Ben bu mesaji yeni gördüm ama özür dileyerek söylüyorum yanlış bilgi içeriyor. Piyasada gömülü preheat kullanmadan en düşük ateşleme gecikme süresine sahip çipler Yihi, Dicodes ve Vo Tech (Vochip). Dicodes ısı modunda farkını ortaya koyarken Yihi güç modunda koyuyor. Vo Tech performans olarak Yihi'ye benziyor. Sizin de dediğiniz gibi modların tüm performans testlerini en ince ayrıntısına kadar yapan DJLSB youtube kanalındaki videoları inceleyebilirsiniz.
DNA'lar (Evolv) çok başarılı çipler ama 510 ve pil yuvası/bağlantısı/bağlantı sistemine göre 2 DNA çipli mod arasında uçurum olabiliyor. 75C ve 250C ile bu kararsızlığı ortadan kaldırmak için bir çok adım attılar ve haklısınız DNA250C gayet stabil bir çip.
Ateşleme performansı temelde dört kritere dayanır. Birincisi ateşleme gecikme süresi (gecikmenin düşük olması = hızlı ateşleme), ikincisi ateşleme stabilitesi (pürüzsüzlüğü) (ayarladığınız değer 10W ise dümdüz bir ip gibi sürekli 10W'da ateşleme, 10.5-9.5 arası bile git gel olmaması), ohm stabilitesi (oda ısısı, gündüz gece farkı, uzun bekleme v.b. etkenlerde bile doğru hesaplama), minimum güç kaybı (düşük wattlarda kendini gösteren bir etken değilken yüksek değerlere çıkınca fazlasıyla ön plana çıkıyor, 70W ayarlıysa 65W'da ateşlememe diye özetleyebiliriz). Kişilerin kullanım şekillerine göre bu kriterlerin önem sırası değişiklik gösterir. Örneğin TC kullanıcısıysanız MTL ya da DL farketmeksizin ohm stabilitesi ön plana çıkarken, power modda MTL kullanıcısıysanız ateşleme gecikme süresi ön plana çıkar v.b.
Gömülü preheat diyorum ama aslında initial punch olarak geçiyor bu olay, yani 20W ayarlayınca, siz her hangi bir preheat ayarı yapmadan mod kendi kendine direk 22-25W'da 0.5-1sn ateşleyip ardından 20W'a düşmesi, bir çok mod üreticisi tarafından tercih edilen bir sistem. Yaygın kullanımda olan Teslacigs'in, Smoant'ın, VaporStorm'un, Voopoo'nun bu tip modları var ama Yihi, Dicodes, DNA, Vo Tech gibi çipler initial punch da oynama yapmıyor.
Konuya dönmek gerekirse, özetle watt mod (power mod) kullanıcısıysanız Yihi çipler hileye başvurmadan gerçekten bir fark oluşturuyor. Isı mod (TC) kullanımında da Dicodes çipler gerçekten bir fark oluşturuyor. Replay özelliği ile fantazi coillerde de DNA250C ve DNA75C çipler gerçekten bir fark oluşturuyor. Elimde şu an bir çok mod var ve ateşleme konusunda watt modda benim de favorilerimden biri G Class. Diğeri de Dagger Sparta lakin preheat özelliğini kendiniz ayarlayarak bir çok modda benzer performans yakalayabilirsiniz. Arctic Fox yüklü Check Bunny 80 örneğin ya da Tarot Nano. İkisinde de preheat ile istediğiniz gibi bir tüketim yakalayabilirsiniz.
Elimde bir çok farklı DNA mod var ama uzun zamandır kullanmıyorum. Escribe güncelemesi yapmadım. Watt moda Preheat özelliği gelecek deniyordu (TC modda var) geldi mi bilmiyorum o yüzden yanlış bilgi vermemek adına bu konuyu araştırıp mesajı editleyeyim.