genelleme açısından soruyorum hocam, genele vurulduğu zaman , genel kanı olsun diye.Aslında karışık bir konu; Coppervape'nin Skyline'si, Ubertoot'u, Spica Pro'su çok iyi örneğin. Hatta Spica Pro'sunu deneyince klon değil bu dedim. Ama SubTwo klonlarına kalitesiz diye bulaşmıyordum, yakın dönemde qp Fatality RTA ve FeV 4.5 klonlarını edinince gördüğüm şey diğer klon üreticilerinden daha özenli ve sağlam klonlar ürettikleri oldu. Oring bile değiştirmek gerekmiyor bu adamların klonlarında. Yine Ulton, YFTK ve meşhur SXK'nın değişik ürünlerde değişik başarıları var.
Sanırım hangi klon markası iyidir diye sormaktansa alınacak ürüne karar verip, o ürünü hangi markanın iyi klonladığını araştırmak daha mantıklı.
genelleme açısından soruyorum hocam, genele vurulduğu zaman , genel kanı olsun diye.
Şimdi anladım hocam, kusura bakmayın . Benim sıralamam:
SubTwo = ULTON = YFTK > SXK > Shenray gibi olurdu, atomizere göre değişmekle birlikte. Cyan diye bir marka daha var hiç denemedim.
Aynı üretici farklı kaliteleri üretiyor ve faklı isimlerde sürüyor aslında,
bide 1 kalite YFTK ikinci kalite YFTK gibi durumlarda var..
Tamamen şans, yada satıcılar anlamadıklarından veya
kandırma amaçlı marka belirtiyor..
Sonuçta aracı ali amca bunlardan ihracat faturası istemiyor..
Elimde shenray clone qp juggerknot mini var fakat bir tane daha almak istiyorum. Silver rengi AliEx’te kalmamış sadece SubTwo clone var.
SubTwo tırt diye biliyorum @serbest hocam, tavsiye ediyor musun?
Hocam qp Juggerknot'u bilmiyorum ama benim qp Fatality'imden çok memnunum. Malzeme kalitesi, vidalamalı/geçmeli noktaları, hava ayar yüzükleri (iki tane var bunda), oring'leri kaliteli ve dayanıklı; ince detaylarıysa birebir. Farkı ULTEM görünümlü plastik driptip ve tanktan anlaşılıyor, onları da güvenemediğimden kullanmadım. Normal camını ve elimdeki 810 driptiplerden birini taktım kullanıyorum. Bacanın vidasını söküp 4ml ya da uzatma kitiyle 6.5ml olarak kullanırkende herhangi bir sorun yok. Aromasından ve kullanımından ben memnun kaldım.
Ama asıl fark FeV'lerde gösteriyor kendini; YFTK 4.5, Shenray 4 ve 4.5 var şu an elimde. SubTwo gözle görülür biçimde diğerlerinden daha iyi duruyor, çapak hiçbirinde yok ama metal işleme izi dahi yok SubTwo'da, doğrudan görünmeyen kısımlar dahil. İkincisi SubTwo orijinali gibi daha kalın/etli görünen bir çelik malzeme kullanmış, orijinalle SubTwo'yu yanyana koyduğumda ayıramadım. Shenray ve YFTK'nın yanma odasının içine bakarak (metal işleme izleri duruyor) hafifliğe ve kullanılan metalin inceliğine bakılarak direk ayırabiliyorsunuz. V4'ün üzerinde logo/yazı yok ve orijinali ile karşılaştırmadım ama çok bir fark olduğunu düşünmüyorum.
Tecrübelerim bu yönde, tavsiyem değil. Çünkü qp Juggerknot benimde isteyip henüz almadığım bir atomizer . Al derim kötü çıkar, üzülürüm. Sonuçta SubTwo'nun Taifun GT2 klonları var, inanılmaz sorunlu deniyor ae'deki yorumlarda. Fiyat riske edilebilir ise sizin açınızdan, söyleyin gelsin bakalım derim arkadaş olarak .
Hadi İlber'liğimi konuşturayım,
İlk kloncu Tobeco adlı firmadır. İlk klonlanan üründe Yunan Kir Fanis'in carto tanklarıdır.
Dünya'da böyle, bizde durum nasıl?
Türkiye'deki ilk klonu deneyen benim. Klonlanan ürün Vision firmasının Vivi Nova tankı. Ankara'da yapıldı.
Laf aramızda ilk üreticilerimizin de üretimlerinin referansı klondur. Yine bu cihazlarda garibim Yunan Kir Fanis'in tankları klonlanmıştır.
En iyi klon üreticiler o dönemde, Hcigar, Rainbow, Ehpro benim hatırlayabildiklerim.
Bu arada meşhur Smok firması da ilk mekanik mod kloncusudur. Sigelei ise onun yancısıdır.
Benden bu kadar, şimdiki zamanda ise iyi değil bence, kötü yapanı bulmak meziyet...
O ilk üretilen klon tanklardan var mı elinizde hocam?
Satılıksa ömolması lazım,
Malzeme kalitesi açısından dl için atomizerler klon alınmamalıÇok anlamıyorum bu klon markalarının ( ulton, shenray, coopervape vs) hangisi nedir, ne değildir. Hangisi diğer klonlara daha kalitelidir gibi hususlarda anlayan yada tecrübe eden arkadaşların bol bol yorum yazmasını ümit ediyorum.