• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara İstanbul uluslar arası pim ????

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Grasies
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Grasies

Community
07/09 tarihinde Steamtunners dan aldığım Desce Kılıf ve bir adet driptip
Ayın 26/09 dan beri İstanbul pimde bekliyor Vergi çıkmadı olarak gözüküyor
İçeriğinde hiçbir şekilde e sigara namına birşey geçmeyen bu paketde bu işlemler biraz abartılı kalmıyor mu yunanistandabn buraya 2 gecede gelip bizim burda 30 gün belkide daha fazla bekleyip halende bişeylerin olmadığını görmek hiçbir şekilde ulaşıp bilgi alamamak ürün kayboldumu bilememek gerçekden insanı çileden çıkartıyor.
Kargo harip fatura bedeli 20 € ????
Sizce olay nedir bilenler bir yaza bilirmi banaScreenshot_20191007-113018_Chrome.jpgScreenshot_20191007-113018_Chrome.jpg

Valla malumdan ve Almanya dan aldığım ürünler oldu nedense Almanya siparişi çabuk geldi ama malumdan verdiğim kargolar hala bekliyor 1 ay oldu bakalım ne zaman gelicek birde ptt dağıtımcısına sordum gümrükte bekler ama gelir diyor bakalım bayağı bir sıra varmış ama Almanya paketi neden bu kadar hızlı geldi bunu çözemedim.

Şaka gibi! AE'den KEBO store'dan aldığım yardımcı malzemeler tam 4 günde ulaştı, 25 Çıkış 29 Gümrüğe giriş, işlemleri de hemen yapıldı diyebilirim. 02.10'da Gümrükten çıktı 04.10'da Kartal'a ulaştı ve ürünler ortada yok. Kaybetmiş olma ihtimalleri çok yüksek çünkü şube yeni taşındı. Buraları es geçiyorum, yapmanız gereken tek şey 444 1 788'i arayıp şikayet oluşturmak, ne dağıtımcı ne de şubeyle muhatap olup sinirlerinizi bozmayın, şikayet başvurunuzu oluşturun, onlar sizi arıyorlar.

Şaka gibi! AE'den KEBO store'dan aldığım yardımcı malzemeler tam 4 günde ulaştı, 25 Çıkış 29 Gümrüğe giriş, işlemleri de hemen yapıldı diyebilirim. 02.10'da Gümrükten çıktı 04.10'da Kartal'a ulaştı ve ürünler ortada yok. Kaybetmiş olma ihtimalleri çok yüksek çünkü şube yeni taşındı. Buraları es geçiyorum, yapmanız gereken tek şey 444 1 788'i arayıp şikayet oluşturmak, ne dağıtımcı ne de şubeyle muhatap olup sinirlerinizi bozmayın, şikayet başvurunuzu oluşturun, onlar sizi arıyorlar.
şikayet edince ne oluyor ki :)

şikayet edince ne oluyor ki :)
Şöyle oluyor, 10 gündür bir çuvalın içinde bekleyen kargoyu aramaları için kargo genel müdürlüğünden şikayet emri alıyorlar ve ürün bu arama sonunda bulunduysa ki benim ki için sabah güncelleme aldı teslim icin postacıya verildi şeklinde, ürün size ulaşıyor. Ayrıca bilgilendirme için sizi arıyorlar. Bu gümrük sonrası hareket güncellemesi almayan ürünler için geçerli bir bilgilendirme mesajı.
Bu şikayet oluşturulmasaydı ne olurdu? Dağıtım şubesini arayıp durumu anlatacaksınız, 2 gün geçtiğinde hala bir güncelleme göremeyince tekrar arayıp aynı bilgileri aktaracaksınız, belki şubeye gitmeniz gerekecek ki hiç tavsiye etmem, tam bir zaman kaybıdır. Şikayet emri yoluyla 24 saat geçmeden güncelleme geliyor, benim durumumda ürün kaybolmadı velev ki kayboldu, bu kez kayıp bilgisi yada inceleme sürecinin mevcut güncel hali size ulaşır.

Anlamadığım bir konu Yurtiçi geliş tarihi 24 fakat yurt dışı gönderim diyor 12.si Geldimi gidiyormu anlamadım :D
Vergisi çıkmış. son işlem tarihi bugun.
Sonuc nedir anlayan varmıdır .

Ekran Alıntısı.PNG

Acaba yeni çıkacak kanun için mi bekletiyorlar diye aklımdan geçmiyor değil ????
Aynen dediğiniz gibi. En son Mayıs ayı sonuydu sanırım yeni kanun yürürlüğe girmeden 1 ay önce geçtiğim siparişlerin büyük bir kısmı Temmuz ayı gibi geldi. Gelmeyen 1 - 2 tane daha var ama gelmesinler diye bakıyorum açıkçası. Apple Pencil için kılıf almıştım 3TL'ye, 19TL gümrük vergisi çıkartmışlar. UV cam almıştım telefon için 2 tane 14TL'ye, 15TL gümrük vergisi çıkarttılar, Mouse için tuş takımı almıştım, lanet mouse'dan bulamıyorum bir türlü bari tuşlarını değiştireyim diye 9TL'ye, 20 küsür gümrük vergisi çıkmıştı v.b. Yani toplamda 80TL'lik siparişim olmuştu özetle, 140TL'den fazla vergi ödedim :) Bir de bunların büyük bir kısmı takipsiz kargoydu, yani gözü karartıp almıştım, 1 ay geçmeden de onay vermiştim hatta teslim almadığım halde ama vergi olayı çok pis koymuştu. Bu kanunla birlikte de komple alışveriş yapmayı kesiyorum artık, tüm ve olmayan paramı yastık altında saklayarak, iPhone kırarak ABD'ye tepki gösterirmiş gibi ülkenin durumunu protesto edeceğim kendimce.

Bir kez makaraya 27 tl verdim ondan gayri hep 11-17 tl arasi. Daha buyuk paketlerim de oldu, bilemedim. Urun gecmis olmasi yeterli diye bakiyorum galiba kupon indirimi ve gumrukle 200 tl nin hala altinda.

Vandy Vape Pulse 90 w sipariş ettim Ali'den. Şöyle bir tezim var: Yasaklı ürünün plastikvari aksamı fazla olduğu ve şekli nedeniyle x rayde çok dikkat çekmediği için ürün gümrükten geçebiliyor. Daha önce 2 adet tesla wye 85 w mod sorunsuz bir şekilde elime ulaşmıştı. Bakalım bu sefer problem çıkacak mı?Screenshot_20191226-163943_Chrome.jpg

Mart ayında 50 KURUŞ yapıştırıcı almıştım etiket gibi bisey arabama. Unuttum gitti. Ben izjndeyken ağustos ayında isyerinden arkadaşlar bana sormadan almışlar. 12 TL vergi verdim :) ürün değerinin 24 katı veren tek gerizakali benim heralde :)

Takip numarasını 17track’e yazınca sonuç bulunamadı demesinin sebebi takipsiz kargo olduğundandır değil mi? Aliexpresste yeniyim de. Bir de vergiyi nasıl vereceğim?

Geri