• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Yardım | Esigara İdeal watt değeri nasıl bulunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan comefast
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

comefast

Community
Ben kanthal a1 27ga 5/6 1ohm hazır sarılı tel siparişi verdim, teller geldi fev 4.5s+ ato ve drag gold 157w setupuyla kullanıyorum. İlk taktığım tel 0,92ohm gösterdi modda. İkinci taktığım tel ise 0,80 ohm gösterdi modda. Şimdi mod üzerinde görünen ohm değeri doğru mudur? Ben hazır sarılı aldığım telleri kaç watta kullanmam gerektiğini nasıl bilicem? Yardımcı olursanız sevinirim

Tatmin etmeyen veya rahatsızlık veren, uç güç değerlerinden kaçınarak? Farklı bir dille, (çok) düşük veya (çok) yüksek güç değerlerinden uzak durmak kaydıyla, belli güç aralığında deneme yapıp, kişisel ve ideal değerleri bulmak derdim. Şu teli sardım, 10-14 W aralığında, 12.5W hoşuma gitti gibi.

Tatmin etmeyen veya rahatsızlık veren, uç güç değerlerinden kaçınarak? Farklı bir dille, (çok) düşük veya (çok) yüksek güç değerlerinden uzak durmak kaydıyla, belli güç aralığında deneme yapıp, kişisel ve ideal değerleri bulmak derdim. Şu teli sardım, 10-14 W aralığında, 12.5W hoşuma gitti gibi.
Hocam aynı telin biri nasıl 0,90 verip diğeri 0,80 veriyor? Normal mi bu? Bide drag gold 157w modum var. Mod üzerindeki görünen ohm değerine göre mi işlem yapmalıyım? Dış Bağlantı
Bu siteye bilgileri girdim ama hedef direnç olayı ne anlamadım. Mod üzerinde görünen direnci mi soruyor?

Hocam aynı telin biri nasıl 0,90 verip diğeri 0,80 veriyor? Normal mi bu?
Kurulumla ya da atomizerle ilgili bir sorun yoksa, normal değil derdim ben. ????‍♂️ Bu konuda detaylı bir bilgim olmadığı için, bu sorunun cevabını tecrübeli kullanıcılardan almak lazım.

Şu başlık var,

Sorunuz için, başlığı açan, @url ’yi de etiketliyorum, size yardımcı olabilir diye.

Kurulumla ya da atomizerle ilgili bir sorun yoksa, normal değil derdim ben. ????‍♂️ Bu konuda detaylı bir bilgim olmadığı için, bu sorunun cevabını tecrübeli kullanıcılardan almak lazım.

Şu başlık var,

Sorunuz için, başlığı açan, @url ’yi de etiketliyorum, size yardımcı olabilir diye.
Bu yazıyı okudum hocam, verilen siteyede gittim. Hedef dirençe ne yazcam onu anlamadım. Galiba modun gösterdiği ohm değerini yazıyorum. Bende @Anton hocamı etiketliyim o mutlaka biliyodur

Sarımdaki vida sıkma oranı, telin vida/kutup yerlerine nasıl ve ne kadar temas ettiği, hava/ortam sıcaklığı gibi değişkenler modda okunan direnci değiştirebiliyor üstadım. Isı içimi yapmadığınız sürece 10 watt ile başlayıp memnun kaldığınız değere kadar yükseltebilirsiniz. Elbette kontaklama varsa yani 0.9ohm sardığınızı bildiğiniz bir teli 0.2ohm falan görmüyor da mod, 0.8-1.0ohm arasında bir değer alıyorsanız dediğim yöntem işinizi görür. Zaten dikkat edin muhtemeldir yarım gün sonra 0.88ohm gibi bir yere çıkar okunan değer.

Yok rğer 0.9ohm hazır sarılmış bobini 0.1-0.3ohm arası okuyorsanız kontaklama vardır, muhtemel tel bacakları doğru sabitlenmemiştir vida yerine yahut vidaya.

Üst değer bulmak da kolay ama zahmetli :( atomizerin yapısına göre artık pamuğu besleyemeyip yaktığınız yahut dudağınızı yakacak kadar ısıttığınız yahut modunuzun maksimum watt'ına dayandığınız yahut en tehlikelisi pilinizin maksimum amper değerini aştığınız nokta :D

Keyifli buharlar dilerim @comefast üstadım :)

Sarımdaki vida sıkma oranı, telin vida/kutup yerlerine nasıl ve ne kadar temas ettiği, hava/ortam sıcaklığı gibi değişkenler modda okunan direnci değiştirebiliyor üstadım. Isı içimi yapmadığınız sürece 10 watt ile başlayıp memnun kaldığınız değere kadar yükseltebilirsiniz. Elbette kontaklama varsa yani 0.9ohm sardığınızı bildiğiniz bir teli 0.2ohm falan görmüyor da mod, 0.8-1.0ohm arasında bir değer alıyorsanız dediğim yöntem işinizi görür. Zaten dikkat edin muhtemeldir yarım gün sonra 0.88ohm gibi bir yere çıkar okunan değer.

Yok rğer 0.9ohm hazır sarılmış bobini 0.1-0.3ohm arası okuyorsanız kontaklama vardır, muhtemel tel bacakları doğru sabitlenmemiştir vida yerine yahut vidaya.

Üst değer bulmak da kolay ama zahmetli :( atomizerin yapısına göre artık pamuğu besleyemeyip yaktığınız yahut dudağınızı yakacak kadar ısıttığınız yahut modunuzun maksimum watt'ına dayandığınız yahut en tehlikelisi pilinizin maksimum amper değerini aştığınız nokta :D

Keyifli buharlar dilerim @comefast üstadım :)
İşte aradığım tecrübe. Sağolun hocam yani 0.8-0.9 fark vermesi çok önemsencek bişey değil? Büyük ihtimalle vidaya tam oturtamadım. Yada 2.teli taktığımda teli cımbızla sıkıştırdım az buçuk. Ondanda olabilir mi? Sonuçta 2.tel takışım. Zamanla alışacağım. Peki steam enginede 13watt için yazıyor. Hedef direnç kısmına modda görünen değeri mi yazmalıyım? Düşük wattada kullanmak istemiyorum çünkü çiğ buharında zararı varmış. @otgunz

İşte aradığım tecrübe. Sağolun hocam yani 0.8-0.9 fark vermesi çok önemsencek bişey değil? Büyük ihtimalle vidaya tam oturtamadım. Yada 2.teli taktığımda teli cımbızla sıkıştırdım az buçuk. Ondanda olabilir mi? Sonuçta 2.tel takışım. Zamanla alışacağım. Peki steam enginede 13watt için yazıyor. Hedef direnç kısmına modda görünen değeri mi yazmalıyım? Düşük wattada kullanmak istemiyorum çünkü çiğ buharında zararı varmış. @otgunz

Rica ederim üstadım, o watt'ta ilk ateşleme sert gelebilir yahut besleme problemi yaşayabilirsiniz. Atomizer coil'leri yahut RTA ise sarımınız Prime olurken (çalışmaya alışırken) ilk etapta 11watt gibi buhar veren ancak teli ve pamuğu (coil'de de bunlar var malum) yormayacak bir watt uygundur (0.8-0.9ohm dirençli bir bobin için). Misal birkaç saatlik kullanım sonrası 12-13-14-15watt şeklinde arttırabilirsiniz moda girdiğiniz ayarı. Pamuk çbuk kuruyorsa, atomizer çok ısınıyorsa yukarı çıkmazsınız. Kısa süre sonra zaten bu seti/setup'ı kullanmayı sevdiğiniz bir watt ayarına alışırsınız. O 13watt ibaresi bir nevi genel/uygun kullanım için fikir versin diye üstadım.

Bu arada benim deneyimime göre buharlamada nihai hedef buhar yorumunuzdur. Watt ve volt pil maksimum amperi (güvenlik için) ve dirence göre (sağlık için) belirlenir fakat bu değerlere göre elde edilecek buharın serinliği/sıcaklığı, vurumlu/vurumsuz olması, azlığı/çokluğu yine belirli bir aralıkta (atomizerin karakteristiği de etki ederek) belirlenir. Misal aynı atomizerden aynı direnç ile 11watt'ta az ve serin buhar alırken (görece), 15watt"ta sıcak ve bol buhar alabiliriz. Tercih içim zevkinize göredir üstadım, güvenli olduktan sonra illa şu ya da bu değer diyemeyiz diye düşünüyorum naçizhane.

Son düzenleme:
Rica ederim üstadım, o watt'ta ilk ateşleme sert gelebilir yahut besleme problemi yaşayabilirsiniz. Atomizer coil'leri yahut RTA ise sarımınız Prime olurken, çalışmaya alışırken ilk etapta 11watt gibi buhar veren ancak teli ve pamuğu (coil'de de bunlar var malum) yormayacak bir watt uygundur (0.8-0.9ohm dirençli bir bobin için). Misal birkaç saatlik kullanım sonrası 12-13-14-15watt şeklimde arttırabilirsiniz moda girdiğiniz ayarı. Pamuk çbuk kuruyorsa, atomizer çok ısınıyorsa yukarı çıkmazsınız. Kısa süre sonra zaten bu seti/setup'ı kullanmayı sevdiğiniz bir watt ayarına alışırsınız. O 13watt ibaresi bir nevi genel/uygun kullanım için fikir versin diye üstadım.

Yani steam enginedeki değer coili bir kaç saat kullandıktan sonra, tel kendine geldikten sonraki değer. Doğru anladım değil mi? Benim tek takıldığım nokta gereğinden düşük watta kullanıp çiğ buhar soluyup kendime zarar vermek istemiyorum. Şimdilik 10watta kullanıyorum. 15-16 ya yaklaştıkça. Boğazımı parçalayan bir vurum oluyor. @otgunz

Herkes gorece belirtilen materyalin sunulan kısmına istinaden yorum yapmış affiniza siginarak cok degerli bilgiler verilmis fakat benim sormak istedigim birkac sey olacak
Teli aldiginiz yer neresi?
Marka bilgisi var mi?
Kalitesinden emin miyiz?
Hersey uygun sartlardaysa ;
27 ga 6 tur 2.5 mm sarili bir tel @otgunz hocamin dedigi hususlarda(telin iyi sıkılması bacak boyu vs) problem görünmüyor ise 0.90 ohm altinda bir deger vermemesi gerekir diye düşünüyorum kabaca
Eger bir tel 0.90 bir digeri 0.80 degerde ise bu işte bir terslik yok mudur?
Misalen;
27 ga 2.5 mm 6 tur sarili mx class ekrani ohm degerlerim
image.jpg
Bunu paylasmamdaki amacim ne kadar sararsam sarayim 0.90 altinda bir deger almayisimdandir lutfen yanlis anlamayin
Eger herseye gonlumuz kani ise bu mesajimi yokmuş gibi gorebilirsiniz
Çünkü onceki verilen bilgiler yerinde ve doğrudur
Ayrica izlenmesi gereken adimlari da içerir ????

@comefast üstadım @MoNoT10 üstadım malzeme türü ve kalitesi konusunda çok haklı bu arada, ben tamamen ideal durumda, her birinin kalitesinden ve standartlarından emin olduğumuz eş malzemeden 2 tel için yazdım. Özellikle de Watt modunda kullanıma uygun, Kanthal ve nikel malzemeler gibi malzemelerden hazır sarılmış yahut bizim sardığımız teller için.

Eğer en başta da kısaca değindiğim şekilde ısı içimine uygun bir malzemedense teller yahut standart olup olmadığı güvenemiyorsak böyle sonuçlar olabilir. (Kanthal A1 olarak belirttiğiniz için malzeme türü ile ilgili açıklamam sizin durumunuzda konu dışı kalıyor eğer aldığınız tellerin malzemesine güvenebiliyorsanız üretici/marka ve aldığınız tedarikçi açılarından).

Ayrıca mod'un çipsetinde yahut 510 bağlantısında da çeşitli sorunlar olabilir direnci farklı okumaya sebep olabilecek. Benim yukarıda bahsettiğim genel direnç değişimi çoğunlukla taze bir hazır coil'in yahut sarımınızın başında, atomizer prime olana dek oluşan ve çoğunlukla düşük dirençten yükseğe doğru seyreden değişimler.

Eğer denediğiniz ve aynı paketten 0.9 olarak çıkmış 2 hazır coil'in biri tüm gün 0.9, diğer tüm gün 0.8 değerini veriyorsa bu normal değil kesinlikle. Ben kusuru tellerde arardım açıkçası. Mod'a kusur bulmak için birden fazla mod ile sağlama yapmak lazım diye düşünüyorum.

Bu arada evet tam yorumunuzda bahsettiğiniz şekilde anlatmaya çalışmıştım üstadım. 10 watt altında çok az ve hafifçe boğazınızı uyaran/tahriş eden bir buhar alıyorsanız o çiğ buhardır benim deneyimlerime göre. Yavaşça watt yükselttikçe "sweet spot" tam kıvamında diyebileceğimiz bir buhar miktarına ve yumuşak içime ulaşırız. O noktadan daha da yüksek watt kullanırsak elbette sizin yaşadığınız gibi boğaz vurumu artar, buhar sıcaklığı ve miktarı da artar. Atomizerin deck ve hava akışı tasarımına bağlı olarak besleme sorunları da yaşamaya başlayabilirsiniz ayrıca. Bu durumda kullandığınız coil'lerin sweet spot'u en az 10 watt en çok 15 watt gibi düşünebilirsiniz kendi deneyiminize göre.

MTL'e döndüğümden beri 4 yıldır MTL RTA atomizerler kullanıyorum Kanthal A1 ile 29-26ga arasındaki kalınlıklarda, 10 watt'ın altında çiğ buhar yüzünden, 13 watt'ın üstünde buhar sevdiğimden fazla ısındığından geçmedim mesela. 0.9-1.3ohm aralığının dışına da pek çıkmam direnç olarak. Fikir verebilir diye eklemek istedim, yanlış anlaşılmasın benden hem içim türü hem tel türü hem sarım çeşidi hem de atomizer sayısı bakımından çok çok deneyimli üstadlarım var sorduğunuz sorunun benzerlerini daha önce yöneltip çok faydalı cevaplar aldığım :) Vaktim çok bu ara, yazasım geliyor :)

Son düzenleme:
Hocalarım evet hazır sarılı tel kullanıyorum. Güvenilir yerden aldım. Rezistanswire’den aldım. Büyük ihtimalle teli düzgün takamadım. Çünkü teller geldiğinde bacaklar farklı yöndeydi. Fev atoma takmak için mecburen bacakları aynı yöne getirmem gerekiyor büyük ihtimalle aynı yöne getirmeye çalışırken üst üste falan geldi herhalde. Neyse sorum şu. İdeal heat flux kaç olmalı? Araştırmama göre 160 idealmiş.

Hocalarım evet hazır sarılı tel kullanıyorum. Güvenilir yerden aldım. Rezistanswire’den aldım. Büyük ihtimalle teli düzgün takamadım. Çünkü teller geldiğinde bacaklar farklı yöndeydi. Fev atoma takmak için mecburen bacakları aynı yöne getirmem gerekiyor büyük ihtimalle aynı yöne getirmeye çalışırken üst üste falan geldi herhalde. Neyse sorum şu. İdeal heat flux kaç olmalı? Araştırmama göre 160 idealmiş.
Tel Bacaklarını aynı yöne getirmeye çalışırken coili bir tur azaltmış olabilir misiniz?

Yani steam enginedeki değer coili bir kaç saat kullandıktan sonra, tel kendine geldikten sonraki değer. Doğru anladım değil mi? Benim tek takıldığım nokta gereğinden düşük watta kullanıp çiğ buhar soluyup kendime zarar vermek istemiyorum. Şimdilik 10watta kullanıyorum. 15-16 ya yaklaştıkça. Boğazımı parçalayan bir vurum oluyor. @otgunz
Sarınca ilk 10 watta kısa kısa ateşle hocam pamuğu takmadan önce
Pamuklamayi yapıp içmeye başlayacağında 12 wattan içmeye başlarsın 16 watta kadar deneyerek begendigin değerde içersin
Watt olayında çok değişken var likitteki aromalar bile içim keyfini watta aralığını değiştirir
Bazı likitler sizin coilde 12 watta keyif verirken bazı likitler daha yüksek değerlerde keyif verir.
Tabi alt limitleri tavsiye ederim daha soğuk buhar olacağı için
Sıcak buhar dış etlerine sakıncalı

Sarınca ilk 10 watta kısa kısa ateşle hocam pamuğu takmadan önce
Pamuklamayi yapıp içmeye başlayacağında 12 wattan içmeye başlarsın 16 watta kadar deneyerek begendigin değerde içersin
Watt olayında çok değişken var likitteki aromalar bile içim keyfini watta aralığını değiştirir
Bazı likitler sizin coilde 12 watta keyif verirken bazı likitler daha yüksek değerlerde keyif verir.
Tabi alt limitleri tavsiye ederim daha soğuk buhar olacağı için
Sıcak buhar dış etlerine sakıncalı
Hocam olayı çözdüm. Tel bilgilerimi steam engineye girdiğimde bide heat fluxu 160 yaptığımda 10watt gösteriyor. Buda benim rahat ettiğim watt zaten. Benim asıl öğrenmek istediğim düşük watta çiğ buhar içmemek. Çünkü epey zararlıymış

Hocam olayı çözdüm. Tel bilgilerimi steam engineye girdiğimde bide heat fluxu 160 yaptığımda 10watt gösteriyor. Buda benim rahat ettiğim watt zaten. Benim asıl öğrenmek istediğim düşük watta çiğ buhar içmemek. Çünkü epey zararlıymış
Sizin coil 10 watta çiğ buhar vermez
Oradaki watt aralığına göre hangisi içiminize uygunsa keyifle kullanirsiniz

Geri