• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara İdeal watt değeri nasıl bulunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan comefast
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

comefast

Community
Ben kanthal a1 27ga 5/6 1ohm hazır sarılı tel siparişi verdim, teller geldi fev 4.5s+ ato ve drag gold 157w setupuyla kullanıyorum. İlk taktığım tel 0,92ohm gösterdi modda. İkinci taktığım tel ise 0,80 ohm gösterdi modda. Şimdi mod üzerinde görünen ohm değeri doğru mudur? Ben hazır sarılı aldığım telleri kaç watta kullanmam gerektiğini nasıl bilicem? Yardımcı olursanız sevinirim

Hocam volta bakarsam o zaman 3.7volt için heat flux 270 olmalı buda 17watta eş değer. Simgeside kırmızı oluyor. 16 benim boğazımı parçalıyorsa 17 öldürür????
Kendi değerlerim bunlar hocam
Sizde kullandıkça size uygun değerleri bulursunuz
Ben 1 - 1,2 ohm gibi direnci daha yüksek coiller kullanıyorum bu şekilde kullanınca 3,7 güzel oluyor.

Herkes gorece belirtilen materyalin sunulan kısmına istinaden yorum yapmış affiniza siginarak cok degerli bilgiler verilmis fakat benim sormak istedigim birkac sey olacak
Teli aldiginiz yer neresi?
Marka bilgisi var mi?
Kalitesinden emin miyiz?
Hersey uygun sartlardaysa ;
27 ga 6 tur 2.5 mm sarili bir tel @otgunz hocamin dedigi hususlarda(telin iyi sıkılması bacak boyu vs) problem görünmüyor ise 0.90 ohm altinda bir deger vermemesi gerekir diye düşünüyorum kabaca
Eger bir tel 0.90 bir digeri 0.80 degerde ise bu işte bir terslik yok mudur?
Misalen;
27 ga 2.5 mm 6 tur sarili mx class ekrani ohm degerlerim
Ekli dosyayı görüntüle 48962
Bunu paylasmamdaki amacim ne kadar sararsam sarayim 0.90 altinda bir deger almayisimdandir lutfen yanlis anlamayin
Eger herseye gonlumuz kani ise bu mesajimi yokmuş gibi gorebilirsiniz
Çünkü onceki verilen bilgiler yerinde ve doğrudur
Ayrica izlenmesi gereken adimlari da içerir ????
20201204_233533.jpg

Aynı sarımı yapmışız galiba @MoNoT10

Bu çiğ buhar meselesi nereden çıktı?
Ustat bununla alakalı hem kimyasal hem biyolojik bir surecten bahsederek burada bir es vereyim
Burada yazmam dogru olmayabilir bu sebeple
Esi kaldırdım ????
Uzun uzadiya yazilacak bir mesele esasen ve biraz karışık bir husus bana sorarsaniz
İlaveten ecig ile ilgili herhangi bir calisma olmadigindan bununla ilgili bir veri de yok malesef
Ancak kisaca sundan bahsedeyim
Sivi ve nem olan yerlerde olusmasi muhtemel mikroorganizmalarin barindirdigi bir yasam alaninin bertaraf olmasi icin aromalarin kristalizasyon surecinden yuksek sicakliklarla ani kurtarilmasi iyidir diye noktalayayim
Biraz karışık mevzular ????

Sivi ve nem olan yerlerde olusmasi muhtemel mikroorganizmalarin barindirdigi bir yasam alaninin bertaraf olmasi icin aromalarin kristalizasyon surecinden yuksek sicakliklarla ani kurtarilmasi iyidir diye noktalayayim
Biraz karışık mevzular ????
???? Dernekte komutanla bardak muhabbetine döndüm ben. ???? Şaka bir tarafa, teşekkür ettim. Görüyordum bu tabiri, ama ner’den çıktığını kestiremiyordum.

Hocam ben direk volt değerine bakarim
Kişisel olarak 3.6 ile 4 volt arası değerlerde tüketirim
Genelde 3,7
Üstat bu aralık çok kısıtlı bobin tipine isabet ediyor. 30ga ve üzeri teller ile de tamamen geçersiz kalıyor.

Peki heat flux en düşük kaç olmalı? 160dan aşağısı önerilmiyor. 160-200 olmalı deniyor

Siz, kendinize göre belli bir standart oluşturana kadar yaptığınız her sarımı Steam engine sitesinden kontrol edin.

Aldığınız bobin yani 27ga kanthal 6 tur 2.5 çap bobin bana göre asla 10 watt kullanılmaz. O bobini ben 13-14 watt altında çalıştırmam.
Ayrıca bu bobinin ısı kapasitesi yüksek ve siz "10 watt ile memnun oluyorum daha yüksek watt ile boğazım tahriş oluyor" diyorsanız daha ince teller kullanmanız gerekekir. Işin aslı kullandığınız bobine göre enerji vermektir. Böylece yapılan bobinden Optimum verim alınır. Yani bu tuhaf bir tabir olacak ama 1.2 motor ile 1.8 motorun ihtiyaç duyduğu yakıt gibi düşünün.

Düşük watt ile içerebilmeniz şunu da düşündürüyor. kullandığınız likitin nikotin oranı size fazla geliyor bile olabilir. Kaldı ki Fev zaten boğaz vurumu ile meşhur bir atodur.

Heat flux değerimi kullandığım likit türüne göre 180 ila 240 derece gibi ayarlıyorum. Gerçi şimdi bu değerlerden ziyade damağımın keyfine bakıyorum. (Ileride herşey yerine oturunca sizde de aynısı olacak)
aslında hazır satin almak yerine çeşitli tip ve kalınlıkta teller alsanız ve kendiniz sarım yapsanız çok daha iyi hakim olursunuz öldü. Ayrıca bu heat flux olayını uygun teller ile sıcaklık kontrol modunda her sıcaklığın nasıl bir his verdiğini de tecrübe edersiniz.

Üstat bu aralık çok kısıtlı bobin tipine isabet ediyor. 30ga ve üzeri teller ile de tamamen geçersiz kalıyor.

Siz, kendinize göre belli bir standart oluşturana kadar yaptığınız her sarımı Steam engine sitesinden kontrol edin.

Aldığınız bobin yani 27ga kanthal 6 tur 2.5 çap bobin bana göre asla 10 watt kullanılmaz. O bobini ben 13-14 watt altında çalıştırmam.
Ayrıca bu bobinin ısı kapasitesi yüksek ve siz "10 watt ile memnun oluyorum daha yüksek watt ile boğazım tahriş oluyor" diyorsanız daha ince teller kullanmanız gerekekir. Işin aslı kullandığınız bobine göre enerji vermektir. Böylece yapılan bobinden Optimum verim alınır. Yani bu tuhaf bir tabir olacak ama 1.2 motor ile 1.8 motorun ihtiyaç duyduğu yakıt gibi düşünün.

Düşük watt ile içerebilmeniz şunu da düşündürüyor. kullandığınız likitin Nik* oranı size fazla geliyor bile olabilir. Kaldı ki Fev zaten boğaz vurumu ile meşhur bir atodur.

Heat flux değerimi kullandığım likit türüne göre 180 ila 240 derece gibi ayarlıyorum. Gerçi şimdi bu değerlerden ziyade damağımın keyfine bakıyorum. (Ileride herşey yerine oturunca sizde de aynısı olacak)
aslında hazır satin almak yerine çeşitli tip ve kalınlıkta teller alsanız ve kendiniz sarım yapsanız çok daha iyi hakim olursunuz öldü. Ayrıca bu heat flux olayını uygun teller ile sıcaklık kontrol modunda her sıcaklığın nasıl bir his verdiğini de tecrübe edersiniz.
Evet hocam nikotin zaten fazla geliyor onun farkındayım. Belli bir puftan sonra ellerde karıncalanma ve baş dönmesi yapıyor. Bide watta gelince ben olayı anladım. Tel bilgilerini girip heat fluxu 180-220 arası yapınca sağlıklı bir içim elde ediliyor. Benim telin bilgilerini girdiğimde 180 hest fluxta 11watt gösteriyor buda beni rahatsız etmeyen bi değer

Modunuz üzerinden volt değerine bakarak maximum 3.7 volta kadar istediğiniz watta içebilirsiniz. Neden 3.7 volt peki derseniz de bu vol değerinden sonrası kullandığınız telin üzerinde bulunan kimyasalları solumanıza sebebiyet verecektir. Yani çok tehlikelidir. Geçmemenizi tavsiye ederim

Geri