azash
Council
Merhaba buharcı dostlar.
Çoğu buharcı dostumda gördüğüm, MTL kullanımda bir süre zaman geçtikten sonra nikotin oranını yavaş yavaş düşürerek sonunda ya nikotinsiz likitlerle zevk için kullanmaya devam etmeleri veya tamamen bırakmaları oluyor.
Ki benim de amacım ve hedefim bu şekilde. (uzun yıllar sürecek olsa da)
Ancak bazı eski kullanıcılarda fark ettiği farklı bir durum var.
Kanthal tel için konuşursak, teli olabildiğince incelterek (30 awg, 32 awg) yüksek nikotine yöneliyorlar.
28 awg ile 12 mg tüketiyorlarsa, 30-32 awg teller ile 15/18 mg lara çıkıyorlar.
Nikotin oranını artırma sebebinin,
ince teller ile daha az buharlaşma ve vücuda alınan nikotinin azalması sonucu, eksilen nikotini tamamlama faaliyeti gibi düşünüyorum.
Ama neden o kadar ince tellere ve görece olarak düşük wattlara (7/8 watt) iniliyor?
Kişisel tercih mi? Yoksa atladığım başka bir nokta mı var?
Çoğu buharcı dostumda gördüğüm, MTL kullanımda bir süre zaman geçtikten sonra nikotin oranını yavaş yavaş düşürerek sonunda ya nikotinsiz likitlerle zevk için kullanmaya devam etmeleri veya tamamen bırakmaları oluyor.
Ki benim de amacım ve hedefim bu şekilde. (uzun yıllar sürecek olsa da)
Ancak bazı eski kullanıcılarda fark ettiği farklı bir durum var.
Kanthal tel için konuşursak, teli olabildiğince incelterek (30 awg, 32 awg) yüksek nikotine yöneliyorlar.
28 awg ile 12 mg tüketiyorlarsa, 30-32 awg teller ile 15/18 mg lara çıkıyorlar.
Nikotin oranını artırma sebebinin,
ince teller ile daha az buharlaşma ve vücuda alınan nikotinin azalması sonucu, eksilen nikotini tamamlama faaliyeti gibi düşünüyorum.
Ama neden o kadar ince tellere ve görece olarak düşük wattlara (7/8 watt) iniliyor?
Kişisel tercih mi? Yoksa atladığım başka bir nokta mı var?