• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Anket Favoriniz Hangi Tel?

Favori Teliniz

• Kanthal

• Nife

• Tungsten

• Zirconium

• Titanyum

• SS

• AlienClapton Fused Clapton ve Özel Üretimler

• Mesh

• Nikel

• Gümüş

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
ilk defa titanium sarıyorum
temco 28ga 2.5 çap 8 tur hafif aralık
0.54 ohm 200c 17w
buhar çok serin buhar çıkışı güzel
aroma oldukça az
boş çekiyorum gibi bir hissiyata kapılıyorum buharı üflediğimi görmesem ateşleyemiyorum sanıcam
içimi daha sıkılaşmış hissediyorum yanaklarım içeri yamuldu
majörle çıktım test sürüşüne
sizce her şey yolunda mı titanium böyle bir şey mi
mirage dna75c titanium 1 de pufluyorum

edit:beslemeyi olabildiğince açtım aroma çok az arttı ama yeterli değil
bilenlerden yorum bekliyorum
@sotw gördüm sende var ti..

Son düzenleme:
0.54 ohm 200c 17w
aroma oldukça az
boş çekiyorum gibi bir hissiyata kapılıyorum buharı üflediğimi görmesem ateşleyemiyorum sanıcam
Hocam bir terslik olmali
Sariminizdan bir tur dusurebilirsiniz ayrica pamuk tc kullanimda coili tam doldurmali yine de cok sıkı olmamasina dikkat edin ve en önemli kısım besleme bu yeterli olmadiginda randimanli olmayacaktir
2.5 cap sarimlarda major icin söylüyorum coilin disinda likit deliklerine yerlestireceginiz kisimdaki pamuktan bir miktar kirpma yapmaniz beslemeyi rahatlatacaktir
Su an iste oldugum icin gosteremesem de bir sekil yardimiyla paylasim yapacagim birazdan bu sekilde daha anlasilir olur umarim

0.54 ohm 200c 17w
aroma oldukça az
ohm 0.49-0.50 gibi cikmasi lazim. eger dogru okuyorsa 9 tur sarilmistir. tel profili ve tcr dogrulugunu da kontrol etmekte fayda var.
200 C biraz dusuk, 5er derece arttirarak bir bak hocam ben 240-250 ye kadar ciktigim oluyor kullandigim atoya gore. watt 20-22 gibi ayarlarsan daha iyi olur zaten sicaklik kontrol oldugu icin fazla gucun onemi yok.

@MoNoT10 pumuk biraz gevşek bile olabilir çok sıkmadım belki açıp çok az daha kesebilirim uçlarını
@murcix ohm ben ateşledikçe yeniden okutursam yükseliyor steam engine 17w 200c dediği için burdan başladım puflamaya şimdi dereceyi wattı arttırıcam yavaştan

7BD78CA8-B044-4623-8341-C8B92E3E5DE8.jpeg
ustteki sekilde pamugun numaralandirdigim kisimlarindan kirpma yapip sonrasinda likit kanallarina yerlestirme yapıyorum ben ve hic problem yasamadim
Bir diger konuda dereceyi ayarladiktan sonra watti yuksek tutmanizin size bir dezavantaji yoktur yani 25-30 watt larda kullanabilirsiniz ve hatta birakin watt oyle kalsin
,icim keyfinize gore
Sadece dereceyi dusurup artirin boyle kullanimda daha iyi oldugunu kendinizde hissedeceksiniz zaten

test diye tankın 3/1 ini doldurmuştum bitmek üzere bitince pamuğu bir de öyle deneyim telefonda anlatsan bu kadar net olmazdı @MoNoT10 hocam resimli anlatım harika oldu teşekkürler ????(y)
220c 20wattayım buhar ılıdı aroma çok daha arttı ama bahsettiğim sıkılık devam ediyor @murcix hocam teşekkürler (y)
Dedigim gibi watta cok takilma hocam dedigim aralikta kullan o nasil olsa gucu istenen sicakliga regule edecek onemli olan keyif aldigin sıcaklık...
Rica ederim yardimci olabildiysem ne mutlu ????

test diye tankın 3/1 ini doldurmuştum bitmek üzere bitince pamuğu bir de öyle deneyim telefonda anlatsan bu kadar net olmazdı @MoNoT10 hocam resimli anlatım harika oldu teşekkürler ????(y)
220c 20wattayım buhar ılıdı aroma çok daha arttı ama bahsettiğim sıkılık devam ediyor @murcix hocam teşekkürler (y)

Cozulmus olmasina sevindim, afiyet olsun ;)

TC olayina yeni basladiysan @url ustanin yazisini tavsiye ederim. Bilgi edinilmesi gereken ve bilerek kullanilmasi cok daha keyifli bir mevzu TC.

Geri