• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara İlk defa coil sardım ve yanık tadı alıyorum

Nickim10Harf

Community
Normalde hep hazır sarılı tel kullanıyordum fakat dual Atomizer kullanmaya başladığım için malum uygun tel ve çift halde kalmamış ilk kez bu akşam bir sarayım bakalım nasıl olacak dedim.

24 awg kanthal A1 tel aldım ve Vape tool uygulamasından 0.60 ohm single ayarlayıp 6 tur sardım 2 adet, decke yerleştirdim fakat çok küçük ve sık geldi gözüme ama yinede taktım, güzelce pamuklamayı yaptım tankı doldurdurdum.
İlk nefeste sorun olmadı fakat pamuktaki likit azaldıkça tat buruk bir hal almaya başladı sonrasında ise yanık pamuk tadı gelmeye başladı. Kullanmayı bıraktım bende

Tellerin arasında hiç boşluk olmadığı için mi böyle oldu, aralıklı bırakmam gerekirmiydi

Bu işin inceliğini bir anlatıverin sayın hocalarım ????

Hocam söylediğiniz durum metal hibrit piller için geçerlidir. Lityum pillerde pil hafızası durumu yaşanmaz.
Lityumlarda yalıtkan katman özelliğini zamanla yitirmeye başlar. Bu da pilin sağlıklı şarj ve deşarj olamayacağı anlamına gelir. Bu da kapasiteyi düşürür.

Pillerin evli olmadığı durumlarda, modlarımızın içinde bulunan balans devresi pillerin aynı anda şarj ve deşarj olması için sürekli olarak çalışır. Balans devreleri normalde çok sayıda komponentten oluşur. Modlarda ise bu işlem daha kısa yollarla ayarlanmaya çalışıldığı için, harici bir balans devresi kadar sağlıklı iş göremeyebilir, çok sıkıya gelirse işi bile bırakabilir. :) Modlara o kadar güvenemediğimizden evli pil kullanmak mühimdir.
bilgilendirme için özellikle teşekkür ederim.(y)

• Beğendim
Tepkiler: url
Olması gereken sarım bu, dry burn yapıldıysa pamuklamadan önceve pamuk çok sıkı sarılmadıysa sarım tamamdır keşke bozmasaymışsınız.
Yok hocam herşey tamam teller çok iyi beraber ısınıyor dryburn yaptım pamukların sıkılık ayarı çok iyi ne sıkı ne gevşek fakat ikinci üçüncü ateşleme den sonra pamukta yanık tadı alıyorum hazır tellerde böyle bir sorun olmuyor besleme sorunu oluyor galiba nedendir bilmem org muji pamuk kullanıyorum bir dahaki sefere Koh gen do saracağım bakalım nasıl olacak

Geri