Ekli dosyayı görüntüle 50404
Bir değerlendirme yazısı planlamadım. Ürünün teknik detaylarını ilgilendiren bölümünü de atlıyorum, zira bunlar daha önceden paylaşıldı. Kendi görüş ve izlenimlerimi, kısaca ve detaylara girmeden, aktarmak istedim.
Temiz iş çıkarmışlar diyerek başlayayım. Koku, kir, yağ, bozuk ya da çalışmayan bir parça, ezik veya çizik gibi herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Kurulumu, kullanımı ve temizlemesi kolay bir atomizer. O-ring’lere biraz fazladan özen gösterilmesi önemli olabilir sadece.
Dikkatimi çeken bir noktayla devam ediyorum. Kurulum alanında iki adet hazne bulunuyor.
Ekli dosyayı görüntüle 50405
(Fotoğraf bana ait değil, fakat oklar sonradan eklendi.)
Ambitions Mods bu haznelerin işlevini şu şekilde izah etmiş,
“Two wells act both as a reservoir for dirty condensation and, being directly positioned below the air intake, increasing air vortexes around the coil.”
Kısa süreli kullanımım sırasında bu iki haznenin yoğuşmayla ilgili işlevini yerine getirdiğini gözlemleme fırsatım oldu. Kullanımım boyunca yaptığım sarımlarda kararma veya kirlenme çok yavaştı. Hoşuma giden ve artı puan verdiğim bir detay oldu bu. Hava akışı ile ilgili anlatılan kısma dair bir görsele rastlamadım. Geek ruhlara fikir vermesi açısından fena olmazdı. Konuyla ne kadar alakalı olur bilemiyorum, fakat ateşleme yaparken biraz dikkatli bakınca, buharın izlediği yol bir nebze fikir veriyor yine de.
Hızlıca performans notlarına geçeyim. Çeşitli aroma, sarım, güç ve hava kombinasyonları sonrasında aklımda kalan
ortalama sonuçları paylaşayım. Kullanım değerlerinin ayrıntılarını paylaşmadım. Her cümlenin başına, bir “bana göre” ifadesi eklenebilir.
Besleme: Max. VG, 80/20 (VG/PG), ve 70/30 (VG/PG) kullanımlarında herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Nik* iletimi & etkisi: Soft, hatta düşük. Zincir çekimde nahoş.
Buhar sıcaklığı: Sıcaktan soğuğa giden, birden ona kadar bir derecelendirmede, beş-altı bölgesi derdim.
Aroma Profili: Bishop’ın yumuşak (mellow/soft charge) bir profile sahip olduğunu düşünüyorum. Aromanın veya likit kompozisyonunun (varsa) gövde kısmını yumuşat, (sadece) yakınındaki bileşenleri bu merkez noktasında birleştir, parlaklığı ve keskinliği düşür, üzerine de biraz VG şekerliliği ekle şeklinde bir yumuşaklıktan (mellow/soft charge) bahsetmek mümkün olabilir derdim. Ya tercih edersiniz ya da etmezsiniz gibi bir duruma sokan, acaba bu aroma (ya da likit) nasıl olacak diye düşündürebilecek bir tarz bana göre. İyi veya kötü diyemiyorum.
Netlik ve uygun değerleri bulmak adına, hava seçenekleri sunulmuş derdim, ve bunları kullanmaya gayret etmek fena olmazdı. 0.8mm’den başka bir şeyle çalışmam diyorsanız, aroma profilinde manevra yapmak biraz zorlaşabilir.
Ses: Sessiz sınıfına sokmak mümkün, fakat yüzde yüz diyemem. Sebebini anlayamadığım bir şekilde, nadir de olsa, klarnet sesi geldi.
Likit tüketimi: Düşük.
Kısa tuttum. Umarım işe yarar bir şeylerden bahsedebilmişimdir. Bir değerlendirme, yahut bir inceleme, yazısı olmadığını başlarken paylaşmıştım. Yukarıda bahsettiklerimi hakikat gibi düşünmeyip, gelecek farklı yorumları da okuyup, değerlendirmenizi önerirdim.????
Güncelleme:
Buhar karakteri kısmını emin olamadığım için eklememiştim. Besleme, Nik* iletimi ve etkisi kısmını değerlendirdiğim metodun aynısını izledim. Aromadan arındırılmış bir şekilde, ek olarak 50/50 kullanımında da, sigara tipinden bahsetmek zor derdim. Sigara tipi bir ve konsantre tip on olacak şekilde bir derecelendirme yapsaydım eğer, altı-yedi bölgesi gibi bir yere koyardım.
TC kullanmadığımı eklememişim.
Kurulum kısmına saat yönünün tersi yönünde kurulum daha uygun olabilir yazmamışım.
Mesh kullanım imkanını eklememişim. Kullanmayı planlıyorum, ve bu kısmı yine güncellerim.
Güncelleme II:
Yabancı platformlara yorumlar gelmeye başlamış.
TC kullanma fırsatım olmadı hala, fakat iki kullanıcının sorun bildirdiğini okudum. Ne kadar sağlıklı bir yorumda bulundukları hakkında en ufak bir fikrim yok.
Vurum konusunda ilginç farklılıklara rastladım.
Ekli dosyayı görüntüle 50488
Ekli dosyayı görüntüle 50467
Ekli dosyayı görüntüle 50468
Ekli dosyayı görüntüle 50469
İlki ve sonuncusu arasında uçurum var neredeyse. Sonuncusunu okuduktan sonra farklı şeyler denesem de bahsi geçen türde bir hit’e ulaşamadım.????
En fazla, üç-dört çekim normal-iyi, ardından soft. Farkın sebebini anlayamadım. İçim şekli etkilidir belki deyip, Rusların yorumlarını takip ederim gibi gözüküyor.
Genel olarak pozitif yorumlar gelmiş. Dvarw’ın bahsinin geçtiğini gördüm okuduklarım arasında. Bilgim olmadığı için bağlantı kuramadım.
Güncelleme IV:
İlk izlenimlerimden değişikliğe gidebileceğim bir nokta bulamadım. Yabancı platformlarda ortaya konan bir-iki noktayı da yukarıya ekledim. Bunların üzerine, belki, FeV ve Bishop’ın hava tüplerinin uzunluğu muhabbeti eklenebilir. Yabancı bir platformda böyle bir konuyu hatırlıyorum, fakat yeniden bulabilme şansım olmadı. ????
Buhar sıcaklığı ve hit konusunda biraz daha stabil olmasını dilerdim Bishop’un. Başlanan değerler ile kullanım esnasındaki (sonrası) değerler arasındaki farklılıklar biraz rahatsız edici olabiliyor. Bu açıdan kimliksiz bir durumdan bahsetmek belki mümkün olabilir. Şayet üç-beş çekim yaparım, sıcaklığı da TC ile çözmeye çabalarım deniyorsa durum “biraz daha iyi” olarak ele alınabilir.
Kendin-Yap açısında da Bishop’ın referans (aroma testi, doğruluk, klonlama, vs.) olabilecek bir ürün olabileceğini pek sanmıyorum.