• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | E-Likit Halo Orjinal Aroma ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gazi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gazi

Community
Merhabalar,
Konusunu bulamadım o yüzden buradan sormak istedim.
Uzun zamandır kullandığım orjinal Tribeca likiti'nin aromasını bulunca yerli bir sitede çok sevindim. Hemen alıp kaliteli bir nbase (3M) ile denedim fakat sonuç maalesef hüsran oldu :( Orjinal ile alakası yok..
Deneyen var mıdır acaba ? Sorun bende mi merak ediyorum.

Şimdiden zaman ayırıp fikir belirten herkese teşekkür ederim.

İyi forumlar, sağlıklı buharlar...

Orijinalde farklı bir efektor var. Ben üç şişe demledim. Birinde vape wizard birinde cotton candy denedim. Birebir tutturamadım.
Yine de klon aromalardan güzel
Ben orijinalde de hep aynı tadı yakalayamiyordum açıkçası. O yüzden hüsran olmadı ama black note gibi likite daha yakın aroma cikarsalar iyi olurdu

Orjinalinin demlenme şekli, süreci ve içindeki başka katkılar sebebiyle faklı olabilir üstadım. İlk aklıma gelen bu.
Daha deneyimli üstatlar yardımcı olabilir bu konuda.
Belki de üstat, ama büyük bir hevesle alıp uzun uzun demleyip de rda'dan ilk nefesi alınca insan bir mutsuz oluyor o miss gibi Tribeca tadını alamayınca :(
Neyse bulmak da zorlaştı ama orjinal likite devam ederim artık ben de..

Orijinalde farklı bir efektor var. Ben üç şişe demledim. Birinde vape wizard birinde cotton candy denedim. Birebir tutturamadım.
Yine de klon aromalardan güzel
Ben orijinalde de hep aynı tadı yakalayamiyordum açıkçası. O yüzden hüsran olmadı ama black note gibi likite daha yakın aroma cikarsalar iyi olurdu
Öncelikle fikir belirttiğiniz ve bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Efektör eklemek hiç gelmedi aklıma, elimdeki hazır demlenmiş likite bir miktar cotton candy ve bir miktar da kavruk çerez ( adınız yazmak zor geldi acetly olan ) ekleyip biraz daha bekleyim bakalım..

Orijinal şişede miydi aroma? Çünkü bildiğiniz üzere, iyileri tenzih ederek ata sporudur bizde çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane faaliyeti. Şu an yine ciddi tağşiş ve ürün bozma dönemindeyiz.
Herhangi bir kontrol sağlamadım ama güvendiğim ve uzun zamandır alışveriş yaptığım bir tedarikçi.
Herkesçe bilinen bir tedarikçi, kimsenin günahını almak istemem.

Orijinal şişede miydi aroma? Çünkü bildiğiniz üzere, iyileri tenzih ederek ata sporudur bizde çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane faaliyeti. Şu an yine ciddi tağşiş ve ürün bozma dönemindeyiz.
Benim ilkeden aldıklarım orijinal siseydi, sanırım bizde de dinner lady satan Denizlili bir arkadaş var forumda, ondan da orijinal şişe lemon tart aroma aldım.

ama dinner lady Halo ve aklıma adı gelmeyen black note hariç tüm likit üreticileri aromalarda bir şeyi eksik veriyor. Likit oluyor bu tribeca diyorsun ama orijinalde farklı bir şey olduğunu hissediyorsun. Hani bu his değil sadece, tat olarak da o eksiklik var. Ama kalkıp da ry4u fazla veya karameli baskın diyemiyorsun, direkt bir veya birden fazla değişiklikle aromalarini satıyorlar.
Dinner lady orijinal şişe aromalarini da aldım. Hayır dinner lady zaten her batch tadı az buz değişen likit, aroma hali de likit hali gibi bu sefer limonata tadı daha önden geliyor diyebiliyorum ancak.

Benim halolar içinde prime 15 , Malibu ve tribeca favorim. Ama tütün ağırlıklı bir şeyler alacak olsam pamuk değişimini dert etmesem black note serisinden şaşmam

Bence böyle aromaları alanlar likiti bire bir tutturacağı hayaline kapılarak alışveriş yapmasın.

200ml demledim, orjinali gibi olmasa da çok yakın diyebilirim. Ama nbase de püf nokta pg ağırlıklı olması, yani ben 80pg 20vg gibi demledim. Zaten orjinalde de full pg kullanıyorlar (high vg versiyon hariç) sonuç olarak orjinali değil ama evyaplardan iyi diyebilirim
Ben nihai oran 50/50 40/60 70/30 olacak şekilde demledim. Merck , sigma vg ile denedim. Başka bir şey eksik bence.

Konuyla pek bir alakam yok fakat belki yardımcı olabilir diye eklemek istedim. Kullanılan PG, VG ve nikotin, en az aroma ve aroma oranı kadar önemli. Yapılan seçim, sonucu hissedilir şekilde değiştirebilir. Niye yaptığım likitler piyasadaki hazır likitler gibi değil sorusunun bir bölümü bununla alakalı denebilir.

Hocam açık ve net endüstriyel olarak üretilen likitleri adamlar mg hesabına göre ve farklı efektörler ile yapıyor karıştırma ve demleme yöntemleri bile farklı likit konusunda çok profesyonel değilseniz normaldir zaten aynı ayarda hiçbir zaman olmaz

Bilmediginiz tedarikciden hic bir sey almayin. Baksaniza koskoca Keyf i bile kandirmisl aracilar :))) Sahte Vampire Vape DIY kit konusu patladi diger mahallede..
Okudum az once, buyuk patlamis. Alip kullanan arkadaslara uzuldum. Burada olmadigi icin konusmak dogru olmaz ama neden atesli esaretinden kurtulmaya calisan insanlarin sagligiyla oynarsin be adam.

Hocam açık ve net endüstriyel olarak üretilen likitleri adamlar mg hesabına göre ve farklı efektörler ile yapıyor karıştırma ve demleme yöntemleri bile farklı likit konusunda çok profesyonel değilseniz normaldir zaten aynı ayarda hiçbir zaman olmaz

Karıştırma kısmına katılıyorum, daha doğrusu izledikleri homojenleştirme işlemine. Farklı metotların uygulandığı bilinen bir durum. Raflarda yerini almadan önce yapılan dayanıklılık gibi testler, aroma üzerinden yapılan limit testleri, vs., gibi şeylerin de paylaşıldığını, ya da en azından, bahsinin geçtiğini hatırlıyorum.

Amatörce kendin-yap’la uğraşanlar bir noktadan sonra bu tip şeyleri tartışmaya da açmışlar —çok ciddi fikir ayrılıklarının yanında, kullanıcının kişisel olarak muhakeme süzgecinden geçirip karar verebilmesi için de sağlam kaynak var. ‘Nasıl karıştırayım?,’ ‘her zaman uzun bir olgunlaşma süreci önerilir mi?,’ vs., gibi sorular mesela ilk göze çarpan ateşli tartışma konuları.

Efektör kısmına katıldığımı söyleyemem. Size atfen demiyorum kesinlikle, fakat, bu bir kavramdan ziyade, genelde küçültücü bir tabir olarak kullanılıyor yerli platformlarda —hatta neredeyse bir tabu.

Kurabiye aromalı likit yapmak isteyen birine %0.5 AP kullanabilirsiniz deyince, “hocam ama efektörler sağlığa zararlı” şeklinde bir cevap almak olası. Oysa kullandığı aromanın bileşenlerine baksa zaten AP yüklemesi olduğunu pekâla görebilir —gibi.

Farklı bir açıdan bakarsak, bu tabunun bir pazarlama metodu olarak da kullandığını görmemiz mümkün. Uç noktalardaki, buharın ilk dönemlerinde uygulanmış yahut günümüzde uygulanan, durumları ayrı tutuyorum yine de.

Uzadı...

Sıradan bir kendi-yap-sever olarak, okuduklarım ve deneyimlerim sonucu şunu belirteyim. İyi bir likit için, bence, homojen karışım, nötr nikotin/vg/pg, ve tabi ki de, limitlerinde kullanılmış iyi bir tarif gerekiyor.

Konudan ve başlıktan bağımsız, laf lafı açar şeklinde yazıverdim hızlıca ve kısaca:)

Turşu bidonları geliyor gözümün önüne :)
Ticarette etik sonradan edinilecek bir şey değil. Bir firma içinden sinek çıkan likit üreten firmayla ortak çalışıyorsa, müşteriye it köpek çekip hatalı nikotin oranlı ürün satan firmayla ortak çalışıyorsa onda da bir pislik vardır der uzak dururum.

Geri