• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Anket Evyap Likit Hazırlarken Kullandığınız Aroma Oranı Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Koba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Evyap Likit Hazırlarken Kullandığınız Aroma Oranı Nedir?

• %25 üstü aroma kullanıyorum

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    90
En fazla % 5 aroma kullanıyorum mix aromalarda. CDD tütünlerde %1. Yeni başladığımda 6 ay kadar aroma peşinde koştum. Son 1,5 yıl sek nbase kullanıyorum. Arada değişiklik olsun ve kendimi şımartayım diye iki üç günde bir aromalı içiyorum.

FA ya da CDD ile tekil demlemelerde %1-3 arası kullanıyorum tavsiye edilen oranlara bakarak. Bıkkınlık verdiği için karışım yapmayı bıraktım, DIY kitlerle devam ediyorum. Onlarda da geldiği haliyle demliyorum, çok yoğun olursa -ki genelde öyle oluyor benim için- seyreltiyorum.

mixlerde tavsiye edilen oranlari kullaniyorum ama genelde 100ml demleme yaptigim icin %12 koy diyorsa %10 koyuyorum sayet aroma 10ml ise :)
kendi yaptiklarimda da genelde oran %10-15 arasi.

@Katot teknik ilginc. Bir benzerini ben de cok begenmedigim likitlerle yapiyorum.

misal:
pancake almis demlemistim ama tek basina cok anlamsiz geldi.
turkiyeden aldigim naughty nuts. fazla sert ve yavan gelmisti, keyifli bulmamistim
Farkli bir markanin virginia tutunu cok fazla yapragimsi bir tat oldugu icin yine severek tuketemiyordum
flavourah turkish tobacco tek demlemistim tam olarak neye benzedigini denemek icin. cok hafif.
hazir algidim bir likit honey wood tobacco, guzel ama cok hafif.
fire cured virginia - icerken cok lezzetli ama cikan koku fena :)

ornekleri pekistirecek olursam
-naughty nuts a pancake karistirip yumusattim ve damak tadima uygun ve hatta nefis oldu.
-virgina ile turkish karistirip yine cok begendigim bir likit olustu.
-wood tobacco ile yine virgina ve ustune az fire-cured ilavesi ile cok harika bir karisim oldu.

gecmiste kalan ve aklima gelmeyen bunun gibi ornekler var.

Bu hazir likit karisimlari sonucunda cope attigim likit neredeyse yok denecek kadar az. yoksa yukarda saydiklarimin hepsi copu boylardi ama aksine hepsi cok sevdigim karisimlar haline donustu.

Üretici ile satın aldığım yerin verdiği değerlerin ortalamasını alıp kullanıyorum. Yalnız birkaç aroma bunun dışında örneğin: soho... Bu tip durumlarda da kullanıcıların zevklerine güveniyorum ona göre demliyorum.

mesajini görünce aklima geldi 2 ml soho 2 ml graham cracker sölediğim teninkle 3.5 ay bekleme süresi 3 sohoya 1 graham olacak şekilde 1 2 damla swetner ile denemiştim ictiğim en iyi trebica olmuştu soho ilke kimya graham craker mixleden almistim yukardaki verdiğim tabacco da karisimlarda bu iki firmanin kombinasyonuydu ..bu teknikle cok güzel karisimlar buluna biliyo tek önemli nokta bi ajanda bulup yazmak 300 e yakin deneme yaptim çok farkli mixler buldum ama hic birini yazmadim aklimda kalanlari kariştirdim heba oldu hepsi belki denemek isteyen olur en önemli kisim muhakkak not etmek..

SC grubu, solo %0.25-%5, karışımlar içinse toplam oran en fazla, istisnalar hariç, %5. (INW için de benzer kullanım oranlarında çalışmıştım bir dönem)

TPA, CAP, FW gibi aromaları destek olarak kullanıyorum. Solo için %7-%10, kendi içlerinde karışım için %10’a kadar çıktığımı hatırlıyorum.

FLV benim için biraz sinir bozucu(ydu)????‍♂️ Bazı aromalarında +/- %0.25 bile fark yaratabiliyor(du). Yorum üzerinden deneye deneye yahut tavsiye yönünde kullanmıştım.

Yabancı dilde “enhancer” diye geçen, geliştirici/dönüştürü aromaları, genel olarak, %0.25-%1 arası kullanıyorum.

Süper kuvvetli aroma diye tabir edilen farklı markalara ait aroma kullanımlarında %99.9 başarısız olduğumu hatırlıyorum. Oranı batasıcalar grubu bunlar benim için:)

yüksek pg kullandığım için tavsiye edilen minimum aromayı kullanıyorum
pg yüksek olunca minimum aroma gayet yeterli oluyor
Oldu ki biraz tatsız geldi.Tc ile ss316 veya direk watt modda mtl clapton kullanarak aromayı daha iyi hissetmeye çalışıyorum
Önceliğim her zaman daha az aroma kullanımı
Farklı tellerde benim için aromada boğulmak değilde alamadığım aromaları biraz daha belirginleştirmek.
Değilse 27-28 ga kanthal yada ni80 her işimi görür.

içerik önemli bende %3ü gecmeyi pek sevmezken aroma oranı pg ile sıvılaştırılmış yoğun pgli aromalarda , sek vgli Nik* koyup aroma kullanım oranımı taa %3 den 30lara tasımıştım
Artık çok ön yargılı değilim oranlara
Halbuki ben geçmişte %1 , 2-3üde geçiyorsa pü kaka diyordum
Birilerinin söyledikleri benim için önemli değil(ön yargılı değilim),%10 geçtimmi likit şerbete dönüyor tad ve zevk alamıyorum,bu yüzden geçmiyorum.

Son düzenleme:
Birilerinin söyledikleri benim için önemli değil(ön yargılı değilim),%10 geçtimmi likit şerbete dönüyor tad ve zevk alamıyorum,bu yüzden geçmiyorum.
Hocam likit içeriğine bakmak şart
Bu konuda bende çok ön yargılıydım inewara aromalarında %3ü gecsem şerbet olurdu
bazı aromalarda %20yi gördüm çok severek tükettim
örnek soho
adamlar aroma bağlamak için pg basmış
bende nikotinli vg ile karşılık verip mutlu oldum

Hocam likit içeriğine bakmak şart
Bu konuda bende çok ön yargılıydım inewara aromalarında %3ü gecsem şerbet olurdu
bazı aromalarda %20yi gördüm çok severek tükettim
örnek soho
adamlar aroma bağlamak için pg basmış
bende nikotinli vg ile karşılık verip mutlu oldum
Hocam tabiki içerikte önemli ama tad zevk meselesi olduğu için aşırı şeyler benim gibi insanların keyfini bozuyor bu yüzden azami limitim %10.Ben çoğu zaman sek nbase kullanıyorum.????

Son düzenleme:
Hocam tabiki içerikte önemli ama tad zevk meselesi olduğu için aşırı şeyler benim gibi insanların keyfini bozduğu için azami limitim %10.Ben çoğu zaman sek nbase kullanıyorum.????
en kral sensin hocam imrendim
bende 3 chem nbaseye elimden geldiğince bu bünyeye zorluyorum
maliyet ideal doyum yüksek ve sert,sanki ateşli gibi pis alangirli bir tadı var ama olacak
o tam olursa Tanrıda izin verirse 28 awgden kalın teli elime sürmeyeceğim
13650 ufacık modla sert nbase 2lisi günü kurtaracağım

Geri