• SBTV Forum'da yer alan hiçbir bilgi kesinlik içermez. Esigara kullanımını düşünüyorsanız doktorunuzla görüşünüz.

Soru? | Esigara Bir Garip Pil Meselesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan NÖKER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NÖKER

Community
Selamlar abiler kardeşlerim ve koca yılancılar. Daha önce de belirttiğim gibi buharlıya uzun bir süre ara vermiştim. Dönüşüm pod cihazlarla oldu ama kesmeyince mod atoya döndük sizlerin de desteği ile. 2 adet sıfır pil siparişi verdim yakın tarihte sony vtc6! Yalnız 5 ml likit tüketene kadar piller bayılıyor. Hatırladığım kadarıyla önceden daha uzun süreler kullanırdım sanki ben pillerimi. 8 watt 1.50 ohm standart kullanımım. Bu cihazdan önce 1500mah nord 2 ile 1,5 günü rahat çıkarıp 2 güne zorladığım oluyordu. Pilleri xtar şarj cihazıyla şarj ediyorum. Sizce bende mi problem var yoksa yeni model piller böyle mi?

Son düzenleme:
@NÖKER sorun pillerde. Kapasite ölçümü yapabilseniz muhtemelen 2.600 mah altında çıkar. Ben de 3-4 ay önce bilinen bir tedarikçiden 4 adet sıfır pil alıp aynı durumu yaşadığım ve pilleri test ettiğim için net konuşabiliyorum. Tedarikçinin bir kusurunun olmadığını düşündüğüm için kendisiyle irtibata dahi geçmedim, uğraşmak da istemedim.

@NÖKER sorun pillerde. Kapasite ölçümü yapabilseniz muhtemelen 2.600 mah altında çıkar. Ben de 3-4 ay önce bilinen bir tedarikçiden 4 adet sıfır pil alıp aynı durumu yaşadığım ve pilleri test ettiğim için net konuşabiliyorum. Tedarikçinin bir kusurunun olmadığını düşündüğüm için kendisiyle irtibata dahi geçmedim, uğraşmak da istemedim.
Ben de pillerin kusurlu olduğunu düşünüyorum üstadım. Aynı şekilde tedarikçinin başına ekşimedim aracı o da neticede :) Teşekkürler cevabınız için.

Yolumun ustunde oldugu icin genelde buradan aliyorum elden. Stoklari pek beklemez. Ama sitede stok guncellenmez. Bazen urun bile listelenmez.

İhtiyac halinde iletisime gecebilirsiniz. Tabi benimle de
Tam pil araştırmaya başlamıştım. Bunlarla iş olmayacak çünkü. Mtl kullanıyorum minik cihaz edinmeye çalışıyorum ama yanımda pil taşımak zorunda kalıyorum. Aslında çok çemkiresim var ama susuyorum ????

Tam pil araştırmaya başlamıştım. Bunlarla iş olmayacak çünkü. Mtl kullanıyorum minik cihaz edinmeye çalışıyorum ama yanımda pil taşımak zorunda kalıyorum. Aslında çok çemkiresim var ama susuyorum ????
18650 ile günü çıkarıyorum ama 24 saat değil, 21700 ile 2 gün ama 48 saat değil ????

elimde efest - vtc6 - molicel var yanlışım yoksa 4ü de (+molicel p42 21700) buradan alınma. vtc6 dan emin değilim ama

Elimde 5-6 senelik piller bulunmakta Mekanik mod kullanmaktayım çoğunlukla. VTC6 ilk aldığımda tam benim pilim demiştim herşey mükemmeldi. VTC6 Piller 1 seneyi doldurmadan VTC5 ve VTC5a gerisine düştü. Benim anladığım Yüksek mah pillerin performansları çabuk düşüyor. VTC5 ve VTC5a olan pillerim mekanik moda akşamı çıkartıyor. Elektronik modlarda hala 1.5 günü çıkarmakta. Daha önce alış veriş yaptığım sitede pil kalmamıştı(Olsa VTC5A alıcaktım). 2 tane Efest pil alayım dedim o pillerde sahte çıktı. Şuan anladığım kadarıyla pil bulmak biraz zor. Elimde kalan 5 pile gözüm gibi bakıyorum :) Bende yeni pil almayı düşünüyorum ama bu belirsizlikte karar veremiyorum Molicel pillerin orijinalliğine güvensem 2600mah olanını alınabilir. VTC5 yerine.
Not: Zamanında en sağlıklı piller 0,5 amperde doluyor denildiği için halla evimde İ4 eski model şarj aleti var . Onunda uzun süreli performansta etkisi olabilir.

Yahu ben de benim pilleri çok uzun zamandır kullanıyorum, 5 sene olmuştur herhalde bilemiyorum valla ama müzelikler yani onu biliyorum ????
Son zamanlarda bir kaç saat araştırma yapıp sonra bezip bırakıyorum. En son geçen hafta pilsitesi'ni aradım bayağı konuştuk, Sony Vtc6 ve özellikle LG HG2'yi sordum, adam abi senin istediğin piller çok uzun zamandır gelmiyor dedi, pil sıkıntısı büyük Sony, LG falan artık büyük şirketlere yapıyor pilleri piyasaya salmıyorlar dedi. Neyse, bir kaç pil önerdi ama pillere güvenemedim.
Benim piller mumya'ya döndü artık, yakında almam lazım da işte nereden, kimden, bilemiyorum ????‍♂️

Geçen bir arkadaş powerbank yapmak için laptop bataryası sökmüş Samsung 26F pil çıkmış içinden, benden TP4056 şarj devresi istediğinde farkettim ondaki pilleri, elimde düşük amperli LG 18650 piller vardı tp4056 ve LG piller ile Samsung 26F pilleri takas ettim, yaklaşık 5 amper peak değerleri var 1.2-1.4 ohm 10-12w idare ediyor, Mech modda ve düşük ohmda kullanılmadığı müddetçe 5 amper pillerin chipseti sağlam regule modlarda kullanılmasının sakıncalı olmadığını düşünüyorum,
Not: Mooch diye biri var ECF'nin gediklilerinden, li-on pil test ve incelemeleri yapıyor, genelde yeni bir pil elime geçtiğinde Google layip kodu ile birlikte yanına Mooch yazdığımda çıkan sonuçlardan data sheet lerinde yazanlardan daha iyi bilgi alıyorum.
Örneğin Dış Bağlantı

Son düzenleme:
Geri