• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara İlk defa coil sardım ve yanık tadı alıyorum

Nickim10Harf

Community
Normalde hep hazır sarılı tel kullanıyordum fakat dual Atomizer kullanmaya başladığım için malum uygun tel ve çift halde kalmamış ilk kez bu akşam bir sarayım bakalım nasıl olacak dedim.

24 awg kanthal A1 tel aldım ve Vape tool uygulamasından 0.60 ohm single ayarlayıp 6 tur sardım 2 adet, decke yerleştirdim fakat çok küçük ve sık geldi gözüme ama yinede taktım, güzelce pamuklamayı yaptım tankı doldurdurdum.
İlk nefeste sorun olmadı fakat pamuktaki likit azaldıkça tat buruk bir hal almaya başladı sonrasında ise yanık pamuk tadı gelmeye başladı. Kullanmayı bıraktım bende

Tellerin arasında hiç boşluk olmadığı için mi böyle oldu, aralıklı bırakmam gerekirmiydi

Bu işin inceliğini bir anlatıverin sayın hocalarım ????

Bir iki resim yükleyin isterseniz, iki tane takılı ise dual yapar ve 3mm dual 24 ga ohm 0.5 6 civarına düşer, yüksek wat vermiş olabilir ve yetersiz besleme ile yakmış ta olabilirsiniz..

Dryburn yaptınız mı coilleri?

İki coil de eş zamanlı olarak, ortadan dışa doğru ısınıyor mu?

24ga 3mm iç çap ile 6 tur 0.6ohm tek coil, 0.3ohm dual coil çıkması lazım. Ohm'u doğru okuyor mu mod?

Ekli dosyayı görüntüle 28750
Aynen hocam dry burn yaptım telleri düzenledim yani ortadan kenara doğru kızarıyor
Ohm ise doğru hocam

O zaman muhtemelen pamuklama ile ilgili bir sıkıntı var gibi gözüküyor. Ayrık sarımlarda pamuk 2 tur arasında taşma yapabildiği için, fazla pamuklama yapılsa bile bir miktar tolere edebiliyor ama bitişik sarımda haliyle tolere oranı da düşüyor.

Pamuğunuz Prime'mı? Prime ise pamuğu az kullanın. Coilin içinden rahata yakın geçsin. Dışta kalan kısımları iyice tiftikleyip kabartmayı ihmal etmeyin. Besleme deliklerine pamukları yatırdığınızda doldurmuyorsa parça pamuk ilave ederek yoğunlaştırabilirsiniz.

Eğer böyle de çözüm olmazsa tel markanızı bilmiyorum ama telden kaynaklı olabilir. Telden kaynaklı olup olmadığını anlamak için ayrık sarım ile deneme yapabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 28750
Aynen hocam dry burn yaptım telleri düzenledim yani ortadan kenara doğru kızarıyor
Ohm ise doğru hocam
Ekli dosyayı görüntüle 28751

Teller ise bu şekilde hocam

Pamuğu çıkartıp gerdirip aralıklı yapsam olmazmı nasıl olur
Öncelikle sakin ol ve o pilleri bir an önce o cihazdan çıkarıp çift olarak kullanmamaya özen göster. Çift pilli cihazlar özelinde pil evlendirme durumu vardır. 0 piller alınır ve her koşulda birlikte şarj/deşarj edilir ki olası sıkıntıların bir nebze önüne geçilsin. Sorun çıkarabilecek pek çok faktör var, cidden sorun yaşatabilir bu durum.
İkincisi ise Tellerde aman aman bir sorun görünmüyor, sorunu pamukta aramalısın gibi geldi bana.

Ekleme: Son fotoğrafta pamuk biraz gevşek gibi geldi bana. Tellerin içindeki kısım olabildiğine sıkı, besleme havuzuna giren kısım da nisbi daha gevşek olmalı. Pamuğu tele soktuğunuz vakit bir ucundan çektiğinizde telin içinden sıyrılıp gelmemeli. Pamuğu sıkı bir şekilde oturttuktan sonra pamuğun uçlarını cımbız ile seyreltebilirsiniz.

Pamuklamanızı azaltarak deneyin isterseniz. Prime mı kullanıyorsunuz?
Yok hocam Coil Master org. Muji pamuk kullanıyorum ve son 2 sarımlık az bir parça kaldı ondan sonra Geek Vape Koh gen do pamuğa geçeceğim

Fakat bu pamukta hazır tel kullanırken hiç sorun yaşamadım bir kere bile besleme sorunu olmadı el aşinalığından pamuğu çok iyi ayarlıyorum herzaman o konuda da sorun yok
Kullandığım tel ise Temco 24 awg

Yok hocam Coil Master org. Muji pamuk kullanıyorum ve son 2 sarımlık az bir parça kaldı ondan sonra Geek Vape Koh gen do pamuğa geçeceğim

Fakat bu pamukta hazır tel kullanırken hiç sorun yaşamadım bir kere bile besleme sorunu olmadı el aşinalığından pamuğu çok iyi ayarlıyorum herzaman o konuda da sorun yok
Kullandığım tel ise Temco 24 awg

Organik pamuk kullanıyormuşsunuz, şişme de yapmaz aslında onlar. Bitişik sarımların fazla pamuklamaya bağlı toleresi daha düşüktür ayrık sarıma oranla, ondan demiştim. Pamuğunuz zaten zarar gördüyse, üstünde yanık izi olmasa bile kötü tat verebilir. Değiştirmekte fayda var.

Öncelikle sakin ol ve o pilleri bir an önce o cihazdan çıkarıp çift olarak kullanmamaya özen göster. Çift pilli cihazlar özelinde pil evlendirme durumu vardır. 0 piller alınır ve her koşulda birlikte şarj/deşarj edilir ki olası sıkıntıların bir nebze önüne geçilsin. Sorun çıkarabilecek pek çok faktör var, cidden sorun yaşatabilir bu durum.
İkincisi ise Tellerde aman aman bir sorun görünmüyor, sorunu pamukta aramalısın gibi geldi bana.

Ekleme: Son fotoğrafta pamuk biraz gevşek gibi geldi bana. Tellerin içindeki kısım olabildiğine sıkı, besleme havuzuna giren kısım da nisbi daha gevşek olmalı. Pamuğu tele soktuğunuz vakit bir ucundan çektiğinizde telin içinden sıyrılıp gelmemeli. Pamuğu sıkı bir şekilde oturttuktan sonra pamuğun uçlarını cımbız ile seyreltebilirsiniz.
Hocam bir de kullandığım iki pil biri ilk aldığım çakma cihazın içinden çıkan pil Orijinalmiş ama ilk 1 hafta kullandım ve 6-7 ay yattı çekmecede diğeri ise Orijinal kendi aldığım pil aktif olarak kullandım 5 ay falan ama hep moddan şarj ettim pilleri ondan sonra tekli şarj aleti aldım yarım yamalak şarj oldu daha cuma günü 4 lü şarj aleti aldım ve 2 gündür evli olarak şarj oluyorlar ama bu gün dikkat ettim de tam dolu olduğunda ikisi de aynı anda azalıyor sizce bu pillerin bana sıkıntısı olurmu yeni pil almalımıyım sizce

Hocam bir de kullandığım iki pil biri ilk aldığım çakma cihazın içinden çıkan pil Orijinalmiş ama ilk 1 hafta kullandım ve 6-7 ay yattı çekmecede diğeri ise Orijinal kendi aldığım pil aktif olarak kullandım 5 ay falan ama hep moddan şarj ettim pilleri ondan sonra tekli şarj aleti aldım yarım yamalak şarj oldu daha cuma günü 4 lü şarj aleti aldım ve 2 gündür evli olarak şarj oluyorlar ama bu gün dikkat ettim de tam dolu olduğunda ikisi de aynı anda azalıyor sizce bu pillerin bana sıkıntısı olurmu yeni pil almalımıyım sizce
O piller birlikte azalmamış hocam. Esigara da en dikkat etmeniz gereken şey piller. Bir an evvel 2 adet aynı cins pil alıp onları her şartta birlikte kullanmanız. Pil evlendirme ilk kullanımdan itibaren başlar.

O piller birlikte azalmamış hocam. Esigara da en dikkat etmeniz gereken şey piller. Bir an evvel 2 adet aynı cins pil alıp onları her şartta birlikte kullanmanız. Pil evlendirme ilk kullanımdan itibaren başlar.
Yok hocam o piller şarjdaydı çıkarttığımda biri diğerinden eksik dolmuş normalde ikisi de aynı anda azalıyor

Ve pil tavsiyeniz nedir vtc 6 kullanıyorum ben vtc 5a nasıldır hocam siz ne kullanıyorsunuz

Yok hocam o piller şarjdaydı çıkarttığımda biri diğerinden eksik dolmuş normalde ikisi de aynı anda azalıyor

Ve pil tavsiyeniz nedir vtc 6 kullanıyorum ben vtc 5a nasıldır hocam siz ne kullanıyorsunuz
Mtl için vtc6 yada hg2 kafi yalnız dl yahut mekanik mod ise kesinlikle vtc5a derim. Bir amatör kullanıcı olarak mAh ve amper orantısı kuruyorum hocam ben.

Mtl için vtc6 yada hg2 kafi yalnız dl yahut mekanik mod ise kesinlikle vtc5a derim. Bir amatör kullanıcı olarak mAh ve amper orantısı kuruyorum hocam ben.
Hocam aynen bende bir çift vtc 5a düşünüyordum açıkçası ama vtc 6 kullanıyorum fakat Max 60 watt ı geçmem hiç bana sorun olmaz diye düşünüyorum

Ve birde hocam bu piller bana sorun olmaz değilmi ikisinin kullanım sıklığı farklı daha 2 gün önce evli yaptım çift olarak şarj olmaya başladı bunlar ileride sorun yaşatırmı bana

En basiti iki pilden en kötü pilinizin perofrmansını alırsınız. Lion pilerde pil hafızası denilen bir durum meydana gelir. Yaklaşık aynı değerlerde sürekli şarj ederseniz. O değerin altına zor inersiniz. Yani pilin kullanılabilir mah değerini azaltırsınız ve ömrü kısalır.

En basiti iki pilden en kötü pilinizin perofrmansını alırsınız. Lion pilerde pil hafızası denilen bir durum meydana gelir. Yaklaşık aynı değerlerde sürekli şarj ederseniz. O değerin altına zor inersiniz. Yani pilin kullanılabilir mah değerini azaltırsınız ve ömrü kısalır.

Hocam söylediğiniz durum metal hibrit piller için geçerlidir. Lityum pillerde pil hafızası durumu yaşanmaz.
Lityumlarda yalıtkan katman özelliğini zamanla yitirmeye başlar. Bu da pilin sağlıklı şarj ve deşarj olamayacağı anlamına gelir. Bu da kapasiteyi düşürür.

Pillerin evli olmadığı durumlarda, modlarımızın içinde bulunan balans devresi pillerin aynı anda şarj ve deşarj olması için sürekli olarak çalışır. Balans devreleri normalde çok sayıda komponentten oluşur. Modlarda ise bu işlem daha kısa yollarla ayarlanmaya çalışıldığı için, harici bir balans devresi kadar sağlıklı iş göremeyebilir, çok sıkıya gelirse işi bile bırakabilir. (: Modlara o kadar güvenemediğimizden evli pil kullanmak mühimdir.

Geri