İskeletor
Community
Sürekli açık bırakmak için değil hocam, makinenin başında beklememek için sordum. Makineyi çalıştırıp 15-20 dk sonra almak istersem içinde su kalmayacak, normal ketıl veya ısıtıcılar gibi susuz kaldığında yanar mı diye tereddüt ettim.Hocam merhabalar,
Denleme işlemi bittikten sonra makineyi açık bırakmanızın bi sakıncası yoktur. Alt ısıtma devrede kalır.
Ama şöyle birşey var, demlendikten sonra kahvenin ısınmasına devam ettirmek kahve lezzetinde düşüşe sevep olur.
Teşekkür ederim hocam.ha yok yok sıkıntı olmaz hocam. eğer makinada alt üst benzeri bi fonksiyon varsa (tahminimce yoktur) bi sıkıntı yaşamazsınız. hatta misal veriyorum yarım saat sonra soğuduğunu varsayarsak açtığınızda demlikteki kahveniz ısınır su yok ise
Bende bu aralar araştırıyorum böyle bir makine. Nedir ne değildir bir bilgim olmadığımdan araştırma aşamasındayım.programlı bi makine almayı düşünüyorum bende
mesela sabah 7ye programlayayım
o demlesin kahveyi
kahve aromalarıyla bende mis gibi uyanayım
uyanınca hazır içeyim
aslında en lezzetlisi en ucuz yöntemBende bu aralar araştırıyorum böyle bir makine. Nedir ne değildir bir bilgim olmadığımdan araştırma aşamasındayım.
Diğer arkadaşlar da tavsiye edebileceği bir makine varsa öğrenmek isterim.
merhaba, eğer otomatik kapanması yoksa ve siz kapatmayı unutursanız cam hazne (demlik) çatlıyor.(tecrübe ile sabit)İyi günler arkadaşlar, fotoğrafta görünen makine ile ilgili bir sorum olacaktı.
Su haznesinde su bittiğinde makineyi manuel kapatmak mı gerekiyor? Makineyi kapattığım zaman cam hazne altındaki ısıtıcı da çalışmıyor.
aslında en lezzetlisi en ucuz yöntem
bu french pressmi ne deniyor
sıcak su kahve sonra demlemeyi az bekle presle
bende dandik bir filtre kahve makinesi var goldmaster
zamanında özenip aldım pek sevmedim
ya iyi bir bütce ayırarak sağlam bir makine almalı
yada en ekonomiğe kaçıp french press
belki french pressi yanlıs yazdım yada yanlıs kullandım kusura bakmayın
adını tam anımsayamadım
Hocam bu tarz makineden 1 tane alın, 1 tanede zaman ayarlı prizlerden alın. İşinizi fazlasıyla görür, 3-4 sene önce sabahları ketıl için kullanıyordum.programlı bi makine almayı düşünüyorum bende
o demlesin kahveyi
uyanınca hazır içeyim
Bir v60 da bana hediye geldi filtre kağıdıyla birlikte. Yanında da neredeyse toz gibi çekilmiş bir starbucks kahvesi. Evdeki çaydanlıkla hallediyorum su dökme işini ama oluyomu bilmem kahve ölçüsünü de 4 tatlı kaşığı kadar koyuyorum. Başladık bir yola ama ne kadar doğru ne kadar yanlış hiç bilmiyorum. Hassas terazi almayı düşünüyordum zaten o aklımda. Ama şu barista kettle ı dedikleri ibibiği alttan uzun gelen şeyden almalı mı onu çözemedim.bende bu noktada V60 ve 3. nesil kahve denemeleri ile geliyorum. El Salvador, panama, geisha, bulabilirseniz Blue Mountain falan baya baya keyifli bir deneyim haline geliyor. Termostatlı ısıtıcı hassas terazi, seramik öğütücü ile.
tipi hosuma gidiyorBir v60 da bana hediye geldi filtre kağıdıyla birlikte. Yanında da neredeyse toz gibi çekilmiş bir starbucks kahvesi. Evdeki çaydanlıkla hallediyorum su dökme işini ama oluyomu bilmem kahve ölçüsünü de 4 tatlı kaşığı kadar koyuyorum. Başladık bir yola ama ne kadar doğru ne kadar yanlış hiç bilmiyorum. Hassas terazi almayı düşünüyordum zaten o aklımda. Ama şu barista kettle ı dedikleri ibibiği alttan uzun gelen şeyden almalı mı onu çözemedim.
Bu v60 olayı bildiğimiz filtre kahve makinesinin manuel hali. Suyu makine yerine biz döküyoruz yani. Ama evde bir elektronik saat ayarlı bir filtre makine olması rahat olur. Sizin dediğiniz gibi şöyle sabah şu saatte hazır olsun desek o kendi ayarlasa bizde kalkıp hazıra konsak. Mis !tipi hosuma gidiyor
bende de az elektronik hastalıgı var
sırf o yuzden alabilirim
gecenlerde hiç ihtiyacım yokken
konveksiyonel ısıtıcı almıştım
içini falan söküp bakayım diye
elektrikli soba benzeri birşey
Bir v60 da bana hediye geldi filtre kağıdıyla birlikte. Yanında da neredeyse toz gibi çekilmiş bir starbucks kahvesi. Evdeki çaydanlıkla hallediyorum su dökme işini ama oluyomu bilmem kahve ölçüsünü de 4 tatlı kaşığı kadar koyuyorum. Başladık bir yola ama ne kadar doğru ne kadar yanlış hiç bilmiyorum. Hassas terazi almayı düşünüyordum zaten o aklımda. Ama şu barista kettle ı dedikleri ibibiği alttan uzun gelen şeyden almalı mı onu çözemedim.
Bu v60 olayı bildiğimiz filtre kahve makinesinin manuel hali. Suyu makine yerine biz döküyoruz yani. Ama evde bir elektronik saat ayarlı bir filtre makine olması rahat olur. Sizin dediğiniz gibi şöyle sabah şu saatte hazır olsun desek o kendi ayarlasa bizde kalkıp hazıra konsak. Mis !
programlı bi makine almayı düşünüyorum bende
o demlesin kahveyi
uyanınca hazır içeyim
Ben V60 ile yola devam ederim abiiiTembeller sizi ????
Su kolayligi isteyen bir bunye, kahvenin hazir oldugu saatte yataktan da kalkmaz bence ????