• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Öneri İstiyorum? | E-Sigara Hangi Klon Markasını Tercih Edersiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Türk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Türk

Council
Çok anlamıyorum bu klon markalarının ( ulton, shenray, coopervape vs) hangisi nedir, ne değildir. Hangisi diğer klonlara daha kalitelidir gibi hususlarda anlayan yada tecrübe eden arkadaşların bol bol yorum yazmasını ümit ediyorum. :)

Oyla 0
Ürüne göre değişmekle beraber, klon ürünlere bu kadar kötü gözle bakmıyorum hele hele BF Rda konusunda. High-End kullanacağız diye dünya paralar dökmek bilemedim..

Isı mod kullanılmıyorsa tc içim yapılmıyorsa klonlar çok fazla üzmez diye düşünüyorum. Öyle klonlar var ki, orjinalinin üretim hatalarını kapatıyordu, Russian %91 misal.

Eskiden klon üreten bazı firmalar artık üretmiyor
Hotcig gt2 mesela baya iyiydi.

Ben pek kullanmıyorum klon ürün. Bir ara coppervape skyline denemiştim. Bana denk gelende bir sıkıntı vardı sanırım. Şimdilerde flasha niyetleniyorum klon alayım diye ama 2 aydır hala niyetteyim.

@Turk cahiller yaaa ??????

Sen en iyi kloncu ne dersen türkiyenin ilk klonunu deneyen @Koba ilber bilgehan ağabeyimizin anılarını canlandırırısın ?

Dip not : bir kere klon elime geçti gus zest v2 allem ettim kullem ettim ne eylediysem adam edemedim :) sonra dedim ki amannnn boşver orjinal varken klonda neymiş :) o gündür bu gündür klona yanaşmıyorum :):):):):)
Gus zest v2 çok illet birseydi yav :D valla ceryanli sigarayı bırakıp alkole başlayacaktım ben arkadaşım kullanmam için göndermişti hemen ertesi gün dedim gurban olan al şunu benden üzerinede 50tl vereyim kargoda benden :D

Hocam qp Juggerknot'u bilmiyorum ama benim qp Fatality'imden çok memnunum. Malzeme kalitesi, vidalamalı/geçmeli noktaları, hava ayar yüzükleri (iki tane var bunda), oring'leri kaliteli ve dayanıklı; ince detaylarıysa birebir. Farkı ULTEM görünümlü plastik driptip ve tanktan anlaşılıyor, onları da güvenemediğimden kullanmadım. Normal camını ve elimdeki 810 driptiplerden birini taktım kullanıyorum. Bacanın vidasını söküp 4ml ya da uzatma kitiyle 6.5ml olarak kullanırkende herhangi bir sorun yok. Aromasından ve kullanımından ben memnun kaldım.

Ama asıl fark FeV'lerde gösteriyor kendini; YFTK 4.5, Shenray 4 ve 4.5 var şu an elimde. SubTwo gözle görülür biçimde diğerlerinden daha iyi duruyor, çapak hiçbirinde yok ama metal işleme izi dahi yok SubTwo'da, doğrudan görünmeyen kısımlar dahil. İkincisi SubTwo orijinali gibi daha kalın/etli görünen bir çelik malzeme kullanmış, orijinalle SubTwo'yu yanyana koyduğumda ayıramadım. Shenray ve YFTK'nın yanma odasının içine bakarak (metal işleme izleri duruyor) hafifliğe ve kullanılan metalin inceliğine bakılarak direk ayırabiliyorsunuz. V4'ün üzerinde logo/yazı yok ve orijinali ile karşılaştırmadım ama çok bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Tecrübelerim bu yönde, tavsiyem değil. Çünkü qp Juggerknot benimde isteyip henüz almadığım bir atomizer :). Al derim kötü çıkar, üzülürüm. Sonuçta SubTwo'nun Taifun GT2 klonları var, inanılmaz sorunlu deniyor ae'deki yorumlarda. Fiyat riske edilebilir ise sizin açınızdan, söyleyin gelsin bakalım derim arkadaş olarak :).
Bende o kadar fev 4.5 ilanı arasından ytfk olsun diye diğerlerini es geçiyordum, demekki fevlerde ytfk kral değilmiş.

Diğer markaların ilanlarına bakmaya başlayayım o zaman :)

Dip not: fev 4.5 için shenraya kötü diyor kullananlar

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

:) çok sevdiğim konu

1- Tobeco Kayfun v4
2- Hcigar Taifun GT2 / GT
3- İnfinity Taifun GT2
4-Havecig Hussar
5-Ulton Flash v4.5s
6-Ehpro Kayfun 3.1
7-YFTK Karma RDA 18mm
8-SXK Kayfn Prime
9-YFTK Skyline
10-Coppervape İntegra

Genelde YFTK, Coppervape ve SXK klonları başarılı oluyor. Benim denediklerim içinde hiç üzmeyen YFTK klonu atomizerler oldu. Halen aktif olarak YFTK klonu Troya Mv2 ve Zest V2.2 urs kullanıyorum ve memnunum. Kıyaslayabileceğim Troyanın orjinali de var elimde, orjinalinde kullanılan malzeme daha tok ve güven veriyor ama klonunda işçiliği çok iyi torna izi vs.. yok tertemiz, içim kaliteleri aynı diyebilirim. Aklıma gelen mesela Doggystyle alınacaksa bence SXK tercih edilmeli çünkü coil altı hava girişi daha dar bırakılmış, daha sıkı içim sunuyor vs... Klon markalarının tercihini atomizer özelinde değerlendirmek daha doğru olur.

Denedigim klonlarda iscilik temiz gibi ama genel olarak o-ring sorunu var.
Hepsini yazayim referans olur en azindan (tabi ayni uretici olsa da klonlarin birbirinden farkli cikmalari da olasi)

YFTK - Prime (O-ring dahil cok iyi cikti, elimdeki en sorunsuz klon)

YFTK - EVL reaper V3 (iscilik yiv-set gayet iyi, oringler berbat, degistirince kullanir oldu)

YFTK - Atmizoo Tripod (edindigim en rezil klon, Oringleri berbat, hele cam tanki tutan kisminin alternatif oringleri bile yok piyasada, deck kisminda da ayni rezillik soz konusu, elimdeki diger atolardan deneye deneye uygun oringleri denk getirince kullanilir hale geldi ama yine de sorunsuz diyemem)

SXK - Integra (Genel olarak malzeme kalitesi iyi. Alttan dolumda hic sorunu yok. Fakat ustten dolum sikinti. o kisimdaki oring likitle islatilsa bile cok siki bir sekilde top-cap i tutuyor ve sokmeye calisinca baca ile birlikte elime geliyor ayrica likit kontrolu de kullanilmaz hale getiriyor.

Ulton - Fev 4.5 + Kisaltma kitli full set (Bir sure yogusan yada sicrayan likitin deck kenarlarindan sizma yapmasini engelleyemedigim icin kullanamamistim ama sonrasinda deck'teki 2 oringi 0.5mm kalini ile degistirdim ve pamuklamayi farkli kullaninca sorunu astim. Uyumsuzluklara gelince kisaltma kitini yanma odasina takarken yivlerde tutukluk yapmasi, bacayi sokmeye yarayan paraya benzeyen pulun kisaltma kitine uymamasi vs)

Aliexpress'te Coolvape diye bir satış mağazası kendi markasını ve thunderhead creations diye klon ürünler satıyor. Fev 4.5 s+ ve kayfun 5 siparişi verdim. Bu markalar ile deneyimi /bilgisi olan var mı ?

Hadi İlber'liğimi konuşturayım,

İlk kloncu Tobeco adlı firmadır. İlk klonlanan üründe Yunan Kir Fanis'in carto tanklarıdır.
Dünya'da böyle, bizde durum nasıl?
Türkiye'deki ilk klonu deneyen benim. Klonlanan ürün Vision firmasının Vivi Nova tankı. Ankara'da yapıldı.
Laf aramızda ilk üreticilerimizin de üretimlerinin referansı klondur. Yine bu cihazlarda garibim Yunan Kir Fanis'in tankları klonlanmıştır.
En iyi klon üreticiler o dönemde, Hcigar, Rainbow, Ehpro benim hatırlayabildiklerim.
Bu arada meşhur Smok firması da ilk mekanik mod kloncusudur. Sigelei ise onun yancısıdır.

Benden bu kadar, şimdiki zamanda ise iyi değil bence, kötü yapanı bulmak meziyet...
bu mesaj ilberlik değil ki üstad . Camianın Dinazoru olduğunu apaçık ilan etmişin:D

Aliexpress'te Coolvape diye bir satış mağazası kendi markasını ve thunderhead creations diye klon ürünler satıyor. Fev 4.5 s+ ve kayfun 5 siparişi verdim. Bu markalar ile deneyimi /bilgisi olan var mı ?
son donemde 7 ato aldim coolvape'ten. genel olarak urunlerini kalitesiz buldum. 2 urunde buyuk sorunlar vardi. eger sozunde durursa yeniden yollayacak. detaylari da "en son ne aldin" konusunda paylasmistim.

urunden urune sorunsuzluk ve kalite degisiklik gostermekte ama sahsen belki aksesuar haric bir daha ato vs falan almam o dukkandan.

benim denemelerime göre. her marka farklı ürünlerde iyi olabiliyor. şu marka hepsinde iyidir diyemiyorum. bazı atoları yftk güzel yaparken bazısını sxk diğerini coppervape sub two yapabiliyor. o yüzden almadan önce araştırmak kullanıcı yorumlarına bakmak lazım. denediklerimde tilemahos klonu coppervape iyiydi, doggy de sxk. fev 4.5 de sub two.

Eskiden yazdığım konuya yeni yorum, Eski Klonlarlar yenileri arasında gerçekten fark var. Fakat her ürün farklı bir üreticide daha kaliteli olabiliyor. Hem materyal hem işçilik hemde gerçeğe yakınlık. Hatta işi ileriye götürenler de yok değil.
Daha dün @sotw ile konuştuk Coopervape skyline ve Armed iyiler bide bende Ubertooth uta v2 var hiç fena değil, eski gerçek sxk ürünleri gt3 ve mini si, kayfun klonları iyiler. Benim için 2012 den elektronik milat sayarsak çıktığı zamandan buyana Gt2 orjinali görmedim ama Hotcig iyi, Kf v4 infiniti leri orjinal yerine koyanlar da oldu. Bitane steamtribe klonu lpv2 vardı, baya beğenmiştim. Rusian %91 mesela orjinal den iyi özellikleri barındıran zaten klon olmayan siyahı harikaydı. Son 3 adet klonum YFTK LİTE 2019 ve 4.5fevleri çok sevdim. Bitane sxk prime vardı arkadaş el koydu. Hiç unutmayacağım subtwo Kf v4 alüminyum dan deki ile berbattı "seni hiç unutmayacağız süt oğlan" ????
O my god, çok yazmışım, daha ne klonlar geldi geçti, shenray lar, kbright lar sxk lar vapesoon lar vs.. Ama Hiç kullanmadığım ulton üretici var.. Ha pardon yftk ya ulton cap takmıştım sayılırsa ????

Kesinlikle atomizere göre öne çıkan klon markası değişiyor.

Mesela birçok kişinin bu başlıkta son sıralara koyduğu shenray ın dome 3 klonu benim bugüne kadar gördüğüm en iyi klon atomizer. İşçiliğine hayran kalmıştım. Bu kadar zor bir atomizeri (dağınık halini gören ne demek istediğimi anlar) bu kadar uyumlu parçalarla taklit edebilmek şapka çıkarılacak bir hareket.

Ulton un flash ı diğerlerinden biraz daha önde.

Sxk nın haku venna sı gayet güzel

YFTK nın dvarwlarını beğeniyorum. Flash ta en sevmediğim klon YFTK

Liste uzar gider. En iyi klon markası diye genel bir marka bence yok. Atomizere göre öne çıkan klonlar var.

Bende konuya şu açıdan yaklaşmak istiyorum . Genel kanıya göre, bazı klon markalar üretimlerini belli bir veya birkaç yerde makine,ekipman,işçi v.s. açısından fason olarak yaptırıyorlar. Çin ve benzeri birçok ülkedeki şartları bildiğimiz için bu da gayet normal aslında. Ancak şu var ki aynı ürünün farklı markalardaki klonlarının ölçüleri birbirinden tamamen farklı ,Bu da demek oluyor ki fason üretim yaptırmak isteyen her firma kendi ölçülerini,çizimlerini kendi bünyelerinde hazırlıyorlar. Bunun yanında malzeme kalitesini de kendileri belirliyorlar.

Ana soruya gelirsekte en iyi klon üreticisinden ziyade , yapacağı ürünü orjinaline en sadık kalarak çizen,yorumlayan mühendis,kalıpçı v.s. (çin de işler biraz değişik işliyor) ön plana çıkıyor. Tabi ki malzeme kalitesi önemli , firma ürününe güvendiği zaman genelde bundan da kaçınmıyor.

Geri