• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Isı Ayarını Neye Göre Yapıyorsunuz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Escobar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Escobar

Council
üstadlar merhabalar. yeni yeni w modunu birakıp tcye geçmek istedim deneyim olsun diye koştum temco ss316L aldım sarımımı yaptım ateşlemeye bastığım anda pamukta yanık boğazda ağrı oldu şimdi sorum şudur ısı ayarını neye göre yapıyorsunuz w gibi ohm seviyesine göremi yıoksa başka bir mantığı varmıdır :)

Hocam o baştan sona bahsettiğinizden farklı bir konu. Öncelikle bilmeniz gereken kanthal veya ni80 teller ile aynı ohm değerini vermez SS NiFe Ti Zi gibi teller. Ohm değeri daha düşük ve değişken olacağı için güzel bir çipe sahip mod sahibi olmanız gerek. Bu modun el ile (manuel) ayarlanabilir ve ohm kilitleme özelliği olması çok yararlı olacaktır bu konuda. Onun dışında Isı katsayı modu (TC modu) düşündüğünüzden azıcık daha farklı. Her telin bir ısı katsayı değeri vardır, bunları aşağıya bağlantı olarak bırakıyorum;
DNA üzerinden anlatırsam, bu ısı katsayılarını, modunuzu bilgisayarınıza bağlayıp Escribe programı ile modunuza aktarıp, öyle kullanmanız gerek. SS316l teli watt modunda da kullanabilirsiniz ama TC modunda verdiği zevki vermeyecektir.

Yada,

Yihi çipli bir modda, modunuzu bluetooth ile telefonunuza bağlayıp yihi sxe uygulaması ile bu TCR değerini el ile girmeniz gerekir.

Örneğin ;
SS316L'nin TCR değeri 100 (0.00100) 'dür. Bunu ister bilgisayar ister telefon, ister el ile girip, ohm kilitleyip uygun ısıda ( watt değil, F yada J ayarında ) kullandığınızda ciddi manada keyifli olduğunu anlayacaksınız :)

Hangi modda kullanıyorsunuz,kullandığınız Atomizer nedir,ss teli sararken ayrık sarım ile kullanmanız gerekiyor,ss telleri watt ve Tcr modunda kullanabilirsiniz ama Tcr modunda kullanmanızı tavsiye ederim.

kusura bakmayın pek anlayamadım dl içinde demenizi hocam biraz açarmısınız rica etsem sıkı sarım içinmi dediniz ????:)
Haklısınız hocam, nargile içimi demek istemiştim. Drop rda sigara içimi bir atomizer değil. Hava delikleri çok geniş olduğu için nargile içimi bir atomizer.
Tele gelince 2.5mm klavuza 6-7 tur sardığınızda takriben 0.65-0.55 ohm civarı vermesi gerek. Sigara içiminde (MTL) o ohm değerine 12-13w 130j civarı bir ısı veriyorum :)

Haklısınız hocam, nargile içimi demek istemiştim. Drop rda sigara içimi bir atomizer değil. Hava delikleri çok geniş olduğu için nargile içimi bir atomizer.
Tele gelince 2.5mm klavuza 6-7 tur sardığınızda takriben 0.65-0.55 ohm civarı vermesi gerek. Sigara içiminde (MTL) o ohm değerine 12-13w 130j civarı bir ısı veriyorum :)
ısı ayarlı teller dl için uygun değil yani hocam mtl atomizere ısınamadım ben pek ondan dl kullanıyıorum hocam telide direk bunda denedim

ısı ayarlı teller dl için uygun değil yani hocam mtl atomizere ısınamadım ben pek ondan dl kullanıyıorum hocam telide direk bunda denedim
Hocam bahsettiğim ohm değerlerine düşük watt veya J değerleri veriyoruz. Nargile tarzı içimde vereceğiniz w oranı çok yüksek gelecektir. Örneğin kanthal a1 tel 0.50ohma vereceğiniz 30w ile ss316l 0.50ohm'a vereceğiniz 30w arasında uçurum fark var :)

Hocam bahsettiğim ohm değerlerine düşük watt veya J değerleri veriyoruz. Nargile tarzı içimde vereceğiniz w oranı çok yüksek gelecektir. Örneğin kanthal a1 tel 0.50ohma vereceğiniz 30w ile ss316l 0.50ohm'a vereceğiniz 30w arasında uçurum fark var :)
hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim kafanızı ağrıttıysam affola bidahaki sarımımı spicada yapıcam :)

üstadlar merhabalar. yeni yeni w modunu birakıp tcye geçmek istedim deneyim olsun diye koştum temco ss316L aldım sarımımı yaptım ateşlemeye bastığım anda pamukta yanık boğazda ağrı oldu şimdi sorum şudur ısı ayarını neye göre yapıyorsunuz w gibi ohm seviyesine göremi yıoksa başka bir mantığı varmıdır :)
TCR işini çözdüyseniz NiFe30 tel tavsiye ederim :)

DL= Direct Lung = Direk Akciğer yada Nargile denebilir
MTL=Mouth to Lung= Sigara gibi içilen önce ağızda sonra akciğerde..

Isı Mod MTL içim tarzında daha uygun bir yöntem. DL de değişiklik arıyorsanız farklı hazır teller var yapılış biçime göre değişiklik gösteren deneyebilirsiniz.

tcr değerini 92 girin hoşunuza gitmezse 88 girin .. ssteli 5 tur aralıklı sarın 0.50-0.55 gibi bir değer verecektir. 16-18w ayarlayın dereceyide 220 C

Geri