• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Isı Kontrol Telleri?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lakkus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lakkus

Community
Herkese merhaba, elektroniğe başladığımdan bu yana mtdl tarzını severek, Kanthal A1 24 GA 2,5 mm ye 6 sarım 0,50-0,55 ohm civarında kullandım. Isı kontrollü telleri denemek istiyorum. Tavsiye edebileceğiniz teller, kalınlık, ısı değeri ve sarım sayısı gibi bilgileri tecrübeli arkadaşlardan öğrenmek isterim. Şimdiden herkese teşekkürler.

Oyla 0
MTL olarak sstel 28ga, titanyum 28ga kullanıyorum 6 tür aralıklı sararım.. 222 derece. Titanyumda güzel oluyor ama riskli olduğu için ssteli daha sık kullanıyorum.. Kantalda da 27-29 ga kullanıyorum ama siz mtdlci olduğunuz için nife30 da deneyebilirsiniz

MTL olarak sstel 28ga, titanyum 28ga kullanıyorum 6 tür aralıklı sararım.. 222 derece. Titanyumda güzel oluyor ama riskli olduğu için ssteli daha sık kullanıyorum.. Kantalda da 27-29 ga kullanıyorum ama siz mtdlci olduğunuz için nife30 da deneyebilirsiniz
Risk anlamında ss316l mi yoksa nife30 mu tercih edilmeli ? Mümkün mertebe en az risk olması açısından.

28ga Titanyum ve SS316L kullanıyorum TC'da çoğunlukla, 2mm çap 5-6 tur, aromaya ve atomizere göre 190-230C ve 10-15W aralığında. Direk çipin kendi TC modlarını kullanmıyorum TCR'da değerleri kendim girerek kullanıyorum.

Ben çok soğuk buhar sevmiyorum bu sebeple kanthal da kullandığım tel kalınlığı ve ohm ilişkisi için tc de dikkat etmem gereken bir durum varmıdır ? Yani kanthal da 0,50 ohm coil sarıyorsak tc tellerde kaç ohm olmasına dikkat etmeliyim ya da etmelimiyim ?

Titanyum ve nikelde dalginliginiza gelip watt modunda kullanırsanız zararlı gazlar açığa çıkar. Sstel i watt modunda da kullanabilirsiniz... Buluşmalara katilabiliyorsaniz her tür telden bir parça ile deneme yapabilirsiniz hangi içim hoşunuza giderse onu kullanırsınız

Yada tel alırken tedarikciden kısa birkactel rica edip deneyebilirsiniz. İçim göreceli bir konu olduğu için tavsiyeden çok kendiniz bulmalisiniz bence

Ben çok soğuk buhar sevmiyorum bu sebeple kanthal da kullandığım tel kalınlığı ve ohm ilişkisi için tc de dikkat etmem gereken bir durum varmıdır ? Yani kanthal da 0,50 ohm coil sarıyorsak tc tellerde kaç ohm olmasına dikkat etmeliyim ya da etmelimiyim ?

Ohm aslında bir sonuçtur. Bazı tellerde 0.5ohm için 60 küsür tur sarım yapmanız bile gerekebilir :) (28ga Tungsten örneği)

Ilık - sıcak buhar seviyorsanız, kanthalda kullandığınız gauge ile aynı değerde aynı tur sayısıyla tc tel de sarabilirsiniz. 24ga kullandığınızı belirtmişsiniz, Örneğin titanyum 24ga tel de kullanabilirsiniz. Isı limitini de normalden biraz yüksek tutarak istediğiniz buhar sıcaklığını stabil bir şekilde sağlayabilirsiniz. 24ga titanyumda sanırım 5-6 tur 0.15ohm civarı bir değere sahip olur. SS316L'de ise 0.20 ohm civarı. İç çap 2.5mm diye düşündüm. Unutmamanız gereken bir nokta da aslında heat capacity değeri. Tel kalınlaştıkça, tur sayısı arttıkça heat capacity de artar ve telin ısınma süresi uzar. Bu aslında MTL kullanımda pek tercih edilen bir şey değildir ama zevk ve tercih meselesi tabii ki.

Nife yani Nifethal teller nikel - demir içerikli teller. Elektronik sigaralarda farklı tellerin reaktivitesi - zararlı salınımı v.b. gibi incelemeleri ve testleri halen devam ediyor. Çıkan veriler var, değişen veriler de var, farklı yorumlar da var :) Nife ve Ni tellere hakim değilim yanlış yönlendirmek/bilgilendirmek istemem ama genel görüş sağlık açısından SS ve titanyuma oranla daha riskli olduğu yönünde.

Son düzenleme:
Eğer çekince telin Nikel içermesi ise SS tellerin bileşiminde de belirli oranlarda Nikel bulunduğunu hatırlatmam lazım.

Henüz %100 net olmasa da kullandığımız sıcaklıkların herhangi bir metal salınımı yapmaya yetecek yükseklikte olmadığı gibi bir kabul var. Metal salınımından ziyade likitlerden zararlı madde buharlaşmasının daha önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple 230 derecenin üzerindeki sıcaklıklara çıkmıyorum. Verdiğiniz gücü de ayarlarınıza göre modun davranışından yola çıkarak belirleyebilirsiniz.

Sıcaklık kontrollü teller kullanılırken dry-burn yapılmaması gerektiğini de tekrar hatırlatayım. Üretim sırasında kalan tortuları, maddeleri uzaklaştırabilmek için düşük güçlerde çok kısa süreli ateşlemelerle teli kızartmadan temizleyebilirsiniz.

Kolay gelsin...;)

Hayırlı akşamlar cümleten
Dna75 modumda ss316L profili watt olarak gösterim yapıyor
Telledim pamukladım
12watt versem ne olur şimdi yakar mıyız pamuğu

Senelerdir nife30 kullanıyorum henüz bir şey olmadı :) . Öncelikle düzgün çalışan bir modunuz ve ohm u doğru veren bir atonuz olması lazım . Sardığınız telin çap tur sayısı ve kalınlığına göre olması gereken ohm un doğruluğunu mutlaka kontrol edin , referans ohm değeri çok önemlidir . Nife48 veya nife30 deneyebilirsiniz.

Senelerdir nife30 kullanıyorum henüz bir şey olmadı :) . Öncelikle düzgün çalışan bir modunuz ve ohm u doğru veren bir atonuz olması lazım . Sardığınız telin çap tur sayısı ve kalınlığına göre olması gereken ohm un doğruluğunu mutlaka kontrol edin , referans ohm değeri çok önemlidir . Nife48 veya nife30 deneyebilirsiniz.
Dna 75 modum var ustam
Yazılımı ne durumda pek anlayamadım ama var işte
Belki biriyle alışverişte denk gelir hediye eder 10 cm deneriz nife
Ss ede hediye sonucu başlangıç yaptım
Yoksa kanthal kafi
Çok sağolun

E2303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üstadım merhabalar. Konu hakkında tam bilgili olmadığımdan umarım kendimi doğru ifade edebilirim.

28ga nife30 telimi 2mm 6 tur aralıklı sardım hocam. Ohm doğruluğunu kontrol ederken steam engine sitesini kullanmak istedim bir türlü beceremedim çok karışık geldi açıkçası. Bende telefonuma coil builder diye bi program indirdim ordan daha kolayıma geliyor diye. Neyse daha sonrasında forumdan @CmZ üstadım sağolsun steam engineden nasıl yapmam gerektiğini öğretti. Tel profili seçerken iki tane nife30(stealthVape) ve nife30(resistherm) çıkıyor. Hangisi doğru olanı hocam? Ben stealthvape olanı seçerek ilerledim. Bir de 28ga 2mm 6 tur sarınca 0.15 ohm okudu escribe üzerinden. Ohm kitleyip 15w 230c ayarladım başladım içmeye. Ateşleme yapınca sıkıntı yok hemen 230c ye ulaşıyorum. Anladığım kadarıyla herşeyi doğru yaptım galiba :) Ama aplikasyon yada steamengine üzerinden ohm kontrol ettiğimde 0.17 ohm çıkıyor. Tekrardan ohm’u 0.17ye kitleyip 15w 230c yaptığımda 195-200 arası dalgalı inip çıkıyor 230a sabitlenmiyor. Yani programlardan olması gereken ohm u moduma kitleyince istediğim C değerine ulaşamıyorum. 13w-18,19w a kadar çıktım ne yazıkki yine 195-200c arası dalgalandı. Ama escribe üzerinden atomizer analyzer bölümünden hiç ateşleme yapmadan sadece telimi pamuklayıp likitledim ve kontrol edince 0.15 ohm gördüm ve kitledim. Bu sefer 13w da versem 17w da versem aynı içim keyfini verdi ve direkt 230c ye sabitlendi. Ya bu sıcaklık kontrol olayı bir enteresan yada ben bir yerde hata yapıyorum. Bu arada hem DNA60 hem de DNA75 mod ile denedim ikisinde de aynı sonuçlar oldu. Kendi kendime bir püf noktası var bu işin ben mi kaçırıyorum diyorum kendi kendime. Çekmecede yatıyor nife30-titanyum teller :D
Hazır yazmışken bir soru daha sormak istiyorum fazla uzattım kusura bakmayın. Bizler kanthal tel kullanırken pamuk değişimi yaparken telimizi dry burn yaparak bir kaç kez daha kullanabiliyoruz fakat bu titanyum-nife30-ss telleri kullanırken dry burn yapamadığımızdan her seferinde yeni tel mi kullanmamız gerekiyor ? Mantıken evet ama yine de sormak istedim. Sevgiler.

Edit : kullandığım atomizer dvarw mtl.

Üstadım merhabalar. Konu hakkında tam bilgili olmadığımdan umarım kendimi doğru ifade edebilirim.

28ga nife30 telimi 2mm 6 tur aralıklı sardım hocam. Ohm doğruluğunu kontrol ederken steam engine sitesini kullanmak istedim bir türlü beceremedim çok karışık geldi açıkçası. Bende telefonuma coil builder diye bi program indirdim ordan daha kolayıma geliyor diye. Neyse daha sonrasında forumdan @CmZ üstadım sağolsun steam engineden nasıl yapmam gerektiğini öğretti. Tel profili seçerken iki tane nife30(stealthVape) ve nife30(resistherm) çıkıyor. Hangisi doğru olanı hocam? Ben stealthvape olanı seçerek ilerledim. Bir de 28ga 2mm 6 tur sarınca 0.15 ohm okudu escribe üzerinden. Ohm kitleyip 15w 230c ayarladım başladım içmeye. Ateşleme yapınca sıkıntı yok hemen 230c ye ulaşıyorum. Anladığım kadarıyla herşeyi doğru yaptım galiba :) Ama aplikasyon yada steamengine üzerinden ohm kontrol ettiğimde 0.17 ohm çıkıyor. Tekrardan ohm’u 0.17ye kitleyip 15w 230c yaptığımda 195-200 arası dalgalı inip çıkıyor 230a sabitlenmiyor. Yani programlardan olması gereken ohm u moduma kitleyince istediğim C değerine ulaşamıyorum. 13w-18,19w a kadar çıktım ne yazıkki yine 195-200c arası dalgalandı. Ama escribe üzerinden atomizer analyzer bölümünden hiç ateşleme yapmadan sadece telimi pamuklayıp likitledim ve kontrol edince 0.15 ohm gördüm ve kitledim. Bu sefer 13w da versem 17w da versem aynı içim keyfini verdi ve direkt 230c ye sabitlendi. Ya bu sıcaklık kontrol olayı bir enteresan yada ben bir yerde hata yapıyorum. Bu arada hem DNA60 hem de DNA75 mod ile denedim ikisinde de aynı sonuçlar oldu. Kendi kendime bir püf noktası var bu işin ben mi kaçırıyorum diyorum kendi kendime. Çekmecede yatıyor nife30-titanyum teller :D
Hazır yazmışken bir soru daha sormak istiyorum fazla uzattım kusura bakmayın. Bizler kanthal tel kullanırken pamuk değişimi yaparken telimizi dry burn yaparak bir kaç kez daha kullanabiliyoruz fakat bu titanyum-nife30-ss telleri kullanırken dry burn yapamadığımızdan her seferinde yeni tel mi kullanmamız gerekiyor ? Mantıken evet ama yine de sormak istedim. Sevgiler.

Şöyle kullandığınız nife30 ise zivifp ve stealhvape farklıdır tcr leri ve sarım sonucu çıkan ohm ları azda olsa . Programdan atıyorum 0.16 çıktı bunun 0.15 veya 0.17 çıkması normal ya da normale yakın değer diyelim . Sıcaklığın ne yaparsanız yapın 200 ü geçmemesi ohm yükseklik veya yanlış tcr hatası. Stealhvape için 500 iken zivifp 520 sanırım.
Tel değişimi için bence üşenmeyin :) likite bağlı biraz. Bazı lilitleri 3/4 tank içebilirsiniz.
Birde tc tellerde belirli ohm aralıklarından bahsedilir. Sistemin kararlı çalışması için nife30 için .018 .019 ohmları yakalamaya çalışın . Teli ısıtıp yüksek ohmda kilitleme değil tabiki sarım sayınızı veya sarım çapınızı artırın 28 tel için birde öyle deneyin. Birde ohm yükseldikçe modun tc hesap etmesi kolaylaşır.
Dna ya gelince benim başıma geleni kısaca yazayım sardım pamukladım 0.18 ohm çıktı güzel sıkıntı yok , belirli bir süre kullanmayınca , bi bakıyorsunuz 0.16 düşmüş bu sefer çok çabuk sıcaklık sınıra dayanıyor sistem çöküyor. Watt anında gidiyor bu baya uğraştırmıştı beni , işte mod iç drenç değiştir vs çözüm olmamıştı. Kullandığım tel için stealthvape nife30 hazır profilde masa üstü programda ufak değişiklikler yapmıştım. Eğimli bir tcr grafiği var orada dikey çizgiler sanırım mod için ohm/sıcaklık okuma aralıkları. Grafik üzerinde imleci gezdirirseniz iki değer göreceksiniz 2. si sıcaklık. O dikey çizgileri kendi sıcaklık üst sınırıma göre eşit aralıklı yapmaya çalışmıştım . Atıyorum 5 dikey çizgi varsa 50/100/150/200/230 gibi
Biraz sıkıntılı buralar eğim açısınıda bozmamak gerekiyor sanırım @seamad de benim hazırladığım profil olacak. Ama şu var bu işi sürekli kullanırım diyecekseniz dicodes şart bu sorunların çoğu olmuyor

Son düzenleme:

Şöyle kullandığınız nife30 ise zivifp ve stealhvape farklıdır tcr leri ve sarım sonucu çıkan ohm ları azda olsa . Programdan atıyorum 0.16 çıktı bunun 0.15 veya 0.17 çıkması normal ya da normale yakın değer diyelim . Sıcaklığın ne yaparsanız yapın 200 ü geçmemesi ohm yükseklik veya yanlış tcr hatası. Stealhvape için 500 iken zivifp 520 sanırım.
Tel değişimi için bence üşenmeyin :) likite bağlı biraz. Bazı lilitleri 3/4 tank içebilirsiniz.
Birde tc tellerde belirli ohm aralıklarından bahsedilir. Sistemin kararlı çalışması için nife30 için .018 .019 ohmları yakalamaya çalışın . Teli ısıtıp yüksek ohmda kilitleme değil tabiki sarım sayınızı veya sarım çapınızı artırın 28 tel için birde öyle deneyin. Birde ohm yükseldikçe modun tc hesap etmesi kolaylaşır.
Dna ya gelince benim başıma geleni kısaca yazayım sardım pamukladım 0.18 ohm çıktı güzel sıkıntı yok , belirli bir süre kullanmayınca , bi bakıyorsunuz 0.16 düşmüş bu sefer çok çabuk sıcaklık sınıra dayanıyor sistem çöküyor. Watt anında gidiyor bu baya uğraştırmıştı beni , işte mod iç drenç değiştir vs çözüm olmamıştı. Kullandığım tel için stealthvape nife30 hazır profilde masa üstü programda ufak değişiklikler yapmıştım. Eğimli bir tcr grafiği var orada dikey çizgiler sanırım mod için ohm/sıcaklık okuma aralıkları. Grafik üzerinde imleci gezdirirseniz iki değer göreceksiniz 2. si sıcaklık. O dikey çizgileri kendi sıcaklık üst sınırıma göre eşit aralıklı yapmaya çalışmıştım . Atıyorum 5 dikey çizgi varsa 50/100/150/200/230 gibi
Biraz sıkıntılı buralar eğim açısınıda bozmamak gerekiyor sanırım @seamad de benim hazırladığım profil olacak. Ama şu var bu işi sürekli kullanırım diyecekseniz dicodes şart bu sorunların çoğu olmuyor
@Nacruno hocam @cs875 hocam selamlar hazir mevzu acilmisken bende tecrubemi yazayim hem konu bu vesile ile bilgilenmemizi saglamis olur
Arctic fox yüklü iki vtc mini ye sahibim
28 ga titanyum tel(zivipf) emektar elime ne gecerse satmadigim kf five pawns ile benim denemelerimde @Nacruno hocamin basina gelen olay gelmisti
Bu arada ben telimi cakmak yada ocak uzerinde kisa sureli atese tutarak temizligini sagliyorum,diger yandan ohm steam engine’e gore 0.3185 cikti ki ilk okumada modum 0.40 yahut bir baska zaman da 0.30 okuyor,0.30 olarak kitleme yapip kullanimda problem cok ufak nuanslar verdiginden farkedilmeyecek bicimde ancak 0.37 0.40 olarak kilitlersem ayni sorunu yaşıyorum isi degerleri cok dalgali ve limite ulasmiyor,yine 0.32 yani programin verdigi degeri kilitlersem gercekten keyifli bir icim elde ediyorum
Bu arada arctic fox icin nfe ye bir teşekkür etmek gerek
Dna kullanmış biri olarak gonul rahatligiyla aralarinda aman aman bir fark gozleyemedim,yihi yada dico kullanmadim bunlarla bir kiyas yapamam maalesef.
Sevgiler ????

Ben lostvape mirage, spica pro ve titanyum kullanıyorum.ama çok sık değil. Sardığım zaman bakıyorum ohm 0.35 veya 0.38 çıkıyor. 200 derece civarı 16 18 watt bir kaç nefes alıyorum. Sonra biraz bekleyip tekrar okutuyorum ohm u. 0.42 falan çıkıyor. Öyle kullanmaya devam ediyorum. Replay modunda da kullanıyorum ama içimde pek fark olmuyor. Boğaz vurumu için titanyum ve nife çok iyi oluyor.

Ekleme: dna75 c de ohm kilitleme yok diye biliyorum. Pc ye bağlayıp mı kirleniyor?

Geri