• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Duraklama Dönemi mi yaşanıyor ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gazi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gazi

Community
Herkese selamlar öncelikle :)
Kafama takıldı, yerli atomizer seven ve ne olursa olsun tercihimi her zaman yerli markalardan yana kullanan bir buharcı olarak en son @Uzi Mods Minörü üretti ve devamı gelmedi.
Yerli modörlerden hiç ses seda yok gördüğüm kadarıyla ????
Artan maliyetler diye düşünüyorum ben şahsen :(
Halbuki şöyle 3-4 ml kapasiteli (bknz. Aşil rda ) bir Mtl rda bekliyorum ben uzun yıllardır yerli firmalardan.
Neyse etiketleyelim bakalım,
@fakirsmods
@Uzi Mods

Sirius mods ve Penodat'ın sahipleri varsa forumda onları da çağırırsak sevinirim :) bn bilmiyorum nicklerini @Koba

hocam üretici arkadaşlar daha net açıklar belki ama bende nacizane kısa özet geçeyim;
piyasayı podlar ele geçirdi, salt likit sadece podla içilir algısı bir güzel verildi...
tedarikçiler! için bulunmaz nimet... mtl rta almıyor yeni kullanıcı kimse bakın majör alın minör alın penodat alın demiyor, yöneldirilince insanlar bir pod bir paket coil alıyor; tel seçimi, pamuk seçimi, sarım öğrenme, sürekli tel-pamuk değiştirme, akıtma sorunları, hava diski kıl tüy derdi yok, aslında haksız da değiller ya neyse...
tr piyasası çok ama çok sığ aslında, bir atomizeri dizayn etmek kısmından üretip kargolamak kısmına kadar olan maliyeti tr kullanıcısının yapacağı alım adedi şuan karşılamaz açık olalım... bu ürünlerin ithali ve satışı serbest olsa yerli üreticiler mis gibi çalışır, halam amcam olurdu hikayesine girmeyelim...
şuan sıfırdan yerli atomizer üretimine harcayacağı zamanı emeği malzemeyi ve tabii satış sonrası destek maliyetini zaten üretimine aşina olduğu atomizere harcar üretici, penodat v2 full set 370tl, minör 600tl...
bedava resmen bedava klon ato satılıyor o paraya... şuan penodatı üreten arkadaş sıfırdan mtl rda üretse dese ki ekonomi malum 600tl fiyat, yan forumda ramazan üstadı parçalarlar çıkan arbedede 30-40 kişi araya banlanır sayfa sayfa mesaj silerler...

Peno2 gerçekten Dünya üzerindeki en uygun fiyatlı RTA olabilir. Üreticiyi kaliteden bağımsız takdir ve tebrik ediyorum. Her ne olursa olsun takdire şayan iş ????????????????????????

Buhar piyasasının önünde sonunda poda döneceği aşikar zira insanlar pratiklik peşinde ki haksız değiller. Kim ipler teli pamuğu, konumu, osunu busunu. Koy kartuşu bas likiti. Legal olsa tek kullanımlık nirvana olur.
@Koba demişti biz fosiliz diye. Öyleyiz ve sanırım değişmeyecek uzun bir süre. Bolluk gelene kadar ki gelmez ????????‍♂️ ister gönüllü ister ekonomik. Gerçek bu.

Tanıdıklarımdan başlayayım

Uzi Mods butik üretici. Uzun süre çalışmalar yapıp tüketiciye hoş geleceğine inandığı atomizerleri belirlediği adette üretip satışa sunuyor. Ürün bitince de devamı olmuyor.

Fakirs ise zaten ion v2 yi sanırım 2021 de üretmişti ve üretmeye devam ediyor. Daha çok mod üretiminde ilerlemeyi tercih eden bir firma. Kendilerine Bulgaristan'da vapeshop açma girişimindeler.

Tanışma fırsatım olmayan üreticelerdeki durum

Sirius Mods Engin Bey cnc işçiliği çok güzel bir atomizer üretmiş: Spica Pro ancak bazı hesaplar tutmamış ve sorun oluşturulacak bölgeler gözden geçirilmemiş ve üretilen mallar bitince yenisi üretilmemiş. Vega rda sanırım hüsranla sonuçlanmış. En son çıkardığı Quaser mod malesef bir youtuber'ın talihsiz açıklamalarından ötürü satışlarda sorun yaşadığını duymuştum. Bunların tamamı duyumdur.

Penodat Ramazan Bey tüm sorunlara göğüs gererek iç piyasadaki tüketiciye uygun fiyatlı ürün sunmakta. Bazı dönemlerde zaten uygun olan fiyatlarından bile indirim yapıyor. Fiyat performans ürünü olarak tercihimi bu atomizerden yana kullanabilir bi,r çok tüketici. Tabiki eksikler, düzeltilmesi gereken yerler var ancak bu haliyle ve bu fiyatla gayet başarılı bana göre.

Ancak şöyle de bir nokta var ki tüm üreticiler aynı dertten muzdarip:

İç piyasadaki kullanıcılar, üreticileri hunharca eleştiriyor, yerden yere vuruyor, pataklıyor, hırpalıyor. Kendi dilinde hakaret edebilme hakkını sonuna kadar kullanan çok kullanıcı var. Kimse Hellvape'e, Dicodes'e, Fev'e, KHW'ye : "Ne biçim ürün yapmışsın" "Bu üründe hata var" "Neden yedek parça üretmiyorsun bak sürünüyoruz" gibi mesajlar atamıyor. Ya da gecenin üçünde "ben bu atomizeri ikinci el aldım ama akıtıyor, buhar az geliyor" diye whatsapptan darlamıyor. Daha bir çok örnek verilebilir. Hele ki üreticiler yazsa daha ne mucize eseri nüfus cüzdanı almışlar çıkar :)

Bu durumlar sonucunda üreticiler kendi meşrebince koruma kalkanı geliştiriyor.

Sirius iç pazarda ürün satmıyorum diyor
Fakirs karşıdaki kişinin ayarında konuşuyor
Uzi hiç bir mecrada aktif değil. sadece sitesinden ürün satıyor
Penodat ben sizler için varım mottosuyla her olumsuzluğa göğüs gererek yürüyor.

Murat'ın hatırlattığı Koba'nın söz olan "Biz dinazoruz" sözüne kısmen katılmıyorum. İnsanlar evine götürdüğü ekmeği sayarken tek lüksü olan sigarasından da vazgeçmek zorunda kaldı. Bunu hobiye dönüştürmek için bütçesi; tel, pamuk arayacak deneyecek zamanı; likit çöpe atacak geliri yok.

Hal böyle olunca insanlar güvenli liman olarak podu kullanıyorlar. Son zamlardan sonra yine herkes geçti poda sonra yine çekmeceye atacaklar farkında değiller.

aslında satılmamayı ben biraz da atomizere bağlıyorum.
penodat fiyatını kesinlikle hak eden bir atomizer. eksiklikleri var fakat 370 tlye eline gelen bir atomizerden bahsediyoruz.
ben açıkçası şuanda bir sirius mods atomizeri çıksa almam. çünkü sonrasında yedek parça bulamayıp belki de atomizeri kullanamayacağımı düşünüyorum.
uzi mods iletişim sıkıntısını çözmeli bence. major çok güzel bir seri. gayet tuttu. insanlar 2. ellerini kovalıyor. minör konusunda bir bilgim yok. major v3 çıksa almaya çalışırım yüksek ihtimalle.

Favori gözlemlerden biri bence bu,
tr piyasası çok ama çok sığ aslında

Aklımdan benzer şey geçti. Hardware olayın bir boyutu sadece —ve çok kısıtlı bir erişim var. Software yok gibi bir şey. Farklı bir dille tekrar edeyim. Yemek takımı şahane, fırın son teknoloji fakat yemek ve yemek malzemesi çeşidimiz yok maalesef. Likit-aroma boyutunu Rta/rda dünyasından ayrı düşünemiyorum ben.

Herkese selamlar öncelikle :)
Kafama takıldı, yerli atomizer seven ve ne olursa olsun tercihimi her zaman yerli markalardan yana kullanan bir buharcı olarak en son @Uzi Mods Minörü üretti ve devamı gelmedi.
Yerli modörlerden hiç ses seda yok gördüğüm kadarıyla ????
Artan maliyetler diye düşünüyorum ben şahsen :(
Halbuki şöyle 3-4 ml kapasiteli (bknz. Aşil rda ) bir Mtl rda bekliyorum ben uzun yıllardır yerli firmalardan.
Neyse etiketleyelim bakalım,
@fakirsmods
@Uzi Mods

Sirius mods ve Penodat'ın sahipleri varsa forumda onları da çağırırsak sevinirim :) bn bilmiyorum nicklerini @Koba
Sirius ya hepten yok oldu, ya da sadece iç piyasadan çekildi. Uzi hakkında ise Major V3 konuşuluyordu bir ara ama gelen tek şey Minor zammı oldu????

Penodat üreticisi Ramazan ustayla biraz sohbet etmiştik. @GaziHazar abimin de dediği gibi maalesef kullanıcılar üreticilere çok acımasız davranıyorlar. Ramazan usta şimdiye kadar gördüğüm en kullanıcı dostu üreticilerden biri, deckin şurasındaki izolatörde bir şey var diyorum, deck göndereyim diyor.

Penodat V3 sorduğumda ise çoook uzun zaman sonra çıkabilir demişti. Yeni bir girişimi yaparsa Fakirs yapar gibi duruyor, bilemiyorum????

aslında satılmamayı ben biraz da atomizere bağlıyorum.
penodat fiyatını kesinlikle hak eden bir atomizer. eksiklikleri var fakat 370 tlye eline gelen bir atomizerden bahsediyoruz.
ben açıkçası şuanda bir sirius mods atomizeri çıksa almam. çünkü sonrasında yedek parça bulamayıp belki de atomizeri kullanamayacağımı düşünüyorum.
uzi mods iletişim sıkıntısını çözmeli bence. major çok güzel bir seri. gayet tuttu. insanlar 2. ellerini kovalıyor. minör konusunda bir bilgim yok. major v3 çıksa almaya çalışırım yüksek ihtimalle.

@Uzi Mods hocam birde 510 pin sorunumuza çözüm bulsa. SBTV ye özel, Kıyıda köşede 100 tane kalmış olabilir.
Ben 1 tane fiyatına bakmaksızın alırım.

Geçen hafta bende Penodat V2 sahibi oldum.
Polikarbon tank kalitesine takılmazsanız gayet kullanışlı. Akma lokma yaşamadım.

Mod, ato işi nasılşdır bilmiyorum ancak tahmin edebiliyorum.

Ben likitten örnek vereyim. Eskiden 20 çeşit aroma deneyip onlardan 1-2 çeşit çıkardıkmı yetiyordu. 1 senede amorti edebiliyordu. Bu kar oranları ile şu anda mevcudu koru yeter moduna girdim. (Şeytan da dürtüyor gerçi :Dış Bağlantı)

Aslında fiyatlar artmadı. Hatta bir çok şeyin fiyatı düştü. Peki neden bize herşey pahalı geliyor? Alım gücümüz 2016 yılına göre %40 düştü. Haliyle birçoğumuzun ancak temel ihtiyaçlara gücü yetiyor.

Orta ve dar gelir grubu olarak birçoğumuz bu durumu iliklerine kadar hissediyor diye düşünüyorum.

Tanıdıklarımdan başlayayım

Uzi Mods butik üretici. Uzun süre çalışmalar yapıp tüketiciye hoş geleceğine inandığı atomizerleri belirlediği adette üretip satışa sunuyor. Ürün bitince de devamı olmuyor.

Fakirs ise zaten ion v2 yi sanırım 2021 de üretmişti ve üretmeye devam ediyor. Daha çok mod üretiminde ilerlemeyi tercih eden bir firma. Kendilerine Bulgaristan'da vapeshop açma girişimindeler.

Tanışma fırsatım olmayan üreticelerdeki durum

Sirius Mods Engin Bey cnc işçiliği çok güzel bir atomizer üretmiş: Spica Pro ancak bazı hesaplar tutmamış ve sorun oluşturulacak bölgeler gözden geçirilmemiş ve üretilen mallar bitince yenisi üretilmemiş. Vega rda sanırım hüsranla sonuçlanmış. En son çıkardığı Quaser mod malesef bir youtuber'ın talihsiz açıklamalarından ötürü satışlarda sorun yaşadığını duymuştum. Bunların tamamı duyumdur.

Penodat Ramazan Bey tüm sorunlara göğüs gererek iç piyasadaki tüketiciye uygun fiyatlı ürün sunmakta. Bazı dönemlerde zaten uygun olan fiyatlarından bile indirim yapıyor. Fiyat performans ürünü olarak tercihimi bu atomizerden yana kullanabilir bi,r çok tüketici. Tabiki eksikler, düzeltilmesi gereken yerler var ancak bu haliyle ve bu fiyatla gayet başarılı bana göre.

Ancak şöyle de bir nokta var ki tüm üreticiler aynı dertten muzdarip:

İç piyasadaki kullanıcılar, üreticileri hunharca eleştiriyor, yerden yere vuruyor, pataklıyor, hırpalıyor. Kendi dilinde hakaret edebilme hakkını sonuna kadar kullanan çok kullanıcı var. Kimse Hellvape'e, Dicodes'e, Fev'e, KHW'ye : "Ne biçim ürün yapmışsın" "Bu üründe hata var" "Neden yedek parça üretmiyorsun bak sürünüyoruz" gibi mesajlar atamıyor. Ya da gecenin üçünde "ben bu atomizeri ikinci el aldım ama akıtıyor, buhar az geliyor" diye whatsapptan darlamıyor. Daha bir çok örnek verilebilir. Hele ki üreticiler yazsa daha ne mucize eseri nüfus cüzdanı almışlar çıkar :)

Bu durumlar sonucunda üreticiler kendi meşrebince koruma kalkanı geliştiriyor.

Sirius iç pazarda ürün satmıyorum diyor
Fakirs karşıdaki kişinin ayarında konuşuyor
Uzi hiç bir mecrada aktif değil. sadece sitesinden ürün satıyor
Penodat ben sizler için varım mottosuyla her olumsuzluğa göğüs gererek yürüyor.

bu mesaja şu itirazım olacak. gerçekten bizler için var olan penodat neden burada yok? her üretici doğal ve normal olarak sihirlibuhar ve sihirlibuhartv noktasında belli bir hassasiyete sahipken, penodat neden acaba bu hassasiyeti taşımıyor? eğer bu hassasiyeti göstermiş olsalardı emin olun uzi gibi,sirius gibi, fakirs gibi söyleyecek bir kaç kelimemiz olurdu...

Markaların SBTV ile olan ilişkilerinden (hatta bire bir diyalog kurduklarımdan beni ziyadesiyle üzen markaların benimle ilişkilerinden) arınmış olarak bir yazı yazmaya çalıştım.

Neden burada olmadığı konusunda bir bilgim maalesef yok. Ancak senin bilgin vardır diye düşünüyorum üstat

Markaların SBTV ile olan ilişkilerinden (hatta bire bir diyalog kurduklarımdan beni ziyadesiyle üzen markaların benimle ilişkilerinden) arınmış olarak bir yazı yazmaya çalıştım.

Neden burada olmadığı konusunda bir bilgim maalesef yok. Ancak senin bilgin vardır diye düşünüyorum üstat

inan benimde hiçbir fikrim yok...ve asla senin niyetini sorgulamıyorum. ve hattı zatında tüm üreticilerimizin emeğine saygı duyarak, amerika'yı yeniden keşfetmek yerine uçan decki başarıyla uyarladıkları için ellerine sağlık diyorum.

Ben de ,bu kadar çok çeşitliliğe sahip olunan mod ve atomizer piyasasında bizlerin bu doyumsuzluğunu anlamlandırmak da güçlük çekiyorum..sonuçta bu işlerden beklenti içinde olan bizlerin en az beş on atomizer denemişliği olmasınna rağmen hala yeni birşeylerin çıkmamasından şikayetçi olması biraz manidar:)
Buca yıllık teçrübelererime ve deneyimime dayanarak,bu işin mükemelinin olamıyacağına inanıyorum sonuçta beğenmek ya da beğenmemek subjektif bir bir durum. herkesin üzerinde birleştiği bir doğru yok maalesef.,.

@Uzi Mods hocam birde 510 pin sorunumuza çözüm bulsa. SBTV ye özel, Kıyıda köşede 100 tane kalmış olabilir.
Ben 1 tane fiyatına bakmaksızın alırım.

Geçen hafta bende Penodat V2 sahibi oldum.
Polikarbon tank kalitesine takılmazsanız gayet kullanışlı. Akma lokma yaşamadım.
Yaşadığım deck sorunu için iletişime geçmiştim, "2 yıl önce üretilmiş atomizerin deckini bulmak imkansız" dedi UziMods. 2 yıl da olsa hala kullanılmamış majorler var (örnek elimdeki, çok çok az kullanılmış, çoğu parçası kullanılmamış.) ve yarın bir sorun yaşandığında parça tedariği sağlanamayacak. Bana saçma gelmişti açıkçası.

Yaşadığım deck sorunu için iletişime geçmiştim, "2 yıl önce üretilmiş atomizerin deckini bulmak imkansız" dedi UziMods. 2 yıl da olsa hala kullanılmamış majorler var (örnek elimdeki, çok çok az kullanılmış, çoğu parçası kullanılmamış.) ve yarın bir sorun yaşandığında parça tedariği sağlanamayacak. Bana saçma gelmişti açıkçası.
Sen onu yolla ben parçaların yaparım.. ????

Geri