• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Anket Evyap Likit Hazırlarken Kullandığınız Aroma Oranı Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Koba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Evyap Likit Hazırlarken Kullandığınız Aroma Oranı Nedir?

• %25 üstü aroma kullanıyorum

Oy: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    90
en çok kullandığım
fe aromalar %1.5 duruma göre 1
tfa %6.5 duruma göre 5
diğer aroma markalarına bu ikisi kadar alışamadım
ama genel olarak üzerinde yazanın en alt limiti ya da ondan da daha azını kullanıyorum
mix yada klonlar için alt ve üst limit varsa ortalamasını demliyorum
az aroma ile amacım hem kendimi korumak hem de tad duyumu geliştirmek için böyle bir yol alıyorum

edit: genelde aromaları tekil 30ml demleyip tankta karışım yapıyorum aslında karıştırıp demlemek daha oturaklı tatlar verebilir belki ama
böylece hem her tankta kafama göre mixler oluşturabiliyorum hem de tanktaki 4mli tüketirken tadın arada değişimi hoşuma gidiyor

Simdi farkettim yeterince aciklayici olmamis
Mixlerde alt limit ne ise onu kullanirim ust limitten kullanmam genelde,fazla olmasından iyidir benim icin
Cdd uzun zaman once denemistim pek icime sinmedi ancak fe aromalarini begendigim icin bunlari kullandigimda ise %1 olarak demlerim mixlersem oran artiyor haliyle ????☺️

aldigim aromalari 2ml ölçüsünde 30 ml cam şişede tekil olarak demliyorum..genelde tek tekil almiyorum 3 4 tane recete varsa kafama yatan o içerikteki aromalari alip ayni anda demliyorum..1 ay max bekliyorum..recetedeki aroma orani kadar demledigim likitten sişeye koyup 5 7 yada 10 ml lik mix likitimi yapmiş oluyorum..hatta oranlarla oynamak daha kolay oluyo bu şekilde..

mesela diyelim

tfa ry4 %8
tfa wanilya swril %4
tfa sweet cream %3

bi tabacco recete var elimde 10 ml dolum aroma aldim her aromadan 2 ml 30 ml şişeye ve üstüne nbase hafif bosluk kalicak sekilde demliyorum.özellikle tipa ve kapak kullaniyorum asla kapagı acmiyorum taki recetedeki süre kadar yada kendi belirledigim süre dolana kadar..sonra bu 3 şişeden diyelim örnek 30 ml şişede demledigim tfa ry4 ten recete degerinin yarisi 4 ml alip 10 ml bos aroma şişesine koyuyorum sonra wanilya swril recete degeri yarisi olan 2 ml cekip ayni aroma şişesine koyuyorum sweet ceramdan gene reçete değeri 1.5 ml şişeden alip 10 ml aroma şişesine koyuyorum calkalayip ister hemen deniyorum istersem 1 gün bekletiyorum..taban aromalari alip 2 ml demli elimin altinda bulundurursam her zaman istedigim receteyi istedigim anda deneme imkani buluyorum..30 ml şişe damlalikli ise 10 ml aroma şişelerinin kapak ve tipalari uyuyor onlara takip kullaniyorum..bu demledigim tekil aromalar tipali ve kapakli şekilde serin ve karanlik bi yerde graham crackerden örnek vereyim malum bekledikce rengi epey koyulasir ..asla bozulmuyor zaten elinin altinda hazir olunca her gördügün receteyi deniyor değiştiriyorsun cokta bekleme durumu olmuyor..en son rast gele yaptigim fakat iki tekil aromayadi farkli firmadan aldigim sonraki denemelerimde bir türlü ayni tadi bulamadigim yani buyük ihtimal bi tanesinde mytol yada swetner vardi tatliydi çünkü denememi yazayim...2 ml ry4 2 ml graham cracker clear 2 ml coconat 1 ay bekleme 4 ml coconat 3 ml ry4 1 ml graham cracker e liquid france supremenin %80 benzeri olmuştu fakat sonra yaptiklarim olmadi yüksek bi ihtimalle aromalari aldigim firmalarin urünlerin yogunluklarinda farklilik vardi..benim tecrübem tekil aroma az aroma bekleme süresi ..

tam konunun cevabi olmadi ama bilgi paylaştikca güzeldir..

Şu ana kadar 20-25'e bir tek ben oy vermişim :) son zamanlarda haloyla, dinner ladyle uğraştığım için böyle. Tadı nasılsa ona en yakın şekilde içmek istiyorum. Bu sebeple önerilen maksimum oranları kullanıyorum. Örneğin dinner ladynin 10ml mtl serisinden lemon tart aldım, şişede %21.1 aroma içerdiği yazıyor. 50/50 likite %21 aroma koyuyorlarsa 70/30luk standart likitleri %25 aromadan az olamaz.

Fe demliyorsam %2-3. Black note %10. Vampire vape %15-20. Neyse o.

Geri