• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara İmplant Tedavisi ve Buhar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arcturus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arcturus

Community
Selamlar,
Yaklaşık 4-5 ay önce dişimi çektirdim. Diş çekiminden sonra sigaranın o bölgeyi enfekte etme riskinden dolayı buhara başladım. Bir nevi diş çekimi buhar için vesile oldu.

Büyük gün geldi, haftaya implant için operasyona gireceğim. Doktorum kesinlikle sigara içmemem gerektiğini söyledi, buharı sorduğumda ise çekimser yaklaştı.

Nikotinin yara iyileşme sürecini uzattığını okumuştum, fakat VG PG ve N bileşenler implant bölgesinde sorun çıkarır mı? İmplant taktıran forumdaşım var mı?
Konu hakkında bilgisi olan herkesi davet ediyorum. Sağlıklı günler ????

7 diş çekimi ve 3 implant yapılırken günde 1 paket sigara içiyordum hatta diş çekimleri ve implant işlemlerinden 20 dakika sonra içiyordum bir sorun yaşamadım. Sigara içerken bir şey olmadı sonra buharlıya geçince de işlemler devam etti yine bir şey olmadı. Yaralar 3 günde kapanıp 6-7 günde tamamiyle iyileşti. İmplantlar kemiğe kaynadı orada da bir sorun olmadı.

VG - PG bir sorun çıkartmaz ama nikotinin durum biraz karışık. Bende sorun olmaması kimse de olmayacağı anlamına gelmez, ben o gereksiz riski almıştım. Doktoru dinlemekte fayda var :)

Geçmiş olsun. Umarım süreç koşu geçer senin adına.

Bir kere yirmiliklerden birini çektirmiştim ve dişçi 2 saat boyunca sigara falan içme demişti. Tabi dinlemeyip içmiştim ve apse yaptı.

Açık yaralarda dikkatli olmak gerekir. Süreci iyi yönetirsin umarım. Bol şans

7 diş çekimi ve 3 implant yapılırken günde 1 paket sigara içiyordum hatta diş çekimleri ve implant işlemlerinden 20 dakika sonra içiyordum bir sorun yaşamadım. Sigara içerken bir şey olmadı sonra buharlıya geçince de işlemler devam etti yine bir şey olmadı. Yaralar 3 günde kapanıp 6-7 günde tamamiyle iyileşti. İmplantlar kemiğe kaynadı orada da bir sorun olmadı.

VG - PG bir sorun çıkartmaz ama nikotinin durum biraz karışık. Bende sorun olmaması kimse de olmayacağı anlamına gelmez, ben o gereksiz riski almıştım. Doktoru dinlemekte fayda var :)
Yalniz degilmisim apcaolu ayni ben ???? (y)

okulda-laughing.gif

Aromalar bana enfekte edebilirmiş gibi geliyor. Dikiş alınana kadar sek nbase tüketeyim diyorum.

Özellikle @krita hocam, enfekte olmamak için uyguladığınız bir yöntem var mıydı?

Açık söylemek gerekirse hiç bir yöntem uygulamadım. Sadece doktorun verdiği antibiyotik ilacı kullandım zamanında o kadar.

Zaten yapabileceğiniz çok bir şey yok. Ya hiç içmeyeceksiniz ya da benim gibi içip bir şey olmaz inşallah diye dua edersiniz :)

Açık söylemek gerekirse hiç bir yöntem uygulamadım. Sadece doktorun verdiği antibiyotik ilacı kullandım zamanında o kadar.

Zaten yapabileceğiniz çok bir şey yok. Ya hiç içmeyeceksiniz ya da benim gibi içip bir şey olmaz inşallah diye dua edersiniz :)
Bugün doktorla konuştum, dedim nikotinsiz ben ben değilim???? Bol gargara yap bir de minimum iç buharı pek bir şey olmaz o zaman dedi.

Dün implantın vidasını taktırdım. 3 saat bekledikten sonra hafif hafif buharlamaya devam ettim. Diş eti iyileşene kadar Majorün hava yüzüğünü çıkarıp yapabildiğim en havadar içimi yapıyorum. Umarım enfekte olmayız????

o değil de bu major hava yüzüğü olmadan bile sıkı????

Dün implantın vidasını taktırdım. 3 saat bekledikten sonra hafif hafif buharlamaya devam ettim. Diş eti iyileşene kadar Majorün hava yüzüğünü çıkarıp yapabildiğim en havadar içimi yapıyorum. Umarım enfekte olmayız????

o değil de bu major hava yüzüğü olmadan bile sıkı????
geçmiş olsun yeğen. umarım en kısa sürede iyileşir :)

Geri