• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Nedir? | Nasıl Yapılır? | E-Sigara Driptip Temizliği Hakkında

Emre.kamanlı

Community
Arkadaşlar selamlar,

Malum süreçte hepimiz iş icabı evde kalamıyoruz.

Dışarıda veya ofis ortamında ( detaylı temizlik malzemelerinin bulunmadığını varsayarsak sıcsk su dahil)

Belli aralıklarla driptip hijyenini nasıl sağlıyorsunuz?

Ben selpağa kolonya döküp siliyorum, driptip üzerindeki temizleme yeterliliği hakkında fikrim yok içimi rahatlayorum en azından.

Özellikle işim ehli kimyager vb arkadaşların cevabı ve tavsiyeleri aydınlatıcı olacaktır

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Temizlik konusunda evet konu çok evde yapabileceklerimiz hakkında... Ama dışarıda anlık olarak temizlemeyle ilgili bir şey göremedim.

Bu arada temizlemek yerine birden fazla driptipi muhafazalı bir şekilde taşımak mantıklı bir çözüm

Uzun süredir haftada bir driptip üstündeki oringleri çıkarıp driptipleri sıcak su ve az miktarda sirke ile 4-5 saat bir bardağın içinde bırakıyorum. Daha sonra su ile durulayıp peçeteyle siliyorum. Oringleri de 5-6 dk sıcak su da bırakıp kurutuyorum. Tavsiye değil tabiki kendi yaptığımı söylüyorum. Atomizerleri de aynı şekilde temizliyorum. Camları sıcak suda yıkıyorum. Bu günlerde dikkat etmek lazım ????

İki-üç yıl önce bir vapeshop’ta şu aşağıdakinin büyük boyunun kullanıldığını görmüştüm,
E188127A-6551-4634-91E2-3F38CAAC2720.jpeg
Zamanla kullan-at drip-tip kullanımına geçtiler. Türkiye’de nerede ve kimin satabileceği hakkında bir fikrim yok maalesef. Alcohol wipes/pads şeklinde geçiyor sanırım. Bulunabiliyorsa, dışarıda kullanım önerisi olarak eklenebilir belki.

İki-üç yıl önce bir vapeshop’ta şu aşağıdakinin büyük boyunun kullanıldığını görmüştüm,
Ekli dosyayı görüntüle 31357
Zamanla kullan-at drip-tip kullanımına geçtiler. Türkiye’de nerede ve kimin satabileceği hakkında bir fikrim yok maalesef. Alcohol wipes/pads şeklinde geçiyor sanırım. Bulunabiliyorsa, dışarıda kullanım önerisi olarak eklenebilir belki.

Merhaba hocam,

Alkol içeren gözlük mendilleri de iş görüyor. Bim den aldığım bir kutu gözlük mendilini bitirmek üzereyim. A101'de satılanda ise alkol yok maalesef. Alkollü mendil bulamazsam satın aldığım sprey şişesinde satılan rebul kolonya ile dezenfekte ediyorum. Limon kolonyası aromalı ikit gibi oluyor :)

Laboratuvarda çalıştığım için elimde alkolün her çeşiti mevcut ancak izopropil alkol tek başına yeterli, gözlük temizleme suyu şişesinin içine %70 lik izopropil alkol hazırladım molalara çıkarken driptipe yeterince sıkıp kuruyunca kullanmaya başlıyorum, şişeyi yanımda taşıyorum dışarı çıkmak zorunda kaldığımda kullanacağım zaman bu işlemi tekrarlayıp kullanmaya devam ediyorum.

Laboratuvarda çalıştığım için elimde alkolün her çeşiti mevcut ancak izopropil alkol tek başına yeterli, gözlük temizleme suyu şişesinin içine %70 lik izopropil alkol hazırladım molalara çıkarken driptipe yeterince sıkıp kuruyunca kullanmaya başlıyorum, şişeyi yanımda taşıyorum dışarı çıkmak zorunda kaldığımda kullanacağım zaman bu işlemi tekrarlayıp kullanmaya devam ediyorum.

İpa kullandıktn sonra durulamadan mı kullanıyorsunuz ? Tat gelmiyor mu ağızınıza ? Meraktan soruyorum

Minik parfüm şişesine dezenfektan (etanol) doldurdum. Gün içerisinde iki kez masa yüzeyine, el çantasının tutamağına, gözlüğüme, mouse'a, telefona, mod ve drip tipe püskürtúp peçeteyle siliyorum. Güvenilir bir uygulama mı, emin değilim.

Son düzenleme:
hocam hidrojen peroksit oksijenli su,temizleme işlemi evet görür ama dezenfekte etme açısından bana göre pek başarılı olacağını sanmıyorum, onun yerine %70 etanol veya %70 ipa tercih edebilirsiniz.
70% etanol veya ipa derken : örneğin 100 ml bir şişeye 70 ml etanol veya ipa 30 ml su mu koyuyoruz, bilmediğim için soruyorum :)

tam benlik ortam :)

Geri