• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Isı Ayarını Neye Göre Yapıyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Escobar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Escobar

Council
üstadlar merhabalar. yeni yeni w modunu birakıp tcye geçmek istedim deneyim olsun diye koştum temco ss316L aldım sarımımı yaptım ateşlemeye bastığım anda pamukta yanık boğazda ağrı oldu şimdi sorum şudur ısı ayarını neye göre yapıyorsunuz w gibi ohm seviyesine göremi yıoksa başka bir mantığı varmıdır :)

Ben Bi bu TC modu Bi de mekanik modu basit ve anlaşılır anlatan hiç görmedim. Veya ben anlayamıyorum bisey diyemiyorum.
TCR kabaca;
Her tel aynı sarımda aynı ohm değerini vermez ve Watt modunda kullanılmaz.
Aynı sarımda Ka1 1.ohm değer verirken
SS 316l 0.50
Zirkonyum 0.02 ohm verebilir ( ohm değerlerini örnek olması için rastgele verdim )
Ve tüm tellerin ısı katsayı değeri vardır, bunu dışarıdan müdahale edilebilir çipli modlarla daha iyi uygulayabiliyoruz ( dna yihi dicodes vs )
Yani, teli uygun ısı katsayısı ile, uygun modlarla, uygun ısılarla ( fahrenheit yada joul ile ) ısıtarak kullanmadır.

Kaba anlatımdır sayılar rastgele verilmiştir.

Ben Bi bu TC modu Bi de mekanik modu basit ve anlaşılır anlatan hiç görmedim. Veya ben anlayamıyorum bisey diyemiyorum.
hocam ben mekanik modda bitek kullanmamam gerektiğini öğrendim yıllardan beri başkada bişey yok bende mekanik modla ilgili (çok gözümü korkuttular çook):ROFLMAO:

Mekanik modlarda ise pilden gelen enerji doğrudan atomizere gider. Bu gelen enerjiyi, olası tehlikelere karşı ( basılı kalma, ani boşalma, tuş basılı kalması vs ) önleyecek bir düzenek bulunmaz. Dikkatli, tedbirli ve tecrübeli olunması gerekir.. Diğer çipli yani regüle modlarda ise bu koruyucu ve özelleştirici sistem ve ekran vardır. Gelen enerjiyi w, f veya j değerinde istediğiniz oranda artırabilir yada düşürebilirsiniz. Mekanik modlarda kendi altında çeşitlere ayrılır ama konu bu değil. Mekanik modlar pil doluluğu oranında performans verir, regüle modlarda olduğu gibi ayar yapamazsınız. Pil dolu ise azami performans, pil boş ise az performans alırsınız. Bu performans Volt ile hesap edilir. Dolu iken yanlış bilmiyor isem 4.2 volt verir ve pil azaldıkça bu volt değeri düşer. Kabaca budur.

Mekanik modlarda ise pilden gelen enerji doğrudan atomizere gider. Bu gelen enerjiyi, olası tehlikelere karşı ( basılı kalma, ani boşalma, tuş basılı kalması vs ) önleyecek bir düzenek bulunmaz. Dikkatli, tedbirli ve tecrübeli olunması gerekir.. Diğer çipli yani regüle modlarda ise bu koruyucu ve özelleştirici sistem ve ekran vardır. Gelen enerjiyi w, f veya j değerinde istediğiniz oranda artırabilir yada düşürebilirsiniz. Mekanik modlarda kendi altında çeşitlere ayrılır ama konu bu değil. Mekanik modlar pil doluluğu oranında performans verir, regüle modlarda olduğu gibi ayar yapamazsınız. Pil dolu ise azami performans, pil boş ise az performans alırsınız. Bu performans Volt ile hesap edilir. Dolu iken yanlış bilmiyor isem 4.2 volt verir ve pil azaldıkça bu volt değeri düşer. Kabaca budur.
üstadım çok aydınlatıcı olmuş bazı cihazlarımda bianlık ohm düşüşü oluyor telden kaynaklı teli tekrar sarmadan düzeltemedim hiç bu sıkıntıyı mekanik modlardada olurmu bu durum ohm değerini göremediğimiz için ha patladı ha patlıycak gibi korkuyla ateşleme yaparım diğer türlü :)

üstadım çok aydınlatıcı olmuş bazı cihazlarımda bianlık ohm düşüşü oluyor telden kaynaklı teli tekrar sarmadan düzeltemedim hiç bu sıkıntıyı mekanik modlardada olurmu bu durum ohm değerini göremediğimiz için ha patladı ha patlıycak gibi korkuyla ateşleme yaparım diğer türlü :)
Yoldayım, eve geçiyorum hocam. Telefondan yazmam o kadar şeyi :) eve geçince yazayım.

TCR kabaca;
Her tel aynı sarımda aynı ohm değerini vermez ve Watt modunda kullanılmaz.
Aynı sarımda Ka1 1.ohm değer verirken
SS 316l 0.50
Zirkonyum 0.02 ohm verebilir ( ohm değerlerini örnek olması için rastgele verdim )
Ve tüm tellerin ısı katsayı değeri vardır, bunu dışarıdan müdahale edilebilir çipli modlarla daha iyi uygulayabiliyoruz ( dna yihi dicodes vs )
Yani, teli uygun ısı katsayısı ile, uygun modlarla, uygun ısılarla ( fahrenheit yada joul ile ) ısıtarak kullanmadır.

Kaba anlatımdır sayılar rastgele verilmiştir.

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim ama hani durumu şöyle anlatayım. Siz dahil kim anlatırsa anlatsın ben olaya kendimi adapte edemiyorum
Hani Güldür Güldür plaza dili skeci ndeki Şevket gibi hissediyorum. Bu. Olayı bilenler de oradaki çalışanlar gibi geliyorsunuz bana :D

valla sağolun hocam forumda her soruma yardımcı olmaya çalışıyorsunuz çok teşekkür ederim :)
Maksat bilgi paylaşmak, eksiğim gediğim varsa arkadaşlar tamamlar nasıl olsa

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim ama hani durumu şöyle anlatayım. Siz dahil kim anlatırsa anlatsın ben olaya kendimi adapte edemiyorum
Hani Güldür Güldür plaza dili skeci ndeki Şevket gibi hissediyorum. Bu. Olayı bilenler de oradaki çalışanlar gibi geliyorsunuz bana :D

TCR - Isı katsayısı - Bir malzemenin fiziksel ve kimyasal yapısına bağlı olarak o malzemenin ısıyı ne kadar ilettiğinin ifadesidir.

Zirkonyum - SS(paslanmaz çelik) - Kanthal - Titanyum - Nichrome = Rezistans telleri, elektirikli şofben veya ketılınızın içindekinin tür ve ebat olarak farklı ve sağlığa daha az zararlısı

Ohm - Telinizin verdiği direnç

Watt - Joule - Fehrenheit = Kabaca, bunu kabaca anlatamam :) Hesaplar, denklemler giriyor işin içine ama kabaca tele verdiğiniz enerji yada verilmesini istediğiniz ısı değeri :)

Ohm watt da sıkıntı yok o kadar da değil hocam da tcr ve mekanik benim anlayabileceğim bir şey değil :)
Anlatacam ya inat ettim :D TCR olayını zaten tek tek yazdım da, mekanik de şu;
Biz çocukken Ev Ekonomisi dersinde hocalarımız ampul yakmayı öğretirdi. ufak bir duy, 2 liralık kablo, 9voltluk dikdörtgen pil :D He o düzeneğin metal bir boru içine girmişi işte daha basiti yok :D

Hocam 5ay oldu başlayalı 2 ay sonra Tc mod ile içmeye başladım Tc nin mantığı ısı kontroldur. Siz normal watt modunda içerken sıcaklık 300 derecelere çıkar 305 derece gibi pamuk yanmaya başlar ve yanık tadı alırsınız.. Her aroma in buharlaşma sıcaklığı farklı o yüzden watt modunda daha iyi aroma alınır. Tc modunda pamuk daha uzun süre temiz kalır ve daha sağlıklıdır. Ben zaten 2 günde bir pamuk değiştiririm

Tc modunda özel teller vardır ss316, ss304, nikel, Titanyum, zirconium var ben ss316 ve titanyum kullandım titanyum çok güzel ama watt modunda kullanamazsınız o yüzden ss316 önerilir. Ss316 nin tcr değeri 92, Titanyum için 360,, zirconium 280 nikel I hatırlamıyorum şuan 520ydi sanirim

Kullanılan Mod önemli en iyi kullanım dna ve Dicodes modlar dna da tel profillerini yüklerseniz diğer modlar da tcr değerini girersiniz. Dna da çıkılan sıcaklığı, ortam sıcaklığını bile görürsünüz ben sağlıklı olması açısından kullanıyorum 220 dereceyi geçmem bu dereceden sonra farmeldehit salınımı başlıyor diye okumuştum birkaç makalede.. Benim cigerlerde yara var o yüzden dikkat etmeye çalışıyorum 5 ayda çok rahatladım biraz daha zaman geçsin kontrollere gideceğim yanlış birsey ifade ettiysem ustalar duzeltsin lütfen

Hocam 5ay oldu başlayalı 2 ay sonra Tc mod ile içmeye başladım Tc nin mantığı ısı kontroldur. Siz normal watt modunda içerken sıcaklık 300 derecelere çıkar 305 derece gibi pamuk yanmaya başlar ve yanık tadı alırsınız.. Her aroma in buharlaşma sıcaklığı farklı o yüzden watt modunda daha iyi aroma alınır. Tc modunda pamuk daha uzun süre temiz kalır ve daha sağlıklıdır. Ben zaten 2 günde bir pamuk değiştiririm

Tc modunda özel teller vardır ss316, ss304, nikel, Titanyum, zirconium var ben ss316 ve titanyum kullandım titanyum çok güzel ama watt modunda kullanamazsınız o yüzden ss316 önerilir. Ss316 nin tcr değeri 92, Titanyum için 360,, zirconium 280 nikel I hatırlamıyorum şuan 520ydi sanirim

Kullanılan Mod önemli en iyi kullanım dna ve Dicodes modlar dna da tel profillerini yüklerseniz diğer modlar da tcr değerini girersiniz. Dna da çıkılan sıcaklığı, ortam sıcaklığını bile görürsünüz ben sağlıklı olması açısından kullanıyorum 220 dereceyi geçmem bu dereceden sonra farmeldehit salınımı başlıyor diye okumuştum birkaç makalede.. Benim cigerlerde yara var o yüzden dikkat etmeye çalışıyorum 5 ayda çok rahatladım biraz daha zaman geçsin kontrollere gideceğim yanlış birsey ifade ettiysem ustalar duzeltsin lütfen
Geçmiş olsun hocam, daha iyi çip demeyelim de kullanıcıya göre kullanılabilirlik açısından daha iyi diyelim.
DNA bilgisayardan özelleştirilebilen ve hazır profillerle veya kendiniz düzenleyerek yaptığınız ve cihazım ekranı dahil tüm ayarlarıyla oynayabildiğiniz bir çip set.
YİHİ Daha ziyade moddan yada telefon ile bluetooth vasıtasıyla moda bağlanıp belli başlı ayarlar yapabildiğiniz daha az özelleştirilebilir ama daha basit bir çip set
Dicodes ise zirkonyum gibi çok düşük ohm değerleri veren telleri bile tutarlı bir şekilde okuyup sağlıklı bir elektronik iletişim sağlayan bir çip settir. pahalıdır, ateşlemesi iyidir.
TCR değerleri de pek çok forumda farklılaştırılır. mesela 316 için ben 100 ısı katsayı değerini kullanıyordum. DNA75c ile rahat ettim, hiç uğraşmıyorum öyle şeylerle.
Steamengine'de bu TCR değerleri ile ilgili bir panel var, bağlantısını yukarıya bırakmıştım.

Arkadaş vaporesso luxe kullanıyor diye öyle yazdım vaporesso Armour kullandım 92 pamuğu karartıyor biraz o yüzden 88 dedim neredeyse aynı chipset

Arkadaşlar YouTube dan djlsb diye aratin güzel paylaşımlar yapıyor modlarin Tc grafiklerinide gösteriyor ohm okuma, pil watt eğrisi gibi grafikleri de var baya bir faydalı

Geri