwarv 16 hakkında izlenimlerimi yazayım. farklı hava kanalları ile denedim benim için ideal içim en sıkının bir fazlası olan iki delikli parça ile oldu. Tütün kahve gibi baskın lezzetlerde daha az başarılı. Meyve alkol gibi tatlarda daha net. Bana garip şekilde Berserker i hatırlatıyor. Ama Berserker kadar geriden gelmiyor tat. Ayrıca sıcak buhar problemi Bunda da var. Ama buhar soğudukça yani düşük watlarda tat fazla düşmüyor. Likit dolumu biraz sıkıntılı pamuklama kolay

Bende Gertan72 hocamdan almıştım. nbase kullanıyorum. en dar hava pini ile de denedim, boğaz vurumu ve sıkılık konusunda bende sınıfta kaldı.Bir tank zar zor içtikten sonra elden çıkardım.

Herkeze uymayan, farklı gelen bir atomizer demek, ben o kadar çok ato denemedim ama major ve penodatı elimden bıraktırdı, şuan devamlı dvarw kullanıyorum hatta en dandik 8dolar olanı yazısız :) bugünde DL si gelicek bakalım, ayrıca 16 sını camlarını herşeyin yedeğini alıcam yani o kadar çok memnunum.

Clone ve orjinal arasında atla deve fark olmayan. Sıkılık gayet yeterli, aroması güzel. Patırtı çatırtı sesler çıkaran, doğru pamuklama ile bu ses gideriliyor. V1 i seri çekimde beslemiyor, v2 gayet keyifli. Aroma anlamında başarılı, vurum ise ortalamanın altında kalan. Başarılı bir atomizer ????????

FT'den sipariş verirken NarTA/NarBA camlarının az biraz uzun olsa da 3.5ml tank ile sorunsuzca kullanıldığını okuyunca ondan da eklemiştim siparişe ama 3 Haziran'da yurtdışına sevk edildi dedikten sonra başka hareket olmadı şu ana kadar, haliyle henüz tecrübe edemedim. Bu şekilde cam tankla deneyen/kullanan var mı aramızda?

Daha önce paylaşacaktım lakin uçtu gitti aklımdan, şimdi Sihirli Anlıklar'da mesajları okuyunca hatırladım. Çap olarak sorunsuz oturuyor, herhangi bir çıkıntı yapmıyor. Boydan biraz fazlası var ama kullanımda bir sorun oluşturmadı şu ana kadar, hatta kapasiteyi de arttırdığı için daha iyi oldu sanki.

unnamed.jpg

Bu güne kadar olan en kral atomizerdir kendisi benim görüşümde.
Sarması basitdir kullanıcı seçmez
Aroma konusunda en üstü çok güzel verir aşşaları arada siler atar
Akıtma olayı milyonda bir kullanıcı hatasıdır
2 3,5 5 hatda 3 ml capleri mevcutdur.
Kıyafeti çoktur yakışıklıdır her şekle şemale girer
Mtl pin leri seçenek çoktur.
Yurt dışında en çok satan atomizerdir. ????
Clone orjinal farkı gözle zor ayırt edilir ????(her zaman orjinalden yanayım)
Arada patırdama çatırdama yapar ????
Vurum arıyorsanız asla denemeyin
Güzeldir ya dvarw ona biraz zaman tanıyın o size kendini tanıtsın önce ????

5 ml tanklı 22 mm v2 versiyonu şu an baştacı durumda bende. Birçok atomizeri kenara çektirdi.
Pastane atosu, sarımı kolay, pamuklama el alışkanlığı istiyor. Deliklerden geçirip uçları sıfıra yakın kesmek en iyi pamuklama şekli. Aroma iyi. Fiyat performans oranı klonları için bence en iyi atomizer.
16mm olanı salt içmek için birebir. Yedek konusunda sıkıntısı yok. Bol bol yedeği bulunabiliyor. Tütün performansı düşük.
Sadece tek bir atomizer markası seçmek durumunda kalsam seçeceğim atomizer dvarw klonu olurdu. Orijinali çok pahalı ve klonları bu seviyedeyken almak çok mantıklı gelmiyor.

Geri